Skocz do zawartości

Sigma 23.16

romik56

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem od kilku dni licznika Sigma 23.16 i mam problem z nim może mi pomożecie. Problem polega na tym, że po przejechaniu godz. licznik przestaje mierzyć parametry i po kilku minutach wygasza się i pojawia się komunikat " Transport " Nie można go ponownie uruchomić dopiero po resecie dziennego dystansu. Czy ktoś może mi pomóc bo w instrukcji nic takiego nie jest opisane.

Opublikowano

Nie wiem czy się sprawdzi, ale u mnie problem z bezprzewodową Sigmą 23.16 polega zakłócaniu połączenia bezprzewodowego STS (wcześniej miałem Sigmę z ATS) przez lampkę rowerową FandyFire opartą na diodach CREE XM-L U2, tak dokładnie to z tą: https://www.fasttech.com/products/1330303

Po załączeniu lampki w trybie Lo lub Mid, sterownik tak sieje, że Sigma kompletnie gubi transmisję. Przy Hi zakłócenia nie występują. Próbowałem odsuwać licznik i lampkę na przeciwne bieguny kierownicy, ale niewiele to daje. Czasami mimo włączonej lampki licznik zaczyna pracować, co daje nadzieję, że może jakieś dodatkowe ekranowanie mogłoby pomóc.

Opublikowano

Miewam podobnie jak podłączę do kamerki sportowej Xiaomi Yi na kierownicy powerbank. Wtedy sigma czasem "staje". Gdy odłączę wszystko działa. Sama kamerka rejestrując  nie zakłóca sygnału.

Opublikowano

Przy okazji miałbym pytanko. Czy nie macie problemów z mocowaniem czujnika kadencji? Mnie to cholerstwo wciąż się opuszcza w kierunku pedała. Co górka, czy wstrząs, to muszę kostką dociskać w kierunku szprych.

Opublikowano

ja go jeszcze oprócz gumki złapałem trytkami .U mnie sie nie przesuwa

Opublikowano

Chyba będę musiał też spróbować. Gorzej z tą lampką. Nie bardzo widzę wyjście z tej sytuacji bez wymiany jednego z dwóch urządzeń.

Opublikowano

No ja dzis zrobiłem ponad 40km (ponad 2h) po lesie i puszczy z włączoną kamerką (bez  powerbanku)  i mi sie nie zawiesił.

Lampki lubią siać. Zamówiłem modyfikowanego convoya, ciekawe czy się polubią z licznikiem.