Skocz do zawartości

samsung gear sport

NoxLux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zastanawiam się nad zmianą zegarka. Obecnie mam xiaomi amazfit i powoli mnie irytuje mimo że ma wszystko co potrzebuje... Zastanawiam się nad samsungiem gear sport, ktoś ma ? Spisuje się dobrze czy nie? Zależy mi na zapisie trasy bez telefonu. Drugą opcją jest garmin fenix 3 ale cena nie jest atrakcyjna przy tak leciwym zegarku... 

Opublikowano

posiadasz takie urządzenie ? Bardzo mi należy na łatwej synchronizacji danych np. na strave czy endomondo... Gear sport faktycznie bardziej błyszczy niż działa... 

Opublikowano (edytowane)

Posiadam.  Jednym przyciskiem synchronizuje dane na platformę  Polara a z tamtąd automatycznie leci mi na Strave. Na endomondo z Polar Flow tez jest możliwość automatycznej wysyłki.

Edytowane przez dfq
Opublikowano

producent postawił dużo na bieganie... Mam nadzieje że ma też inne funkcje. Jeśli zegarek jest samodzielny bez telefonu to biorę go :) 

Opublikowano

co masz na myśli pisząc "samodzielny bez telefonu"  ?

Opublikowano (edytowane)

Zależy mi aby telefon zostawić w domu a na zegarku zapisywać trasę z jazdy...

Edytowane przez NoxLux
Opublikowano

To ja używam tak garmin vivoactive. Telefon w domu zegarek na kierownicy i jazda. Jak na razie jestem mega zadowolony chociaż wiem że w przyszłości zmienię go, bo nie ma możliwości zaprogramowania interwałów ani mini treningów.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bez najmniejszego problemu. Komórka lub komp potrzebne są tylko do zrzucenia danych w chmurę lub ustawienia/modyfikacji niektórych parametrow/modyfikacji profili sportowych synchronizacji A-gps  itp. 

Opublikowano

Mam gear s3 i wszystko super działa.

Biegam, jeżdżę na rowerze. Wszystko ładne ląduje na stravie zaraz po zakończeniu aktywności.

Zegarek wspiera też wiele innych sportów.

A do tego to bardzo dobry smartwatch. Jedyny minus jaki wg mnie ma to nie można na wyjazd zapomnieć ładowarki bo ładuje się go przez dedykowaną podstawkę. W moim normalnym, całodniowym korzystaniu wytrzymuje 2 dni.

Można spokojnie wyjść z samym zegarkiem. Ma 4GB pamięci - super sprawa bo można sobie wgrać muzykę.

Opublikowano

gear sport wygrywa pod względem wizualnym i możliwości wgrania muzyki ale "sprotr" jest tylko w nazwie. Najchętniej kupiłbym garmina fenix 3 ale ta cena 1800zł za urządzenie z 2015r....  Polar M420 jest fajną alternatywą lecz szkoda że nie można podłączyć czujnika kadencji czy w przyszłości miernika mocy... M420 na chwile obecną wystarczy :) 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

W garminie vivoactive możesz podłączyć na pewno czujnik tętna, kadencji, prędkości co do miernika mocy nie wiem bo nie posiadam.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Vivoactive nie ma fabrycznej obsługi mierników mocy, ale może ktoś coś wykombinował w connect IQ, nie zgłębiałem tematu.

Opublikowano (edytowane)

nie ma Polara m420, jest m400 lub m430. M430 tez obsługuje zewnetrzny czujnik tetna

Edytowane przez dfq
rozszerzenie informacji
Opublikowano
11 minut temu, dfq napisał:

nie ma Polara m420, jest m400 lub m430. M430 tez obsługuje zewnetrzny czujnik tetna

Faktycznie, mój błąd. Chodziło mi oczywiście o M430 

Opublikowano

pobrałem apke pola flow i jest spoko. Fajnie że można sobie ustawić trening na interwałowy, zaplanować wszystko na spokojnie. Zamawiam M430 :) Przemyślałem sobie temat pomiaru mocy to stwierdziłem że wole wydać kase na dobry trenażer.