bruno824 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Cześć, posiadam obecnie naped 2x10 36/24 przerzutka tył deore xt 10s kaseta deore 11-36 przerzutka przod sram x7. Przedni blat 36T posiadam ze starej korby 3x9 (dobry stan). Problemem jest to, ze regulowałem przerzutke już kilka razy i niby na stojaku wszystko fajnie chodzi a podczas jazdy albo nie wrzuca na duży blat a jak napne bardzie linke to przerzuca na zewnątrz.. przerzutke regulowałem już kilka godzin i na stojaku fajnie to chodzi a podczas jazdy albo nie wrzuci albo jak dokrece to przerzuci.. regulowałem wzorując się na filmikach instruktażowych których jest od groma na yt i tych zasad się trzymałem. Teraz nasuwa mi się pytanie, może ten blat 3x9 nie jest kompatybilny do napędów 2x. Jak wrzucam z młynka na duży blat to ten łańcuch się ślizga po tym dużym blacie, na chwile się wpina i prześlizguje na zewnątrz, regulacji już próbowałem na wszelkie możliwe sposob, Wiec wydaje mi się ze to nie jest problemem. Może ta zębatka być zła? Poratujecie? Jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 To nie wina blatu, a na 99% regulacji przedniej przerzutki. Nie napisałeś czy ten SRAM X7 jest pod 2x. Miałem tygodniowy epizod z taką przerzutką i niestety zakończył się od totalną klapą, bo przerzutka jak się okazało była niedostosowana do górnego ciągu linki, o czym sprzedający nie raczył napisać, ale tak to mnie więcej się zgadzało z Twoim opisem, albo nie wrzucało, albo przerzucało za blat. U mnie problem rozwiązało zakupienie Deore XT pod 2x, co w połączeniu z korbą FC-M590 (przerobioną z trzyrzędowej, blat 36T z korby trekkingowej) dało perfekcyjne działanie podczas zmiany przełożeń z przodu. Odnośnik do komentarza
bruno824 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jaki konkretnie model przerzutki kupiłeś? Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 W dniu 30.04.2018 o 16:41, SpiderMAN napisał: przerobioną z trzyrzędowej, blat 36T z korby trekkingowej Zrobiłem podobnie tylko z fc521 + przednia 3b pokroju Turney i w dodatku z powodu dolnej obejmy ustawionej sporo za wysoko. Tylko, że u mnie rzadko się zdarzało by łańcuch spadał z blatu, zazwyczaj z młynka i kleszczył się między tarczą a ramą. Też stawiam, że to kwestia przerzutki. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 8 godzin temu, bruno824 napisał: Jaki konkretnie model przerzutki kupiłeś? Deore XT FD-M786 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi