Skocz do zawartości

Dziurka w nowych Schwalbe Racing Ralph

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

wczoraj przyszły do mnie nowe Schwalbe Racing Ralph Evolution, Addix Speed. Założyłem je w systemie bezdętkowym, tak, jak robię to zawsze, czyli najpierw zakładam oponę na samej pianie, sprawdzam, czy powietrze nie uchodzi z dziwnych miejsc i dopiero wtedy spuszczam powietrze i wlewam mleczko przez wentyl. Założyłem Racing Ralpha i zaraz zauważyłem, że powietrze uchodzi, ale nie w łączenia z obręczą (to wszystko pięknie), ale z samej opony. Są dwie mikro dziurki, powietrze uchodzi dokładnie w miejscach, z którego wyrastają "włoski" opony - na boku.

Myślę, ze mleczko mogłoby to uszczelnić, bo to chyba jakieś malutkie uszkodzenia, ale zastanawiam się, czy to nie jest powód do reklamacji. No i to jest opona przeznaczona do montażu bezdętkowego, więc chyba nie powinna zawierać takich niespodzianek.

Dołączam zdjęcie - pod problematycznymi "włoskami" przykleiłem taśmę.

unnamed.jpg

Cześć,
wczoraj przyszły do mnie nowe Schwalbe Racing Ralph Evolution, Addix Speed. Założyłem je w systemie bezdętkowym, tak, jak robię to zawsze, czyli najpierw zakładam oponę na samej pianie, sprawdzam, czy powietrze nie uchodzi z dziwnych miejsc i dopiero wtedy spuszczam powietrze i wlewam mleczko przez wentyl. Założyłem Racing Ralpha i zaraz zauważyłem, że powietrze uchodzi, ale nie w łączenia z obręczą (to wszystko pięknie), ale z samej opony. Są dwie mikro dziurki, powietrze uchodzi dokładnie w miejscach, z którego wyrastają "włoski" opony - na boku.
Myślę, ze mleczko mogłoby to uszczelnić, bo to chyba jakieś malutkie uszkodzenia, ale zastanawiam się, czy to nie jest powód do reklamacji. No i to jest opona przeznaczona do montażu bezdętkowego, więc chyba nie powinna zawierać takich niespodzianek.
Dołączam zdjęcie - pod problematycznymi "włoskami" przykleiłem taśmę.
unnamed.thumb.jpg.14aece0053bd002cf08ddb620600f6ad.jpg
Jak jest przystosowana do TR to nie powinno być żadnych dziurek ale niestety teraz są takie opony produkowane mleczko pujdzie to powinno uszczelnic bez problemu ale jesli chcesz reklamować to śmiało powinni wymienić a gdzie były kupowanie? Ja kupilem nowe maxxis i tez były małe dziurki ale za to byly krzywe i oddałem i uznali.

Słyszałem ostatnio wiele negatywnych opinii o nowych wersjach Schwalbe z Addix. Używałem wczesniejszych wersji Tubless Easy i uszczelniałem na wodę i mogłem jeździć bez mleka, a ciśnienie było stałe. Pewnie z czasem Ci się uszczelnią, ale to będzie kosztowało Cię więcej wpuszczonego mleka. 

Kupiłem opony w centrumrowerowym. Jeśli chodzi o uszczelnienie z obręczą, to jest bardzo dobrze, trzyma bez mleczka. Jedyny problem to te mikrodziurki. Jestem pewien, że mleczko sobie poradzi, ale wolałbym, żeby opona nie miała tego typu wad.

I to nie jest jakaś bardzo odchudzona konstrukcja. Mam wersję snake skin i 27,5x2,25 waży 640g, choć według producenta 590.