janek 336 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Witam mam jedno takie pytanko Chcę wymienić wolnobieg 7 biegowy na kasetę 7 boegową ale mam takie pytanko czy muszę wymieniać piastę ? Edytowane 27 Marca 2018 przez janek 336
hanus Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Raczej opłacalne jest kupienie nowego koła.
TOMALA72 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Kiedyś kupiłem rower z wolnobiegiem marki Indiana i co ciekawe nie był taki zły i mimo, że nie miał tarczówek a za amortyzację robił Suntour M3030 to zimą popierdzielałem aż milo po śniegu (koła oczywiście 29) Tylko, że jak zacząłem myśleć o wymianie niektórych podzespołów to skończyło się na wymianie roweru:)))))
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Tak. Przy przejściu z wolno na kasetę niezbędna jest wymiana piasty. Faktycznie czasem bardziej się opłaca kupić całe koło niżeli wymieniać sama piastę. Wszystko zależy jaką piastę chciałbyś założyć i ile biorą u Ciebie za zaplecenie kola. No chyba, że sam umiesz to zrobić. Jakim budżetem dysponujesz? Edytowane 28 Marca 2018 przez Gość
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Jeśli chcesz zostać przy 7 przełożeniach to nie wiem czy jest sens. Plusem kasety jest wytrzymalsza piasta.
janek 336 Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) 5 godzin temu, PrzeLuka napisał: Tak. Przy przejściu z wolno na kasetę niezbędna jest wymiana piasty. Faktycznie czasem bardziej się opłaca kupić całe koło niżeli wymieniać sama piastę. Wszystko zależy jaką piastę chciałbyś założyć i ile biorą u Ciebie za zaplecenie kola. No chyba, że sam umiesz to zrobić. Jakim budżetem dysponujesz? Mam 200 zł ale przemyślałem sprawe i zostanę przy wolnobiegu Najwyżej kupie coś nowszego Edytowane 28 Marca 2018 przez janek 336
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Do zwykłej szeroko rozumianej turystyki wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi