Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Hej, mój kochany Garmin tak zapisał plik tcx, że nie można go otworzyć. Czy ktoś zna może jakiś darmowy naprawiacz do tego typu plików, bo Repair Fit File w wersji free naprawia plik, ale połowę zapisuje bzdurami. A wersja płatna kosztuje 49$.
alpin Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jeśli masz trasę w formacie fit to spróbuj naprawić na tych stronach: https://www.fitfiletools.com/#/top http://garmin.kiesewetter.nl/
MikeDozer Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wyslij jesli mozesz mi linka do pliku na PW czasami cos udaje się wykombinować. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 40 minut temu, MikeDozer napisał: Wyslij jesli mozesz mi linka do pliku na PW czasami cos udaje się wykombinować. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Poszło na PW. Wielkie dzięki!
Remek23 Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 W dniu 9.04.2018 o 06:44, MikeDozer napisał: Wyslij jesli mozesz mi linka do pliku na PW czasami cos udaje się wykombinować. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Witam. Znalazłem ten temat bo mi się coś takiego samego stało. W Grminie widać parametry śladu (dystans, prędkości) ale nie da się tego otworzyć w basecamp ani nic zrobić innego (Strava mówi że dane są bad) Plik ma jakieś dane ponieważ ma kilkaset kb. W dzień w którym się tak stało Garmin mówił że bateria się rozładowała ale teraz normalnie działa. Da się to uratować? To jest z Garmin Edge 605.
MikeDozer Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Wyslij mi na PW, jesli bedzie proste do naprawy to spróbuję to zrobić. Drugiego do Szivy się nie udało
Remek23 Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 7 godzin temu, MikeDozer napisał: Wyslij mi na PW, jesli bedzie proste do naprawy to spróbuję to zrobić. Drugiego do Szivy się nie udało to wysłałem lin do Dropboxa. Dzięki.
MikeDozer Opublikowano 14 Listopada 2018 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udało się naprawić. Odesłałem.
ilpio Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Stary wątek, ale problem aktualny. Czy ktoś potrafi naprawić plik TCX. Aktywność widoczna na urządzeniu, ale nie dająca się przesłać do garmin connect (podobnie do Stravy). Dodam, że tak jak ktoś wcześniej pisał w trakcie aktywności rozładowała się bateria i garmin się wyłączył. Podłączyłem bower bank, włączyłem (dotychczasowe dane wyglądały OK) i pojechałem dalej. Jak już wspomniałem na urządzeniu widać trasę, czas, długość itp. Nie różni się na oko od innych aktywności. 2021-08-25-08-33-29.tcx
Pracislaw Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Sprawdź, ok. 65km okolice Opola? trak.tcx trak.tcx
ilpio Opublikowano 27 Września 2021 Opublikowano 27 Września 2021 Pracisław, mam do Ciebie wielką prośbę - znowu mam problem z przesłaniem pliku mimo, iż jest widziany na urządzeniu. Jeśli to nie tajemnica, to napisz proszę, jak to robisz i nie będę więcej zawracał głowy. 2021-09-26-11-13-49.tcx
Pracislaw Opublikowano 27 Września 2021 Opublikowano 27 Września 2021 A bardzo prosto. Jest strona gotoes.org. Tam wrzucasz swój plik, wybierasz strefę czasową, klikasz "upload" a następnie "click here to go to download". Pokazuje ci się strona z twoją trasą i wybierasz co chcesz z tym zrobić i jakie dane wyciągnąć. Na końcu znów "click here to combine..." i gotowe. 26.09.2021.tcx
ilpio Opublikowano 29 Września 2021 Opublikowano 29 Września 2021 Wielkie dzięki. Mam nadzieję, że teraz już nie będę zawracać głowy. 😀
Rekomendowane odpowiedzi