BlackHawkPL Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Ktoś wie o co chodzi z tą? Błokadą?
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 18 godzin temu, BlackHawkPL napisał: Ktoś wie o co chodzi z tą? Błokadą? To cudo nic nie blokuje... Ściągnij ten plastik i tyle. A propos, te podkładki wklęsło wypukłe powinny chyba być pod adapterem, bo służą do jego ustawienia, ale o ile kojarzę to są przy Avidach, a do Shimano się nie spotkałem żeby się takowe stosowało.
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 to ma zapobiegać samoczynnemu wykręceniu śruby jak chcesz odkręcić śrubę, to po prostu to usuń @SpiderMAN u siebie mam tak samo
BlackHawkPL Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Są to hamulce Shimano m396. Tak przyszły z fabryki bo w sklepie rowerowym ich chyba nie dokręcali.
Franz Mauer Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) @BlackHawkPL @SpiderMAN Te podkładki regulacyjne są prawidłowo umiejscowione. Plastikowa nakładka może być, ale nie musi. To jest blokada śruby adaptera, która ma zapobiegać odkręcaniu się zacisku lub adaptera szczególnie, gdy stosuje się niewielkie siły dokręcania. Jest na górze, aby zaprzeć się o wystający element zacisku. Zamiast niej można zastosować też klej do gwintów 😉 Tak jak pisze @raven ściągasz ta nakładkę i odkreęcasz śrubkę. Potem w odwrotnej kolejności zakładasz 🙂 Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez Franz Mauer
BlackHawkPL Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dzięki, już hamulce wyregulowane. Zamykam temat. Pozdrawiam wszystkich pomocnych.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Od zamykania to ja tutaj jestem. Dzięki chłopaki za wyprowadzenie mnie z błędu. Nie miałem hampla Shimano z tymi podkładkami jeszcze. Wiedza pomocna, podziękował
Rekomendowane odpowiedzi