Skocz do zawartości

Krem/maść przeciw otarciom

sender

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedys stosowalem sudocrem profilaktycznie, bo zawsze miałem problemy z otarciami i działało, bardzo dobra maść. Od kąd schudłem, wiecej jeżdżę, i mam twardsze siodło nie mam już takich problemów i nie muszę stosować takich gadżetów.

• 3 tygodnie później...

Jeden z najlepszych preparatów do stosowania podczas jazdy to krem Assos. Drogi, ale pomaga, szczególnie w wyższych temperaturach. Sudocrem jest tańszy, ale dobry "po", nie polecam "podczas".

• 2 lata później...

Tak, sudocrem jest ogólnie brudzący, ciężko schodzi z palców po smarowaniu, więc ja tylko używam czasami po. A przed i w trakcie jazdy do podsiodłówki wrzucam Assos podany powyżej, rewelacja jest, no ale wychodzi dosyć drogo.

Ja używam Assos i sprawdza się świetnie. Ale z powodu wysokiej ceny dalej eksperymentuję. Babydream z Rossmanna coś słabo mi się sprawdził, już lepiej oliwka dla dzieci. Ale i tak nic nie dorównuje Assosowi (niestety).

Też dziękuję za podpowiedzi, spróbuję ten krem z Decathlonu.

Pozdrawiam, Jarek

0310d22cfbcda58fc2b11d21e6992e8a.jpg

1 godzinę temu, jhartman napisał:

Ale i tak nic nie dorównuje Assosowi

Jak ktoś używa kremu Assos i ma ochotę poeksperymentować to proponuję ten krem do rąk Nuotregeny o którym napisałem wcześniej. Ciekaw jestem opinii porównawczej. Zaryzykuję stwierdzenie że nie będzie gorszy od Assosa który jest przeznaczony do użycia po jeździe. Używam tego kremu regularnie na nartach od lat i w tym przypadku robi piorunujące wrażenie. Bez niego miałem zawsze ręce tak popękane że lała się z nich krew dosłownie. A kiedy regularnie smaruję to pomimo że często mi zamarza woda na nich itp. mam ręce jakbym właśnie od kosmetyczki wyszedł. Od kiedy użyłem go do tyłka przestałem szukać czegoś lepszego.

Edytowane przez Chrismel
... od Assosa który jest przeznaczony do użycia po jeździe.

Ja mam i używam Assosa do nasmarowania przed jazdą ("preRide") i o nim pisałem. Po jeździe jest "skinRepair" ale tego nie testowałem.

Jak najbardziej, spróbuję N.

Pozdrawiam, Jarek
  • 11 miesięcy temu...