sender Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Godny i dużo lepszy następca Gianta Sedona. Model 2016 w rozmiarze 50- pełen aluminiak. Wyposażenie seryjne producenta poza małymi dodatkami, jak zielone gripy- silicon esi od accenta ( mogę śmiało polecić miałem wcześniej w mtb), rogi shimano potraktowane owijką BBB Fllex Gel, dokupiony koszyk pod malowanie Cuba, błotnik Bitwina za 11 zł oświetlenie i jakiś podstawowy licznik Kellysa . Oryginale siodełko powędrowało na półkę, na razie jest jakieś z któregoś mojego poprzedniego roweru i kierowniczka je sobie chwali. Pewne jakiś czas posłuży, bo kolejka do testowania siodełek jest długaaaaaaa. Z racji jazdy po szutrach i lasach Kojaki poszły na ścianę, a na ich miejsce przyszły Cx Compy- pompowane między 3,5-4 bary (max co producent przewiduje to 4,5). Opona fajna w miasto i poza cywilizowane drogi. Osprzęt to pełna Sora, która póki co bez zarzutów się sprawuje. Hamulce to hydrauliczne M315- nic wielkiego ale bez problemu blokują koła. Rama i widelec ma dodatkowe otwory także jest możliwość montażu błotników, bagażników, sakw. Rower mistrzem wagi nie jest, bo waży ok.11 kg ale w porównaniu do Gianta Sedony to niebo, a ziemia. Przy podobnym dystansie Połówka była wykończona, a i znoszenie i wnoszenie na III piętro stało się lżejsze. Przy wspólnych jazdach średnia prędkość wzrosła z 17stu do 25 km/h. Nagle okazało się, że amortyzator nie jest niezbędny. Dla kogo takie rowery? Dla tych których typowa szosa odstrasza, na gravela nie starczy i nie wyobrażają sobie jazdy z barankiem. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez sender
kogucik Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jak sprawuje się aluminiowy widelec? Twój rower to katalogowo 2016. Obecny nowy kosztuje 3700 i uważam, że to zawysoka cena za rower z aluminiowym widelcem, gdzie już merida za speeder 2000 oczekuje 3000. Jaką opona tam zmieściłeś oraz jaki masz wzrost, bo jednak cube przyszalał i mam dylemat 53 czy 56.
sender Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Żona na nim pomyka i nie narzeka, mimo że wcześniej jeździła na sedonie z podstawowym Sontourem. Aluminiowy widelec nie jest wcale taki straszny jak się go maluje. Opona 35 jak w serii. Rozmiar ramy 50.Co do ceny, w zeszłym roku w listopadzie wyrwałem go nowego za niecałe 2700 zł.
Sylvek Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Jeśli się nie pogniewasz to wrzucę zdjęcie mojego SL ROAD PRO 🙂 1
Marceliszpakbike Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Szukam czegoś na dalsze trasy, wygodny sprzęt?
Rekomendowane odpowiedzi