Kkaaeell Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Czesc Kupilem jakis czas temu rower z napedem 2x10 z przednia przezutka deore. Manetka orginalnie ustawiona byla na przelozenia 2-3. Nie sposob bylo ustawic przedniej przezutki tak aby nie tarla o prowadnice. Po przelaczeniu na tryb 1-2-3 (blaty sa teraz obslugiwane przez 1-2) przezutka latnie obsluguje dwa przednie blaty lacznie z kaseta z tylu bez ocierania. Jest jaka kolwiek mozliwosc zablokowania 3 przelozenia? Edytowane 31 Marca 2018 przez Kkaaeell
Puncu Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Tak. Miałem dokładnie to samo. Wymieniasz śrube blokującą wychylenie prowadnika przerzutki. Jest to śruba bodajże M3, zmieniasz ją na dłuższą i dokręcasz tak by blokowała prowadnik na drugim biegu.
Kkaaeell Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Dzieki. Pamietasz moze na ilu mm ja wymieniles?
Puncu Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Dokładnie to M4x15, właśnie sprawdziłem
Rekomendowane odpowiedzi