matt_warpas Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Cześć, chcialbym stworzyć taki zestaw: 1) licznik cateye 2) dodatkowy czujnik kadencji 3) aplikacja cateye cycling 4) opaska hr wszystko to chce połączyć w całość i wyświetlac dane z dodatkowych czujników na liczniku i apce, zadziała? Dodatkowo chciałbym te czujniki (kadencja i hr) połączyć przez bt ze Strava. Finalnie wiec chciałbym aby na telefonie działała apka Stravy ze wszystkimi prametrami i żebym miał to samo na liczniku - to ma sluzyc tylko do odczytu live. Czy takie coś będzie działać?
wasiliew Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 O ile czujnik hr lub kadencji mozna polaczyc z kilkoma urzadzeniami na raz , to nie powinno byc problemu. Ja niestety Ci nie sprawdze, bo mi licznik strada smart nie wykrywa czujnika kadencji MAGENE. A strave koniecznie chcesz uzywac? Chodzi Ci o segmenty live?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piotreq77 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 Witam Kolego wasiliew a jaki posiadasz konkretnie model strada smart, pytam bo sam zamówiłem z alli Magene do RD500B (strada smart) z nadzieją, że będzie służył jako czujnik kadencji, apka Cateye Ci go nie wykrywa, a próbowałeś go jako czujnik prędkości na piastę? Pozdrawiam
wasiliew Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 6 minut temu, Piotreq77 napisał: apka Cateye Ci go nie wykrywa Nie apka, tylko licznik. Czyli w direct mode nie dziala, ale w mirror mode dziala bez problemu Mi to nie przeszkadza w sumie, bo automatyczne laczenie w aplikacji mam wlaczone i wykrywa czujnik od razu. Model licznika mam ten sam co Ty.
Piotreq77 Opublikowano 30 Marca 2018 Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam Ok to już rozumiem też jeżdżę w mirror mode, powinno być u mnie podobnie. Pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2018 przez Piotreq77
matt_warpas Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Czyli uproszczając mogę używać licznika cateye, połączyć sobie to z apka i potem trening z apki wyeksportować do stravy tak? Wtedy podczas jazdy używam tylko cateye w postaci apki i licznika.
wasiliew Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 38 minut temu, matt_warpas napisał: Czyli uproszczając mogę używać licznika cateye, połączyć sobie to z apka i potem trening z apki wyeksportować do stravy tak? Wtedy podczas jazdy używam tylko cateye w postaci apki i licznika. Dokładnie tak.
matt_warpas Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ok, to chyba jestem zdecydowany, jeszcze tylko dopytam: 1) czy czujniki kadencja/prędkość oraz hr muszę mieć firmy cateye czy może być dowolna obsługująca bluetooth? 2) czy na wyświetlaczu licznika mogę definiować jakie informację mają być pokazywane? chodzi mi głównie o kadencję oraz hr 3) czy przy eksporcie treningu do stravy zapiszą mi się również wartości hr oraz kadencji? na tym najbardziej mi zależy. Dzięki
wasiliew Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 15 minut temu, matt_warpas napisał: Ok, to chyba jestem zdecydowany, jeszcze tylko dopytam: 1) czy czujniki kadencja/prędkość oraz hr muszę mieć firmy cateye czy może być dowolna obsługująca bluetooth? 2) czy na wyświetlaczu licznika mogę definiować jakie informację mają być pokazywane? chodzi mi głównie o kadencję oraz hr 3) czy przy eksporcie treningu do stravy zapiszą mi się również wartości hr oraz kadencji? na tym najbardziej mi zależy. Dzięki 1. Mogą być dowolne z bluetooth. Testowałem 2 różne i łączyły się z telefonem bez problemów. 2. Oczywiście. Możesz wybrać co chcesz mieć na górze oraz na dole. Tu na foto akurat tętno i moc, ale może być np tetno i kadencja. 3. Tak wszystko idzie do stravy. Możesz wejść na moje ostatnie treningi z widoczną już kadencją
firefoks Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 27 minut temu, matt_warpas napisał: 2) czy na wyświetlaczu licznika mogę definiować jakie informację mają być pokazywane? chodzi mi głównie o kadencję oraz hr Nie możesz sam dowolnie zdefiniować co będzie pokazywane, wybierasz jedynie z tego co udostępnił producent, np. ja chciałbym równocześnie dystans i tętno ale nie mam takiej opcji.
wasiliew Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 1 minutę temu, firefoks napisał: Nie możesz sam dowolnie zdefiniować co będzie pokazywane, wybierasz jedynie z tego co udostępnił producent, np. ja chciałbym równocześnie dystans i tętno ale nie mam takiej opcji. Prawda, nie napisalem jasno. Można wybierać między prędkością/mocą/tętnem/kadencją, ale tylko 3 wartości na raz będą widoczne. Reszta jak czas czy dystans będzie osobno.
matt_warpas Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Czy ten czujnik mierzy prędkość i kadencję razem czy tylko jedną wartość? Wtedy trzeba mieć dwa takie czujniki? https://www.bikestacja.pl/pl/eletronika/liczniki/akcesoria/czujnik-predkosci-kadencji-cateye-strada-smart-padrone-smart-isc-12.html
wasiliew Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 8 minut temu, matt_warpas napisał: Czy ten czujnik mierzy prędkość i kadencję razem czy tylko jedną wartość? Wtedy trzeba mieć dwa takie czujniki? https://www.bikestacja.pl/pl/eletronika/liczniki/akcesoria/czujnik-predkosci-kadencji-cateye-strada-smart-padrone-smart-isc-12.html Jednocześnie. Miesiąc temu pytałem na szumgum to jeszcze nie było, a teraz widze, że już im doszły i cena dobra https://www.szumgum.com/licznik-z-kadencja-w-smartfonie-topeak-panobike-cadence-speed-sensor.html
matt_warpas Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Ok, zakupiłem, dziękuję Panowie za pomoc. Fajne to forum, inne niż wszystkie gdzie tylko plują jadem
hanus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 To i ja dorzucę swoje 3 grosze Przebyłem dopiero 3 krótkie jazdy z licznikiem, ale powiem jedno, warty swojej ceny 119zł. Licznik łączy się bez problemu z moim telefonem xiaomi, oraz czujnikiem prędkości/kadencji (sunDing -> najtańsza chińszczyzna). Licznik wykrywa ten czujnik bez problemu nawet bez telefonu, 3-4 obroty korby koła i licznik startuje Wczoraj na szybkości kupiłem sobie taki uchwyt: https://pl.aliexpress.com/item/CatEye-Wireless-computer-Out-Front-Bracket-bike-bicycle-Mount/32750008490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.AQam3w do licznika bo lubię mieć licznik przed kierownicą, aktualnie też tak śmigam, ale na zupełnie innym mocowaniu. To będzie dużo bardziej estetyczne i mniejsze, a lubię minimalizm
wasiliew Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 To i ja dorzucę swoje 3 grosze Przebyłem dopiero 3 krótkie jazdy z licznikiem, ale powiem jedno, warty swojej ceny 119zł. Licznik łączy się bez problemu z moim telefonem xiaomi, oraz czujnikiem prędkości/kadencji (sunDing -> najtańsza chińszczyzna). Licznik wykrywa ten czujnik bez problemu nawet bez telefonu, 3-4 obroty korby koła i licznik startuje Wczoraj na szybkości kupiłem sobie taki uchwyt: https://pl.aliexpress.com/item/CatEye-Wireless-computer-Out-Front-Bracket-bike-bicycle-Mount/32750008490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.AQam3w do licznika bo lubię mieć licznik przed kierownicą, aktualnie też tak śmigam, ale na zupełnie innym mocowaniu. To będzie dużo bardziej estetyczne i mniejsze, a lubię minimalizm Tez kupilem ten uchwyt. Jest idealny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
hanus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dobrze to wygląda, mam nadzieję, że szybko dojdzie
firefoks Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 17 minut temu, hanus napisał: mam nadzieję, że szybko dojdzie Na to bym nie liczył, ja zamówiłem 13 marca i nadal go nie mam...
hanus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) @firefoks już dużo rzeczy zamawiałem, więc nauczyłem się cierpliwości :-P Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez hanus
wasiliew Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) U mnie zamówione 27 stycznia i doszło 21 lutego ale za wysylke placilem dodatkowego dolca Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez wasiliew
firefoks Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Mi też się nie spieszy bo to uchwyt na 2 rower.
Pawlaczu Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Koledzy też się zdecydowałem na ten Cateye RD500B. to jeszcze poproszę o sugestie co do czujników na początek prędkość i kadencja, które warto kupić. Widziałem coś takiego w Dechatlonie w dobrej cenie, ale pytanie czy to coś warte? Nie ukrywam że chodzi raczej o wersje budżetowe...
hanus Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Tak jak pisałem używam tanich Chińczyków i działają na prawdę dobrze jak za takie pieniądze. Dokładnie z tej aukcjiPromocja Kolarstwo Bike Computer Prędkościomierz Prędkości Kadencji Bezprzewodowy Czujnik Bluetooth 4.0 MTB Kolarstwo z APP Dla Smart Phonehttp://s.aliexpress.com/e6BVJfA3?fromSns=Copy to ClipboardTylko ja kupiłem nieco taniej niż aktualnie. Pulsometru, żadnego nie posiadam jeszcze
Pawlaczu Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dotarł do mnie Strada Smart CC-RD500B- nic to że baterią do wymiany- niestety nie chce odnaleźć smartfonu. Smartfon to HUAWEI Y6II gdzie android 6.0 a bluetooth 4.1 także nowsze niż w wymaganiach. Może ja robię coś źle, może licznik walnięty? Jakieś porady sugestie? Bo bez sparowania go z smartfonem to już nie warte zachodu jest..:/ Z góry dzięki za pomoc
hanus Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @Pawlaczu sprawdź przede wszystkiemu, czym masz zaznaczone wszystkie uprawnienia w aplikacji. Sprawdź też ustawienia bt Ogólnie widzę, że te Huaweie mają problemy z parowaniem się urządzeń. Już ktoś na forum pisał, że jakiś model Huawei nie chce mu się połączyć z jakimś urządzeniem.
Rekomendowane odpowiedzi