Pawełq Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Cześć, mam problem który mnie strasznie irytuje i nie wiem co się dzieje otóż chciałem podnieść sobie kierownicę i teraz nie mogę dokręcic mostka. Chodzi o to że dekielek wkrecany od góry odstaje i nie mogę dokręcic bo kreci sie w kolko. Z jednej strony widać że dochodzi całkiem do rury a z drugiej strony odstaje. Może brakuje jednej podkładki jeszcze? Może mi wypadła kurde nie wiem Zobaczcie proszę zdjęcie
Gość Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Może coś z gwintem gwiazdki jest nie tak bo wygląda jak by krzywo się wkręcało. Upewnij się czy nie jest wyrobiony. A może sama gwiazdka się przechyliła. Edytowane 31 Marca 2018 przez Gość
Pawełq Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 2 minuty temu, PrzeLuka napisał: Może coś z gwintem gwiazdki jest nie tak bo wygląda jak by krzywo się wkręcało. Upewnij się czy nie jest wyrobiony. Sruba bez dekielka wkreca się normalnie do końca ale widzę po gwiazdce że jest ciut krzywo i tak jak by trochę za wysoko co w takim wypadku?
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Należały by ją dobić i wyrównać. Nawet i płaskim wkrętakiem stuknąć z wyczuciem. Po każdym uderzeniu sprawdź jak się wkręca aby nie przedobrzyć. Edytowane 31 Marca 2018 przez Zbysio
Gość Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Jak jest przechylona to wyprostować trzeba. Wbić parę milimetrów głębiej też nie zaszkodzi. O ile wyżej jest górna krawędź mostka od sterówki? 3 mm to absolutne minimum. Jeśli nie masz tyle daj od góry jeszcze jedną podkładkę. Edytowane 31 Marca 2018 przez Gość
Pac Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Cześć, mam problem który mnie strasznie irytuje i nie wiem co się dzieje otóż chciałem podnieść sobie kierownicę i teraz nie mogę dokręcic mostka. Chodzi o to że dekielek wkrecany od góry odstaje i nie mogę dokręcic bo kreci sie w kolko. Z jednej strony widać że dochodzi całkiem do rury a z drugiej strony odstaje. Może brakuje jednej podkładki jeszcze? Może mi wypadła kurde nie wiem Zobaczcie proszę zdjęcie W jaki sposób podniosłeś mostek? Zmieniłeś kolejność podkładek? Śruba sięga w ogóle gwintu gwiazdki? Może faktycznie gwint, a może śruba nie dochodzi jak podniosłeś dając więcej podkładek pod mostek. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Możesz też wkręcić samą śrubę i sprawdzić odległości do rury sterowej. Wtedy wykluczysz lub potwierdzić skrzywienie gwiazdki.
Franz Mauer Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Wsuń jedna podkładkę pod mostek, bo siedzi on za płytko w stosunku do rury sterowej. Z pierwszego zdjęcia wynika, że dekielek opiera się frezem o krawędź rury sterowej, prawidłowo dekielek powinien oprzeć się o krawędź mostka. Jednym słowem mostek musi pójść w jeszcze trochę w górę. Pamiętaj, że skręcanie mostka zaczynasz od dokręcania dekielka i skasowania luzów na sterach.
Nath_147 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Dla mnie to wygląda na to że wykręciłes gwiazdkę, powinna być min z 1,5-2 cm poniżej krawędzi sterówki, tak w połowie mostka. Trzeba by ją na powrót nabic.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
Pawełq Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 Zaraz będę działał. Dekielek opiera się o gwint zamiast o rurę wbije go trochę niżej dam znać czy dało radę bardzo wam dziękuję za pomoc na Was zawsze można liczyć:)
Gość Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Jeśli kapsel opiera się o rurę sterową zamiast o mostek to wbicie głębiej gwiazdki nic nie zmieni.
Franz Mauer Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Nigdy nie słyszałem, aby gwiazdka się komukolwiek wykręciła...?
Pawełq Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 Taki efekt że mi się sruba z gwiazdki urwala, szlak mnie trafi jestem bez roweru na święta:////
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Skąd jesteś? Wielu z nas ma jakieś graty w domach. Może znajdzie się gwiazdka blosko.
Pawełq Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 3 godziny temu, Zbysio napisał: Skąd jesteś? Wielu z nas ma jakieś graty w domach. Może znajdzie się gwiazdka blosko. Z Jeleniej Góry Zapytam na zaś, jak wybić ta gwiazdke i całkowicie wyciągnąć żeby włożyć nowa? Tten gwint na poprzednim zdjęciu jest zerwany nie? Czy jego się władza? Nigdy tego nie robiłem dlatego pytam:)
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Gwiazdke mam, ale mieszkam po drugiej stronie Polski. 😁
DastiTrek Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 58 minut temu, Zbysio napisał: Gwiazdke mam, ale mieszkam po drugiej stronie Polski. 😁 Spoko już jadę:) podpowiesz mi kolego jak wyjąc ta gwiazdkę?
Nath_147 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Masz zaślepiona sterówkę od spodu? Jeżeli tak to możesz wbić ja głębiej i tak pozostawić, lub kombinować z płaskim śrubokrętem i jakoś ja wydostać, uważaj tylko by nie uszkodzić sterówki. Gdzieś powinien być w sieci filmik jak szajbajk wyciągał taka gwiazdkę (kiedyś widizalem).Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
Zbysio Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Tak jak kolega pisze. Jak masz otwór od spodu to powoli wbijaj aż wypadnie, a jak nie to głębiej i zostawiasz.
Gość Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Wygląda na to, że dokręcałeś śrubę gwiazdki przy przykręconym mostku. Na przyszłość najpierw poluzuj śruby mostka, potem dokręć kapsel, ale tylko tyle, żeby zlikwidować luzy i na koniec dokręć śruby mostka.
Rekomendowane odpowiedzi