romik56 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Witam, jestem posiadaczem od kilku dni licznika Sigma 23.16 i mam problem z nim może mi pomożecie. Problem polega na tym, że po przejechaniu godz. licznik przestaje mierzyć parametry i po kilku minutach wygasza się i pojawia się komunikat " Transport " Nie można go ponownie uruchomić dopiero po resecie dziennego dystansu. Czy ktoś może mi pomóc bo w instrukcji nic takiego nie jest opisane.
Pete Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie wiem czy się sprawdzi, ale u mnie problem z bezprzewodową Sigmą 23.16 polega zakłócaniu połączenia bezprzewodowego STS (wcześniej miałem Sigmę z ATS) przez lampkę rowerową FandyFire opartą na diodach CREE XM-L U2, tak dokładnie to z tą: https://www.fasttech.com/products/1330303 Po załączeniu lampki w trybie Lo lub Mid, sterownik tak sieje, że Sigma kompletnie gubi transmisję. Przy Hi zakłócenia nie występują. Próbowałem odsuwać licznik i lampkę na przeciwne bieguny kierownicy, ale niewiele to daje. Czasami mimo włączonej lampki licznik zaczyna pracować, co daje nadzieję, że może jakieś dodatkowe ekranowanie mogłoby pomóc.
dfq Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Miewam podobnie jak podłączę do kamerki sportowej Xiaomi Yi na kierownicy powerbank. Wtedy sigma czasem "staje". Gdy odłączę wszystko działa. Sama kamerka rejestrując nie zakłóca sygnału.
Pete Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Przy okazji miałbym pytanko. Czy nie macie problemów z mocowaniem czujnika kadencji? Mnie to cholerstwo wciąż się opuszcza w kierunku pedała. Co górka, czy wstrząs, to muszę kostką dociskać w kierunku szprych.
dfq Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 ja go jeszcze oprócz gumki złapałem trytkami .U mnie sie nie przesuwa
Pete Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Chyba będę musiał też spróbować. Gorzej z tą lampką. Nie bardzo widzę wyjście z tej sytuacji bez wymiany jednego z dwóch urządzeń.
dfq Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 No ja dzis zrobiłem ponad 40km (ponad 2h) po lesie i puszczy z włączoną kamerką (bez powerbanku) i mi sie nie zawiesił. Lampki lubią siać. Zamówiłem modyfikowanego convoya, ciekawe czy się polubią z licznikiem.
Rekomendowane odpowiedzi