Skocz do zawartości

wolnobieg na kasetę

janek 336

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam jedno takie pytanko

Chcę wymienić wolnobieg 7 biegowy na kasetę 7 boegową ale mam takie pytanko czy muszę wymieniać piastę ?

Edytowane przez janek 336
Opublikowano

Kiedyś kupiłem rower z wolnobiegiem marki Indiana i co ciekawe nie był taki zły i mimo, że nie miał tarczówek a za amortyzację robił Suntour M3030 to zimą popierdzielałem aż milo po śniegu (koła oczywiście 29)

Tylko, że jak zacząłem myśleć o wymianie niektórych podzespołów to skończyło się na wymianie roweru:)))))

Opublikowano (edytowane)

Tak. Przy przejściu z wolno na kasetę niezbędna jest wymiana piasty. Faktycznie czasem bardziej się opłaca kupić całe koło niżeli wymieniać sama piastę. Wszystko zależy jaką piastę chciałbyś założyć i ile biorą u Ciebie za zaplecenie kola. No chyba, że sam umiesz to zrobić.

Jakim budżetem dysponujesz?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jeśli chcesz zostać przy 7 przełożeniach to nie wiem czy jest sens. Plusem kasety jest wytrzymalsza piasta.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, PrzeLuka napisał:

Tak. Przy przejściu z wolno na kasetę niezbędna jest wymiana piasty. Faktycznie czasem bardziej się opłaca kupić całe koło niżeli wymieniać sama piastę. Wszystko zależy jaką piastę chciałbyś założyć i ile biorą u Ciebie za zaplecenie kola. No chyba, że sam umiesz to zrobić.

Jakim budżetem dysponujesz?

Mam 200 zł 

ale przemyślałem sprawe i zostanę przy wolnobiegu  

Najwyżej kupie coś  nowszego 

Edytowane przez janek 336