GrochowaMTB Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Kupiłem ten uchwyt po tym jak dwa poprzednie okazały się kompletną porażką. Olight kosztuje ok 25 zł - tani nie jest. W komplecie poza uchwytem dostajemy zapasowe opaski montażowe oraz kluczyk. Uchwyt zrobiony jest z porządnego plastiku. Jest bardzo uniwersalny. Założymy go zarówno na kierownicę typu baranek jak i kierownicę do górala. Uchwyt możemy założyć także na mostek gdyż uchwyt jest obrotowy. Uchwyt zaakceptuje także różne grubości latarki. Popularny convoy s2 mieści się idealnie. Uchwyt bardzo dobrze trzyma się kierownicy. Nie ma obaw, że wypnie się lub będzie się zsuwał lub telepał. Latarka nie będzie także zmieniała swojej pozycji. Silikonowe opaski ściśle i pewnie obejmują kierownicę oraz samą latarkę. Jednocześnie dzięki temu, że montuje się tu wszystko na opaski to łatwo przepiąć latarkę na inny rower. Aby zmeienić orientację uchwytu należy odkręcić śrubę krzyżakową na spodzie i przekręcić uchwyt do żądanej pozycji i zakręcić ponownie śrubę. Jest to najlepiej trzymający, najpewniejszy i najlepiej wykonany uchwyt jaki miałem. W końcu nie mam stresa, że zgubię latarkę. Rekomendacja. Edytowane 29 Marca 2018 przez GrochowaMTB 2
suqub Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 O i to jest to czego szukałem. Dzięki. Powiedz tylko jak na wertepach? Testowałem już?
GrochowaMTB Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 Bardzo pobieżnie, ale jest ok :-)
suqub Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Oki, w takim razie czekam na informacje po przejeździe po bruku
GrochowaMTB Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 Po weekendzie świątecznym dam znać ale na 100% będzie ok. Trzyma się jak diabli
GrochowaMTB Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 http://allegro.pl/montaz-uchwyt-rowerowy-do-latarki-olight-ufbm-i7101821821.html?reco_id=9afc82f4-31c8-11e8-948b-246e9683c530#thumb/2
Pitt35 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Dzięki za link. Szukałem ostatnio takiego trwałego bo te za 9-12 zł to szajs co jakiś czas musiałem kupować nowy.
GrochowaMTB Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 22 godziny temu, suqub napisał: Oki, w takim razie czekam na informacje po przejeździe po bruku Ok, wczoraj w nocy pojeździłem szosą (brak z przodu amortyzacji, opona na twardo napompowana) po bardzo nierównych i dziurawych drogach - taki największy koszmar drogowca. Oczywiście bardzo delikatnie się to telepie ale na ile jest to kwestia telepania się całego roweru a latarki to trudno stwierdzić. Ale nie przeszkadza - przynajmniej mi. Na kocich łbach (kostce granitowej) było całkiem dobrze. Generalnie dla mnie nic lepszego nie trzeba.
suqub Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Fajno. A przesuwała się? Czy sztywno siedzi w uchwycie?
GrochowaMTB Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 7 godzin temu, suqub napisał: Fajno. A przesuwała się? Czy sztywno siedzi w uchwycie? nic się nie przesuwa naprawdę pewnie siedzi w tym uchwycie. Kilka różnych już przerobiłem, ten jest najlepszy.
Semper Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ten uchwyt można ustawić góra/dół. Delikatnie na bok już nie można?
kryminalistyk Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Można też kupić w militaria.pl, jeśli ktoś ma sklep stacjonarny w pobliżu. Jeśli jest mundurowym, to 10% zniżki.
Rekomendowane odpowiedzi