MariuszBie Napisano 8 Kwiecień 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 Witam Wiecie może co oznaczają te oznaczenia i czy wogóle zawracać sobie nimi głowę? W kółeczku na jednych mam oznaczenia 175 na drugich 182. I z lewej strony na jednym komplecie SD0... i różnią się tylko ostatnią cyferk? Ale mam też SB03 gdzie różnią się i literami i cyframi. To moja pierwsza wymiana i może rozszyfrowanie tych oznaczeń pomoże mi w przyszłości dobrać odpowiednie/lepsze klocki. Wiem że te są żywiczne i już potrzebują wymiany, dlatego chciałbym teraz zakupić półmetaliczne dobrej firmy do Shimano MT500 Deore - BR-M447. Przy okazji jak byście mieli jakiś link do dobrych półmetalicznych pasujących do mojego roweru to poproszę o linka. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 8 Kwiecień 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 (edytowane) Kompletnie nie zwracaj uwagi na te oznaczenia. Zmiana klocków na inne niż żywiczne powinno iść w parze z zmiana tarcz jeśli te są przystosowane jedynie do klocków żywicznych. Jakie tarcze posiadasz? Co do samych klocków to BBB lub XTOP. Używałem polecam. Edytowane 8 Kwiecień 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
MariuszBie Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 Chyba nie mam oznaczenia jakie powinienem stosować, ale bardzo możliwe że w związku ze swoją niew edzą mogę coś przeoczyć, sam zobacz. To są tarcze na których przejechałem 370 km i myślę że jeszcze kilka zmian klocków powinny wytrzymać, choć nie wiem jak będzie po półmetalicznych, ale to z czasem sprawdzę. Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 8 Kwiecień 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 Te oznaczenia to pewnie jakieś znaczniki partii, linii produkcyjne itp. Ciebie interesuje napis "resin". B01S - po tym oznaczeniu znajdziesz do jakich zacisków pasuje i w drugą stronę, po oznaczeniu zacisku powinieneś dojść do oznaczeń pasujących klocków Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 8 Kwiecień 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 (edytowane) RT 66 do tych tarcz możesz nawet metaliczne klocki dać. Tarcze zostają. Ja na swoich wyjeździłem z metalikami już dobre 5 k km i zużycie jest minimalne. Edytowane 8 Kwiecień 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
MariuszBie Napisano 8 Kwiecień 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 No i znowu czegoś nowego się nauczyłem , dzięki. Faktycznie teraz wpisałem cały symbol tarczy i wyskoczyło, że można stosować metaliczne i żywiczne. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 8 Kwiecień 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwiecień 2018 Nie ma za co Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi