mateuszP Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam poszukuje alternatywy dla opony Schwalbe Forious Fred 29 przeznaczenie : -aswalt 50% -lekki teren 30% -teren 20% wymagania: -lekkie opory toczenia -waga -cena -no tubes Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez mateuszP
revolta1 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Vittoria SAGUARO mozna wziasc 2.0
LukasFR22 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Może Race Kingi Kevlar 2.2 od Continental ? Waga:660g Opory toczenia bardzo przyzwoite Nie musisz koniecznie robić na tublesie. Lecz bardziej wolałbym cięższą oponę bez dętki bo dla mnie iść tą droga "Lekka opona i lekka dętka" to murowany kapeć Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez LukasFR22
mateuszP Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Myślałem bardziej o czymś do 500g w rozmiarze do 2.1 z mlekiem bez dętki
Janao Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6783903623 Schwalbe kojak 35mm szeroka. Może nie jest to opona do trudnego terenu, ale na asfalcie pociśniesz elegancko i bez problemu poradzi sobie w lekkim terenie. Mam nadzieje że zaraz Janusze nie zaczną pisać o braku bieżnika, bo jaka opona jest każdy widzi, ale czy każdy próbował jeździć na tego typu oponie na gorszych drogach i ma porównanie do balona 29'er ? Waga 330gr
ludojad Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej, Ja jeździłem na Kojakach i na asfalcie bajka, ale jednak jak masz w planach choć lekki teren slick nie jest najlepszym wyborem. Choćby dlatego, że opona jest wylajtowana i nie ma najmocniejszych ścianek bocznych. Może ThunderBurt performance? Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez ludojad 1
mateuszP Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ludojad masz rację na lesnym piasku lub ostrym tłuczniu Kojak 28x1.35 to trochę za mało dodam że wazę ~100kg.ThunderBurty wgladają dobrze miałes jakieś doświadczenie z tymi opomani?
ludojad Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Osobiście nie miałem z nimi do czynienia więc może inni forumowicze coś napiszą. Ma je też kolega z pracy i śmiga na nich maratony. Jest jednak lżejszy od nas o jakieś 15-20kg Pozdrower!
MadOnion Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Conti. Race King Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez MadOnion
Eldo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) A dla czego chcesz zastapic FF z ciekawości ? Uzywam tych opon w sezonie w rozmiarze 2,2 ale aktualnie zastapilem je testowo Schwalbe Supreme 2.0 w systemie Tubeless (ta najnowsza wersja) i powiem Ci ze jezdze mniej więcej procentowo po drogach jak podales i jestem mile zaskoczony. Co więcej, waga na oponie przy ochronie antyprzebiciowej 5 w stosunku do papierowego FF to ok + 100g wiec nie ma tragedii. Cisnienie 30/35psi i mozna sie cieszyc cisza na asfalcie i predkoscia na ubitym podłożu. Racing King-ow nie ma co tutaj proponowac bo to zupełnie inny typ opony. Mimo niskich oporow toczenia to bierznik w porównaniu do FF i tym podobnych jest przepaścią na asfalcie glownie pod katem halasu i oporow toczenia. Kto jechal na FF wie o czym mowie zeby nie bylo komplet RK lezy obok FF w garazu. Predzej Aka Pluma, Speed King II, maxxligt w systemie tubeless bo to papier. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Eldo
Eldo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Odkopałem kilka foto które mogą Cię zainteresować. Porównanie "wylajtowanych" Furious Fred 2.0 do Speed King II 2.2 Po FF 2.0 miałem 2.2 spora różnica w szerokości dla tego SK wyglądają przy 2.0 FF "masywniej" Wszystkie opony były (są) założone w systemie TL Ciekawa alternatywa dla Furious Fred Inną równie ciekawa opcją jest Geax Aka Pluma (jeszcze lzejsza od FF 295g) z tego co pamiętam 1.8" A dla porównania Racing King : Wszystko co wyżej i niżej miałem (mam) założone u siebie (moje foto). Aktualnie pomykam na Supreme TL Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Eldo 1
mateuszP Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dzięki Eldo za wyczerpujący materiał nigdy nie jezdziłem na "fredach" podałem je tylko jako odnośnik .
Eldo Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 11 minut temu, mateuszP napisał: Dzięki Eldo za wyczerpujący materiał nigdy nie jezdziłem na "fredach" podałem je tylko jako odnośnik . A to myślałem ze Ci się znudziły fredy fajna opona.
Marcin MSZ Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 (edytowane) Witam.No i mam klina .FF SK czy kandydat Thunder Burt hymmm, Edytowane 22 Czerwca 2017 przez Marcin MSZ
Rekomendowane odpowiedzi