TOMALA72 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Pytanie odnośnie często krytykowanej prostej przerzutki przedniej w rowerku Rockrider 520, który zakupiłem synowi. Otóż czy opłaca się ja wymienić na też w sumie prostą ale sramowską przerzutkę 3.0: https://rowerowy.com/sklep/czesci/przerzutka-przod/sram/prod/przerz-przod-3 W rowerze jest osprzęt Sram z niższej półki: korba na kwadrat, z tyłu x3, manetki x4. Czy wymiana przedniej przerzutki ma sens bo zamówiłem i mam do odebrania w paczkomacie. W sumie niewielkie pieniążki tylko czy warto czas tracić:)))?
Zbysio Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeśli chcesz spokoju to wymień. Strasznie sie rozregulowuje. U mnie co 200 - 300 km. Koniczna była ponowna regulacja. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Zbysio 1
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 U mnie to samo. Co chwilę musiałem korygować bo nie wrzucała lub coś tarło. To najsłabszy element tego roweru. Zmień wyreguluj i zapomnij na długo
piotr.solek Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Dopóki nie ma z obecną problemu, to nie ma co ruszać. A nowa niech leży jako zapasowa. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez piotr.solek
pietroraul Opublikowano 25 Października 2019 Opublikowano 25 Października 2019 Cześć, odświeżę temat, udało się zamontować tą przerzutkę SRAM? Ciekawi mnie, bo sam chcę wymienić i zastanawiam się na jaką.
Rekomendowane odpowiedzi