MateGG Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Obecnie posiadam krótki mostek I wydaje mi się za krótko. Jak dobrać mostek pod siebie?
konop90 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Masz na myśli swoją pozycję w rowerze szosowym czy mtb czy innym? Dlaczego wydaje ci się, że masz za krótki mostek? Jak odpowiesz na te pytania łatwiej będzie odpowiedzieć. Bo na obecną chwilę mogę tylko powiedzieć sprawdzaj różne długości aż w końcu trafisz.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1
MateGG Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 MTB. Krótki ponieważ pozycje mam mocno wyprostowaną Rama dobrana odpowiednio
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Przydało by się zdjęcie z Tobą na tym rowerze z boku zrobione przez drugą osobę. Tak to trochę jak wróżenie z fusów.
nowikone Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 W ciemno trudno coś precyzyjnie doradzić, jeżeli masz w okolicy fajny sklep rowerowy gdzie pracuję ktoś z zajawką rowerową to myślę, że może warto odwiedzić takie miejsce? Zawsze warto posłuchać dobrej rady kogoś z rowerową szajbą . Jeżeli jesteś zdecydowany, że działasz sam to tak jak napisał wyżej kolega SpiderMan, podeślij jakieś zdjęcie z profilu . 1
MateGG Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 8 minut temu, nowikone napisał: W ciemno trudno coś precyzyjnie doradzić, jeżeli masz w okolicy fajny sklep rowerowy gdzie pracuję ktoś z zajawką rowerową to myślę, że może warto odwiedzić takie miejsce? Zawsze warto posłuchać dobrej rady kogoś z rowerową szajbą . Jeżeli jesteś zdecydowany, że działasz sam to tak jak napisał wyżej kolega SpiderMan, podeślij jakieś zdjęcie z profilu . Taki sklep mam. Raz jak tam wszedłem po pedały, klocki hamulcowe i bidon to spędziłem tam ponad godzinę Tak opowiadał sprzedawca. A po kask to 2h 6 godzin temu, SpiderMAN napisał: Przydało by się zdjęcie z Tobą na tym rowerze z boku zrobione przez drugą osobę. Tak to trochę jak wróżenie z fusów. Wolę nie wysyłać swojego zdjęcia To w takim razie dziękuję. Odwiedzę sklep rowerowy i mam nadzieję że tam mi doradzą
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 A jaki masz z tym problem...? Jak już musisz to twarz wypixeluj...
MateGG Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: A jaki masz z tym problem...? Jak już musisz to twarz wypixeluj... Nie chodzi o twarz tylko o mój wygląd (waga)
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Teraz, MateGG napisał: Nie chodzi o twarz tylko o mój wygląd (waga) Facet nie ty jeden masz oponkę Ja się tym nie przejmuję i Tobie też to radzę...
MateGG Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Facet nie ty jeden masz oponkę Ja się tym nie przejmuję i Tobie też to radzę... 120 przy wieku 17 lat Geny. Wiem że tak tylko mogę sobie mówić. Ale orzeczenie lekarza. Oraz mimo starań w ciągu 2 mies udało się 5 kg . A ruchu pełno jem mało.
ahaja Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Przy założeniu, że siodełko jest ustawione właściwie - siadasz, opierasz dłonie na chwytach jak do jazdy i patrzysz na kierownicę - powinna zakryć oś przedniego koła. To stara szkoła ustawiania by był komfort. Pewnie, każdy z nas jest inaczej zbudowany, ale od czegoś trzeba wyjść. Pomijam hardcorowe ustawienia na zawodach, ale tam o wygodę nie chodzi i tym bym się nie sugerował w ogóle. 2
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 10 godzin temu, MateGG napisał: 120 przy wieku 17 lat Geny. Wiem że tak tylko mogę sobie mówić. Ale orzeczenie lekarza. Oraz mimo starań w ciągu 2 mies udało się 5 kg . A ruchu pełno jem mało. Rower Ci to wyciągnie... Spoko. Lekki OT, ale 10 lat temu ważyłem 136kg, teraz 95-98. Cel 88kg jest już blisko.
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 u mnie też 120 i walczę. Nie przejmuj się wielu z nas tutaj ma oponki. Szacun za to ze próbujesz coś z tym zrobić. A jak ktoś wyprzedzi cię pod górkę na przykład i stwierdzisz że jeździsz a efektów nie widać to pomyśl że z workiem kartofli przewieszonym przez ramę nie byłby nawet w połowie tak szybki jak Ty. Idź do kogoś kto zbada Twój metabolizm i ułoży ci indywidualną dietę i kręć ile wlezie Co do mostka bez zdjęcia z profilu nic nie zrobimy. Może masz za małą ramę ? Może trzeba kupić dłuższy ale wyższy mostek żeby nie kładł cię bardziej na rowerze. PS. @SpiderMAN SZACUN!!! To jest mega wynik!
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 2 minuty temu, zibi_j1 napisał: u mnie też 120 i walczę. Nie przejmuj się wielu z nas tutaj ma oponki. Szacun za to ze próbujesz coś z tym zrobić. A jak ktoś wyprzedzi cię pod górkę na przykład i stwierdzisz że jeździsz a efektów nie widać to pomyśl że z workiem kartofli przewieszonym przez ramę nie byłby nawet w połowie tak szybki jak Ty. Idź do kogoś kto zbada Twój metabolizm i ułoży ci indywidualną dietę i kręć ile wlezie Co do mostka bez zdjęcia z profilu nic nie zrobimy. Może masz za małą ramę ? Może trzeba kupić dłuższy ale wyższy mostek żeby nie kładł cię bardziej na rowerze. PS. @SpiderMAN SZACUN!!! To jest mega wynik! Thnx Było już lepiej jak pracowałem fizycznie, ważyłem wtedy 85kg, ale praca za biurkiem przy kompie niestety nie służy wadze. Zrzuciłem dwa worki cementu po 20kg każdy z siebie, bez diety, no z dietą "MŻ", ruch, rower i cierpliwość, trwało to ze 2 lata. Ale już ponad 105 później nie wyleciałem, więc jojo nie było. EOT. Co do mostka, to tak jak @zibi_j1 pisze, jeśli masz prawidłowo ustawione siodło (w poziomie, na odpowiedniej wysokości wynikające ze zmierzenia przekroku odjęcia 10cm) to bez tej foty nic Ci nie doradzimy konkretnie.
Puncu Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Nie będziemy oceniać Ciebie tylko pozycje. Ja jeżdże na rowerze już 25 lat i moja waga waha się niecały kilogram odkąd pamiętam. (Przed i po dwójeczce )
ahaja Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 http://porady.bikeboard.pl/artykuly,pokaz,sinus-alfa-wyjasniamy-zawilosci-geometrii-roweru:3
KANDySowany Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Ja znam metodę, kiedyś mówił coś o tym chyba Dominik z onthebike. Konkretnie siodło ustawione pod siebie siadasz kiere chwytasz klasycznie w takiej idealnej do jazdy nie jakiś skrzywiony czy zgarbiony i patrzysz znad kiery na przednią oś i masz trzy opcje 1 kiera pokrywa sie z osią czyli w zasadzie jej nie widać jest dobrze mostek OK 2 kiera za osią mostek za krótki 3 kiera przed osią mostek za długi Ale jak to w życiu nie w każdym przypadku się sprawdza ja jestem powiedzmy wymiarowy i u mnie to się sprawdza.
Filipp Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 A jak dopasować mostek do innych parametrów roweru? Mam na myśli jak dopasować mostek do średnicy kierownicy i wysokość mostka, żeby np. nie okazał sie za długi i nie wystawał? I czy średnica mostków jest zawsze taka sama i zawsze pasuje do średnicy rury sterowej? Nie wiem czy dobrze nazwałem te wszystkie części ale czy po prostu parametry w mostak się różnią czy wszystkie mostki mtb są takie same (oprucz długości oczywiście)
Kruk Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 W XC przyjeło się 31,8 mm zaś w Enduro też 31,8 ale aktualnie 35mm jest na propsie. Długość mostka mierzy się od środka wejścia na rurę sterową a środkiem wejścia na kierownicę. Ogólnie wszystkie mostki są pod ten sam typ rury sterowej 28,6? mm tylko do Lefty od Cannondale są inne mostki. Wznios mostka to wychylenie do góry lub na dół o ileś Stopni, np -8/+8 stopni, liczy się od środka wejścia w mostku na rurę sterową do samego końca mostka, przez środek mostka przez środek otworu na kierownicę
Wojtek O. Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Mnie brakuje by poza kątem mieć zmienną długośc mostka
Accent_Szaj Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W dniu 11.04.2018 o 09:03, SpiderMAN napisał: Cel 88kg jest już blisko. Witaj w klubie ,mam identyczny cel i też już jestem blisko(96Kg ze 130 ) Co do tematu. Spróbuj obrócić mostek o 180st. w nowych budżetowych rowerach przeważnie ustawione są ze wzniosem. 2 sprawa jak masz podkładki pod mostkiem to daj je nad,wtedy powinieneś obniżyć pozycję 1
Rekomendowane odpowiedzi