Romet.Wojciech Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Witajcie! W ramach kampanii informacyjnej mam przyjemność być Waszym doradcą online. Pozostaję do dyspozycji wszystkich zainteresowanych szeroko rozumianym kolarstwem. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem zarówno w tym jak i skorelowanych wątkach. Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl
Michal2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 lepiej napisz czy np. seria Mustang będzie w ogóle do kupienia....
Romet.Wojciech Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Witajcie, Do kupienia już jest, wystarczy stronę nowyromet.pl odwiedzić. Mapa sklepów z rowerami Romet Mustang http://nowyromet.pl Witam. Mamy obecnie na stanie sklepu: - Romet Mustang 27,5” – 2499zł rozmiar M, L, XL - Romet Mustang 29” – 2699zł rozmiar L, XL Pozdrawiamy Intersport Magnolia INTERSPORT Polska S.A. Sklep MAGNOLIA PARK ul. Legnicka 58, 54 - 204 Wrocław tel. 0 801 500 502, +48 12 44 48 888 Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Romet.Wojciech Dodatkowe informacje
dzordz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Do kupienia już jest, wystarczy stronę nowyromet.pl odwiedzić. Mapa sklepów z rowerami Romet MustangWg mnie mustang 1 na gorszym osprzęcie niż rok temu a cena ta sama.Co się stało ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
firefoks Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Czy można kupić samą ramę, np. z Monsuna?
Romet.Wojciech Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Dnia 4.04.2018 o 11:22, dzordz napisał: Wg mnie mustang 1 na gorszym osprzęcie niż rok temu a cena ta sama. Co się stało ? Witajcie, Z pewnością na pierwszy rzut oka widać zmianę w napędzie. W tej klasie cenowej rowerów i tak Mustang 1 trzyma się wysoko. Wystarczy go porównać z innymi markami. Zakładam , że znasz temat dobrze i wiesz jak cenowo wygląda rynek oraz jakie komponenty można uzyskać w granicach 3000 zł. Dalej jesteśmy w czołówce jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. Z marketingowego punktu widzenia można było utrzymać komponenty na tym samym poziomie i podnieść cenę jako, że produkt jest bardzo dobry albo zrobić to co zostało zrobione. Moim zdaniem zmiana dla rekreacyjnego użytkownika jeśli chodzi o użytkowość jest niezauważalna. Zawodowiec sięgnie po rower z półki wyżej czyli Monsuna a tam cena już jest odpowiednio większa. http://nowyromet.pl Dnia 4.04.2018 o 11:55, firefoks napisał: Czy można kupić samą ramę, np. z Monsuna? Zapytam czy są takie możliwości i jeśli są to gdzie można dokonać zakupu. Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Romet.Wojciech
venom6652 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Hahahahah Naped 3x9, piasty turney,hamulce 396,korba i manetki alivio .Brawo romet,ciekawe czy nastepna wersja bedzie cała na turneyu? 1
Tao7994 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 18 minut temu, venom6652 napisał: Hahahahah Naped 3x9, piasty turney,hamulce 396,korba i manetki alivio .Brawo romet,ciekawe czy nastepna wersja bedzie cała na turneyu? Pisze sie tourney ☺
venom6652 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dzieki od dzis bede pamiętał zeby ich nie kupowac
Romet.Wojciech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 17 godzin temu, venom6652 napisał: Hahahahah Naped 3x9, piasty turney,hamulce 396,korba i manetki alivio .Brawo romet,ciekawe czy nastepna wersja bedzie cała na turneyu? Witajcie, O jakim modelu piszesz? Czy szukasz roweru którym mógłbyś startować w zawodach MTB?? Spokojnie znajdę w naszej ofercie dla ciebie taki rower. Również Rambler 4 ma już zdecydowanie lepsze wyposażenie a jest to rower dla początkującego zawodnika. http://nowyromet.pl 17 godzin temu, venom6652 napisał: Dzieki od dzis bede pamiętał zeby ich nie kupowac Mamy na Tyle szeroką gamę rowerów, że spokojnie znajdziesz model odpowiadający i twoim oczekiwaniom. Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Romet.Wojciech
Krystiano Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 11 godzin temu, venom6652 napisał: Hahahahah Naped 3x9, piasty turney,hamulce 396,korba i manetki alivio .Brawo romet,ciekawe czy nastepna wersja bedzie cała na turneyu? Co jest złego w tym układzie w nowym rowerze za 3 tyś zł? Jak na rower rekreacyjny ma wystarczające komponenty. Grupa alivio jest dobrym wyborem przy tej klasie sprzętu, szczególnie dobrze że dali korbę w tym systemie co podnosi sztywność i jakość jazdy. Co do piast to cały czas są modele na rynku które wsadzają tam joy tech.......Aby nie być gołosłownym zobacz sobie np. nową propozycję krossa level 4 za 2900zł masz piasty joy tech a korba altus.....na kwadrat!! Ja rozumiem że hejt jest modny w internecie, ale jeżeli chcemy być traktowani poważnie to należy też spojrzeć na rynek szeroko. Mit i wyobrażenie o logo deore lub deore xt świadczy tylko o braku doświadczenia. Po to mamy tyle grup sprzętowych aby dopasować je do potrzeb użytkownika. Ten romet jest ptopozycją rekreacyjną i faktycznie jest mocnym graczem.
Romet.Wojciech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 6 godzin temu, Krystiano napisał: Co jest złego w tym układzie w nowym rowerze za 3 tyś zł? Jak na rower rekreacyjny ma wystarczające komponenty. Grupa alivio jest dobrym wyborem przy tej klasie sprzętu, szczególnie dobrze że dali korbę w tym systemie co podnosi sztywność i jakość jazdy. Co do piast to cały czas są modele na rynku które wsadzają tam joy tech.......Aby nie być gołosłownym zobacz sobie np. nową propozycję krossa level 4 za 2900zł masz piasty joy tech a korba altus.....na kwadrat!! Ja rozumiem że hejt jest modny w internecie, ale jeżeli chcemy być traktowani poważnie to należy też spojrzeć na rynek szeroko. Mit i wyobrażenie o logo deore lub deore xt świadczy tylko o braku doświadczenia. Po to mamy tyle grup sprzętowych aby dopasować je do potrzeb użytkownika. Ten romet jest ptopozycją rekreacyjną i faktycznie jest mocnym graczem. Witajcie, Dokładnie, to że rower nie jest stworzony do maratonów nie oznacza, że jest do niczego. Nawet w nieco trudniejszym leśnym terenie spokojnie sobie poradzi. A nie zapominajmy, że sprzęt tylko pomaga zawodnikowi sam za niego nie pojedzie. Na czymś też się trzeba nauczyć w terenie jeździć. Karbonowa rama i rower za 8000 zł będzie kompletnie nie wykorzystany przez osobę początkującą a jeszcze może się połamać przy uderzeniu ramą w głaz. Wiem bo sam mam wgniotę sporej wielkości na ramie. Karbon by tego nie wytrzymał. Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Romet.Wojciech
venom6652 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_29_1,10,707,710,14527,2017.html https://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_29_1,10,727,730,14792,2018.html Dlaczego jest ta sama cena skoro rocznik 2018 ma gorszy sprzet od tego poprzedniego?czy to pomyłka na stronie? Jak kazdy ,szukam dobrego osprzetu za dobrą cene,taki miał poprzedni mustang 1,teraz za to samą cene dostajemy downgrade. 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 6 minut temu, venom6652 napisał: Dlaczego jest ta sama cena skoro rocznik 2018 ma gorszy sprzet od tego poprzedniego? Aby się odróżniało od wyższego modelu. Założę się, że niejeden "spec" myślał, że 2x10 jest gorsze od 3x10, bo o 1/3 mniej przełożeń. Oczywiście zeszli z osprzętem, bo konkurencja śpi i nadal wygrywają o klasę ze znanymi markami w tej samej cenie (np. Kross Level 3.0). 1
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Kross również zjechał z osprzętem względem poprzedniego roku czasy takie że trzeba kupić ramę a osprzęt wymieniać z czasem pod siebie.
Krystiano Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, venom6652 napisał: Dlaczego jest ta sama cena skoro rocznik 2018 ma gorszy sprzet od tego poprzedniego?czy to pomyłka na stronie? Jak kazdy ,szukam dobrego osprzetu za dobrą cene,taki miał poprzedni mustang 1,teraz za to samą cene dostajemy downgrade. Musisz troszeczkę zmienić założenie. Nie szukaj "dobrego osprzętu za dobrą cenę", tylko proszę pamiętaj że kupując rower tak na prawdę kupujesz ramę, która jest podstawą To od geometrii, materiałów, jakości spawów i rozwiązań (np, prowadzenie linek) zależy to jak będzie Ci się jeździć. Osprzęt w miarę upływu km i tak wymieniasz więc nie widzę za bardzo sensu szukać w kwocie 3 tyś "super" osprzętu kosztem ramy, kół czy amortyzatora. Żonie doradziłem zakup speca: https://www.specialized.com/pl/pl/damski-rockhopper-comp/p/129036?color=240164-129036 Śmiga aż miło, przebiegi robi, dobrze się na nim czuje a w miarę zużywania elementów i potrzeby ich wymiany kupi to co będzie potrzebować, ale rama i geometria wymiata. Zresztą to typowo babski model Dlatego polecam Tobie trochę zmienić sposób szukania roweru a na pewno będziesz 100x bardziej zadowolony. A co do osprzętu to też źle porównujesz, pamiętaj że wyższe grupy schodzą do niższych. W modelu 2018 masz NOWE alivio. W 2017 masz jeszcze korbę na Octalink. Jak porównywać to już wszystko a nie tylko parę elementów, Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Krystiano
Romet.Wojciech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, Andrzej Sawicki napisał: Aby się odróżniało od wyższego modelu. Założę się, że niejeden "spec" myślał, że 2x10 jest gorsze od 3x10, bo o 1/3 mniej przełożeń. Oczywiście zeszli z osprzętem, bo konkurencja śpi i nadal wygrywają o klasę ze znanymi markami w tej samej cenie (np. Kross Level 3.0). Witajcie, Zależy od "speca" i od potrzeb użytkownika, na maratonie 3X nie jest specjalnie potrzebny ale dla amatora który często pojawia się na asfaltach albo szutrach będzie bardzo przydatne i wygodne. Co do osprzętu zdecydowanie się zgadzam. Romet dzięki temu, że nie wycenia jeszcze tak wysoko Marki jak Kross czy spec może doinwestować w podzespoły jednak dalej ogląda się na rynek. Pozdrawiam, Wojciech, Doradca Online Romethttp://nowyromet.pl Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Romet.Wojciech
venom6652 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 W czym ta rama rometa jest taka wyjątkowa, kumpel ma taką rame i ostatnio jak rozkrecał suport to w mufie była kałuza wody,są jakies dziurki powiercone w spodzie ramy którtmi dostawała sie woda ,suport był juz delikatnie pordzewiały(po jednym sezonie) ,nie wspomne juz o gołej lince biegnącej pod ramą ,od głowki po mufe,spawy tez jakies wyjatkowe nie sa,lakier przetarł sie bardzo szybko w miejscu ocierania pancerze o rame.Ok masz racje co do korby alivio tu jest lepiej . A ten spec z linka jest piekny ,chodzi mi o rame oczywiscie:)
Krystiano Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Na żywo ma trochę inny odcień niż na zdjęciu - jak dla mnie to bardziej w róż wpada, ale kto kobiecie zabroni:) Za to męskie są też w różnych barwach. Nic nie napisałem że romet ma wyjątkową ramę - wcale go nie bronię żeby nie było, osobiście bym rometa nie kupił, moje spostrzeżenia są bardziej ogólne. Widzę że za dużo rowerów w życiu nie użytkowałeś, to oczywiście nic złego, tylko od razu stwierdzasz negatywnie o pewnych sprawach. Otwory w mufie to norma, jakoś woda która dostaje się do środka musi mieć ujście (np. przy sztycy) a że mufa jest najniższym punktem spotykania się "rurek" ramy stąd znajdują się tam otwory. Takie otwory znajdziesz też w rowerach za 15 tyś zł:) To że suport zardzewiał też może mieć różne przyczyny - czy znajomy użytkował rower w zimie a po jeździe wstawiał do ciepłego mieszkania? Albo parkował przed pracą pod chmurką? Czy po sezonie konserwował rower? Czy jest z tych co uważają że rower ma tylko jeździć Gołe linki pod ramą też żadna nowość, jeżeli to Ci przeszkadza to przy najbliższej wymianie pociągniesz sobie pancerz. Pancerze niszczą ramę niezależnie od roweru, kiedy kupowałem pierwszy poważniejszy rower w 2006 roku już wtedy sprzedawca polecił mi naklejki żeby lakier nie schodził. Oczywiście od jakości warstw lakieru zależy jak szybko to się stanie bo w słabych malowaniach może być po 1msc a w lepszym po 14msc. Tak jak wspominałem technologia z grup wyższych schodzi do niższych, osobiście wolę nowe grupy chociażby takie alivio niż 10 letnie XT:) 1
venom6652 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Otwory w mufie to nie norma,mam dwa rowery mtb i zadny z nich ich nie posiada,wlasciciel unika zimy i deszczu jak ognia i dba o rower.Gołe linki jasne ze nie nowosc ale jedni maja to rozwiazane lepiej inni gorzej,u rometa moim zdaniem gorzej,niz u mojego cuba po bułki ,niestety oszczednosc i marketing na kazdym kroku,ale prawda jest taka ze poprzedni model niszczył cenowo konkurencje ,a teraz jest niczym nie wyrozniajacym sie rowerem gorskim od innych w tej cenie ,dobra juz wiecej nie pisze bo mnie kumpel zje (własciciel mustanga,całe szczescie poprzedniego modelu) haha 1
Tuptam Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Krystiano napisał: Śmiga aż miło, przebiegi robi, dobrze się na nim czuje a w miarę zużywania elementów i potrzeby ich wymiany kupi to co będzie potrzebować, ale rama i geometria wymiata. Zresztą to typowo babski model Z czym wymiata? Nie ma nawet taperowanej główki, ale za to jest napis scpecialized i to zapewne czyni go wymiatającym W mojej opinii jeśli chce się rower na dobrej markowej ramie to trzeba dać przynajmniej 5k, i to czasami nie starczy. Ramy wiodących marek poniżej tej kwoty to wyrzucanie pieniędzy w błoto, lub +1 do lansu za napis.
Krystiano Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Marketingu teraz jest sporo - wystarczy spojrzeć na koła 29", mało kto wie że obręcz to najzwyklejsze 28 od trekingów czy szos sprzed 100 lat plus wyższa opona i mamy nowoczesne 29". Ale z drugiej strony marketing jest bardzo skuteczny co widać po osobach szukających XT do jazdy do pracy czy po parku a wypowiadających się z pogardą o tourney. Sam srobiłem 28 tyś km na grupie tourney i nie zawiodła mnie ani razu, a rower zmienił właściciela i pewnie dalej jeździ. 1
venom6652 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nigdy nie zrozumie fenomenu taperowanej głowki ramy,jezdziłem na 3 rowerach z normalną głowka ,teraz jezdze na tym całym teperze i ciagle szukam roznicy w jezdzie i nie moge znalesc,moze dltego ze waze tylko 70kg i prosze nie pisac ze amora pod 1.1/8 juz nie dostaniesz,bo to nie prawda,cały czas sa dostepne tourney nie jest zły ,pod warunkiem ze wsadzaja go do rowerow w cenie 1500-2000 max
Krystiano Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 7 minut temu, Tuptam napisał: Z czym wymiata? Nie ma nawet taperowanej główki, ale za to jest napis scpecialized i to zapewne czyni go wymiatającym W mojej opinii jeśli chce się rower na dobrej markowej ramie to trzeba dać przynajmniej 5k, i to czasami nie starczy. Ramy wiodących marek poniżej tej kwoty to wyrzucanie pieniędzy w błoto, lub +1 do lansu za napis. Ale to jest dobra markowa rama, tylko nie patrzysz przez pryzmat ceny:) Mam na myśli cały rower - przecież to jest budżetówka a mamy ładne spawy, sprawdzoną wersję aluminium T6, wewnętrzne prowadzenie, spoko sztywność i jakąś tam kontrolę jakości. Przy główce ramy tak poprowadzono pancerze że podczas jazdy nie uderzają o ramę - niby nic, ale jest mały plus. A taperowana główka nie jest pierwszą potrzebą, może gdyby kobita miała powyżej 100kg i cisnęła w dół po kamieniach to by jakieś tam znaczenie miało Nie dajmy się zwariować 6 minut temu, venom6652 napisał: Nigdy nie zrozumie fenomenu taperowanej głowki ramy,jezdziłem na 3 rowerach z normalną głowka ,teraz jezdze na tym całym teperze i ciagle szukam roznicy w jezdzie i nie moge znalesc,moze dltego ze waze tylko 70kg i prosze nie pisac ze amora pod 1.1/8 juz nie dostaniesz,bo to nie prawda,cały czas sa dostepne tourney nie jest zły ,pod warunkiem ze wsadzaja go do rowerow w cenie 1500-2000 max Dokładnie napisałeś moje odczucia odnośnie główki ramy - mamy to samo zdanie.
firefoks Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 7 minut temu, Krystiano napisał: Dokładnie napisałeś moje odczucia odnośnie główki ramy - mamy to samo zdanie. A ja się nie zgodzę - taperowana główka ładniej wygląda, jakoś tak bardzie naturalnie - jak pień drzewa: u dołu też jest szerszy różnica w sztywności oczywiście nieistotna, gdyby było inaczej to już by były główki u góry 1 i 1/4 a u dołu 1, 3/4. Chyba,że je wynajdą za 3 lata i każą zmieniać ramę
Rekomendowane odpowiedzi