wiecznieczwarty Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Shimano szajbajki! Jeżdzę sobie na co dzień Lazaro. Osprzęt jaki w nim mam to praktycznie cały Altus 3x8, korba chyba Acery i tyle. Wymieniłem sobie heble na Deore M6000 i teraz pojawia się kolejna chęć zmiany. Potrzebna mi rada kogoś, kto się po prostu zna. Na rowerku jeżdżę tylko po asfalcie (nie, nie zmienię całego roweru) po bardzo różnych drogach, wysoko, nisko pod górę, w dół.. ogólnie wszędzie Chciałbym wymienić ten rozklekotany napęd na coś z wyższej półki. Tylko kompletnie się na tym nie znam - co mogłoby być dla mnie dobre? Rozmawiamy tutaj o grupie max Deore, wyżej nie celuje bo mnie nie stać. Ile przełożeń, ile zębatek? Jeżdżę bardzo często, staram się poruszać w dobrym tempie, jako uzupełnianie treningów piłkarskich. Kółka oczywiście 28'. Prędkości maksymalne jakie kręcę na płaskim zdarza się 40-45, ale myślę że są jeszcze rezerwy. Mógłby mnie ktoś naprowadzić? Chodzi mi o pełną wymianę napędu, albo stopniowo. Na przykład na początek kaseta i przerzutka tył itd. Pomóżta! Dzięki. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez wiecznieczwarty
Nath_147 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Brakuje jakiś przełożeń na obecnym napędzie? Manetki chcesz zostawić czy t też idą do wymiany?Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
wiecznieczwarty Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Przyznam, że czasami przy zjazdach brakuje jeszcze możliwości depnieca. Na pojazdach bywa ciężko, ale jest git. Planuje robić wszystko stopniowo, myślę że manetki również.
Rekomendowane odpowiedzi