Skocz do zawartości

Rama Superior xp 939

Maciej m4plus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów, na wstępie dodam, że jestem nowicjuszem na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym kupić ramę aluminiową Superiora XP 939 z roku 2017 rozmiar M(hardtail MTB). Miałem okazje pojeździć ostatnio  na takim hardtailu i muszę przyznać że wrażenia są super. Rower bardzo dobrze się prowadzi, super wchodzi w zakręty na wąskich ścieżkach, pozycja sportowa lekko wyciągnięta do przodu, czuć siłę przenoszoną na pedały. Podjazdy normalnie super. Obecnie jeżdżę na Focusie Black Forest 29SL rama 16,5" (mój wzrost 174 cm) i wydaje się za krótka. Założyłem dłuższy mostek, sztycę z offsetem i cały czas mam wrażenie, że podczas jazdy chciałbym się jeszcze bardziej "wyciągnąć". Natomiast na Superiorze wrażenia z jazdy były super- tak jakby rama była zrobiona dla mnie. Ponieważ osprzęt we Focusie mam dość dobry chciałbym kupić rame i przełożyć. Dystrybutor w Poznaniu niestety odpowiedział że samej ramy nie sprzedają. Może ktoś, gdzieś słyszał? Będę wdzięczny za info.

Maciej

Lubię markę superior :) Miałem model xc749

W Tarnowie w Bikebrothers dało by radę kupić samą ramę prawdopodobnie . Ale trzeba by przyjechać i gadać z chłopakami .

Kupowałem  u nich ramę GT i cały set szosowy Giant Contend2