Kkaaeell Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Czesc Przygotowywujac rower na jutrzejsza wycieczke na sleze zwrocilem uwage ze na oponie( bontrager chupacabra 27,5+ 2,8) nie ma podanej mibimalnej wartosci cisnienia dla tej opony. Jest tylko malsymalna 2,4 bar. Przeszukalem troche internetu i nie znalazlen nic na temat minimalnej wartosci. Postanowilem napompowac opone do 1,5 bara ale opona wydaje sie dosc miekka. Nie zlapie snejka na pierwszej lepszej nierownosci?
Andrzej Sawicki Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Przy systemie bezdętkowym ludzie schodzą nawet do 1 bara. 1,5 uznałbym za granicę bezpieczeństwa z dętką. Jeśli nie jeździsz bardzo agresywnie, dobij do 2 -- i tak będzie zapas przyczepności.
marekwieczorek72 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 W systemie bezdetkowym ludzie schodzą nawet do 0.5 bara, ja na dętkach mam 1.1 bara i nie mam problemów w oponie 27.5 x3.0, ale to zależy jak jeździsz i w jakim terenie. 2 bary juz marnowanie potencjału takich dużych opon.Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi