Michal2008 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Cześć, przymierzam się do zakupu plecaka rowerowego do wożenia "serwisu" więc wielkość muszę sam określić, ale chcę jak najmniejszy. zainteresowany jestem tym plecakiem czy ktoś go ma i może się podzielić opinią? https://www.decathlon.pl/plecak-z-bukakiem-mtb-520-id_8300157.html chcę kupić plecak na próbę, bo torbę pod siodłową odrzuciłem, długo zastanawiałem się nad bidonem na narzędzia, ale chyba to nie zda egzaminu w moim przypadku i znowu wróciłem do plecaka...
Zbysio Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Osobiście nie lubie jeździć z plecakiem. Jaka pogoda by nie była plecy zawsze są mokre. Sam szukam czegoś w zamian. Myślałeś o torbie biodrowej?
Michal2008 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 55 minut temu, Zbysio napisał: Osobiście nie lubie jeździć z plecakiem. Jaka pogoda by nie była plecy zawsze są mokre. Sam szukam czegoś w zamian. Myślałeś o torbie biodrowej? no ja też nie lubię, ale jakoś minimalny sprzęt wypada wozić, jeszcze ogarnę te torby biodrowe, bo nie brałem tego pod uwagę...
KsD Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Ja osobiście mam tego 3L https://www.decathlon.pl/plecak-z-bukakiem-mtb-500-id_8300156.html. I jeżeli ktoś nie używa bukłaka to w ten plecak spokojnie można zmieścić wszystkie potrzebne narzędzia, części, prowiant itp. a podczas drogi wcale nie przeszkadza Edytowane 29 Marca 2018 przez KsD
Michal2008 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 27 minut temu, KsD napisał: Ja osobiście mam tego 3L bukłaka nie planuje używać. A jak ten system szelek na rzep? jakoś nie bardzo mi się to podoba... najprawdopodobniej będę wybierał pomiędzy 3L vs 6L, jeżeli chodzi o btwina. Te torby biodrowe też niby spoko, ale chyba wybór w porównaniu do plecaków mniejszy i cenowo też jako tako...
KsD Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Mi takie zapięcie na rzep bardzo pasuję, plecak nie lata na boki jest sztywno umieszczony na plecach. Plus dobre zabezpieczenie przed złodziejami A najlepiej jak masz możliwość przejdź się do sklepu i przymierz sobie.
Michal2008 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 4 minuty temu, KsD napisał: Mi takie zapięcie na rzep bardzo pasuję, plecak nie lata na boki jest sztywno umieszczony na plecach. Plus dobre zabezpieczenie przed złodziejami A najlepiej jak masz możliwość przejdź się do sklepu i przymierz sobie. dzięki za odp. tak podjadę do sklepu, tylko założyłem temat, bo może pojawią się jeszcze inne opcje/propozycję? a długo już go posiadasz? chodzi mi o jakość wykonania i czy ten rzep po jakimś tam czasie dalej dobrze trzyma?
KsD Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Ja go posiadam coś koło 2 lat i rzepy jak trzymały to trzymają. Żadnych innych uszkodzeń/przetarć materiału nie zaobserwowałem.
Nath_147 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 O które rzepy chodzi? Na zdjęciach decatlonie to są tam same plastikowe klamry/zapięcia.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
bbc Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 3 godziny temu, Michal2008 napisał: https://www.decathlon.pl/plecak-z-bukakiem-mtb-520-id_8300157.html Mam taki (tylko, że czerwony). Bardzo jestem z niego zadowolony. Używam zarówno na rower jak i na co dzień (drobiazgi, drobne zakupy, czytnik, portfel, itp.). Na rower jak pozapinam wszystkie paski (biodrowy i na piersiach) to siedzi bardzo stabilnie. Bukłaka czasem też używam choć dość rzadko. W plecak mieszczę szpeja rowerowe, portfel, dwie kurteczki (moją i syna) oraz po bananie albo batoniku. I nie jest tak wypchany żeby był niewygodny. W tych pieniądzach wydaje mi się, że warto. Szczególnie, że nie wiesz czy się przekonasz do takiej jazdy, bo plecy faktycznie będą się pociły (ja nawet z tymi super systemami za kilkaset złotych mam mokre plecy).
Gość Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 9 godzin temu, bbc napisał: Mam taki (tylko, że czerwony). Bardzo jestem z niego zadowolony. Używam zarówno na rower jak i na co dzień (drobiazgi, drobne zakupy, czytnik, portfel, itp.). Na rower jak pozapinam wszystkie paski (biodrowy i na piersiach) to siedzi bardzo stabilnie. Bukłaka czasem też używam choć dość rzadko. W plecak mieszczę szpeja rowerowe, portfel, dwie kurteczki (moją i syna) oraz po bananie albo batoniku. I nie jest tak wypchany żeby był niewygodny. W tych pieniądzach wydaje mi się, że warto. Szczególnie, że nie wiesz czy się przekonasz do takiej jazdy, bo plecy faktycznie będą się pociły (ja nawet z tymi super systemami za kilkaset złotych mam mokre plecy). Też mam ten plecak, na pojeżdżawki samotne jak znalazł, mieści się 5,5" smartfon, dętka, multitool, łatki, mała butelka FinishLine, kurtka przeciw deszczowa w razie potrzeby.
Antyszprycha Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 widziałem jeszcze gdzieś takie gumowe coś od bontragera montowane na rure górną ramy jako zbieracz papierków po batonach i opakowań po żelach. Od dwóch dni mam nazwę na końcu języka i nie mogę sobie przypomnieć Może ktoś podpowie ?
Michal2008 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 dzięki za odp. dziś zakupiłem wersję 3L niebieską, przetestuję zobaczę, myślę że się zmieszczę, bo z bukłaka nie korzystam.
Rekomendowane odpowiedzi