Skocz do zawartości

Zmiana na bezdętki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule, mam plan przerobić swoje obecne koła na system bezdetkowy. Pytanie polega na tym czy na moich obecnych obreczach na, których stoją koła - Ryde Disc 19. Jezeli byłoby to realne do wykonania to jakie kupić oponki do tego. Osobiście przeglądałem Maxxisy Ikon. W tej chwili jeżdże na drutowanych Schwalbe Racing Ralph. Jestem z nich zadowolony i myślę że ta firmę też mógłbym wziąć pod uwagę. Moje koła to 27,5", a cena na dwie opony to jakieś 250 zł. Bardzo dziękuję za chęć pomocy. Miłego dnia wszystkim. 

Opublikowano

Jezeli obrecz ma juz pozaklejane nyple od nowosci to oplaca sie zaklejac obrecz jeszcze raz dla bezpieczenstwa? Zjezdzilem dzisiaj 4 rozne sklepy rpwerowe i nogdIe nie mieli tasmy na 35mm szerokiej.

Opublikowano

@Kruup przerabiał to na świeżo. Z tego co pamiętam musisz zerwać fabryczną taśmę i zakleić taką do Tublessów.

Opublikowano

Udalo sie bez problemu na fabrycznym oklejeniu. Musialem isc na stacje bezynowa napapowac opony bo pompka stacjonarna nie chcialo isc.

A na stacji okazalo sie ze w jednej z opon mam 1cm dziure i mleko nie chcialo zakleic. Wsadzilem detke. Jak bede mial czas to kupie jakis zestaw naprawcY do tej opony i ja tez przerobie.

Opublikowano
Dnia 10.04.2018 o 22:26, Kkaaeell napisał:

Udalo sie bez problemu na fabrycznym oklejeniu. Musialem isc na stacje bezynowa napapowac opony bo pompka stacjonarna nie chcialo isc.

A na stacji okazalo sie ze w jednej z opon mam 1cm dziure i mleko nie chcialo zakleic. Wsadzilem detke. Jak bede mial czas to kupie jakis zestaw naprawcY do tej opony i ja tez przerobie.

Miałem to samo. Zamleczyłem stare opony  i okazało się, że to sito. Na darmo robota. To znaczy się na razie jakoś opony się trzymają. Ale musiałem kupić nowe i będę zalewał drugi raz.

Opublikowano

Ja 3 dni temu zalatalem opone od srodka jakas pasta do opon i latke od srodka to tubelessow. Trzyma i cisnienie nie spada

Opublikowano

Mam fabrycznie zaklejone koła jak na zdjęciu i żal byłoby to zrywać i kleić samemu, wygląda bardzo solidnie. Koła to sun ringle duroc 40, opony Specjalized z systemem 2Bliss Ready.
Myślałem, że założę zaworki, zaleję mlekiem i będzie szczelnie. Szkoda mi zrywać tą taśmę. Jak ktoś już to testował to proszę o podzielenie się doświadczeniami. Im więcej wiem, tym więcej czasu spędzam na rowerze, a mniej w warsztacie :)acd90d128e3b7c5e1e9ae78d1a262182.jpg

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ale tego nie ma być szkoda - to ma działać. Jeżeli taśma nie trzyma to jest do zerwania i tyle;)

Opublikowano

Mam obrecze tej samej firmy oraz wentyle. Operacja przeszla bez problemu. Nie robilem nawet mydlin tylko na suchara:-P 

Opublikowano

Super informacja, wielkie dzięki :)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka