Gość Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Interesują mnie opinie o poniższych komputerkach https://www.kross.pl/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/liczniki/krc-540gps lub https://www.rowertour.com/p/72191/sigma-sport-pure-gps-licznik-rowerowy-bezprzewodowy?gclid=CjwKCAjw8r_XBRBkEiwAjWGLlKIs5LbbjSrmSfUSlrjayaDSimnNt85tjdwOyLmI8k0MiOTzHpCD4RoCpF8QAvD_BwE Jeśli posiada ktoś któryś z tych liczników to mam prośbę o szczegółowe podzielenie się opinią o urządzeniu oraz dołączonym sofcie.
hanus Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 O krosie nic nie wiem... Ale może taka alternatywa? Sam dzisiaj zamówiłemhttps://www.bikestacja.pl/pl/licznik-rowerowy-cateye-strada-smart-cc-rd500b-29141.html
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 11 godzin temu, hanus napisał: O krosie nic nie wiem... Ale może taka alternatywa? Sam dzisiaj zamówiłemhttps://www.bikestacja.pl/pl/licznik-rowerowy-cateye-strada-smart-cc-rd500b-29141.html On ma moduł GPS? Za taką cenę? https://www.cateye.com/intl/products/computers/CC-RD500B/ [Edit] Nie ma GPS, a tym samym raczej mnie nie interesuje... Ma być tanio i z GPS...
hanus Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Niestety nie ma... Ale i tak zawsze mam telefon przy sobie. Więc wystarczy włączyć GPS i tyle. Kupiłem ze względu na promocję i dlatego, że sprzedałem inny szpej rowerowy :-P
Gość Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Ja raczej licznik z GPS potrzebuję, zamiast/oprócz apki na smartfonie.
GBike Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 3 godziny temu, SpiderMAN napisał: I co nikt nie ma tego licznika? Jak zależy tobie na taniości i użyteczności to polecam iGPSort 50E
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Czytałem Twój wątek... czytałem, ale jakoś wolę ten licznik Krossa
Krystiano Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 https://www.axel-sport.pl/licznik-rowerowy-bezprzewodowy-z-wbudowanym-odbiornikiem-gps-kross-krc-540-gps-bt-4-0.html
Manollo Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Posiadam owy licznik. Działa dokupiłem jedynie pulsometr i ok. Jednak mam jedną rzecz która nie daje mi spokoju . Chodzi o czas dodania treningu np. Na strawie niby czas na liczniku pokazuje dobry strefa czasowa ustawiona dobrze a pokazuje 2 godziny różnicy . No i niestety dane trzeba po kabelku przesłać do kompa .
Gość Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 26.04.2018 o 20:28, Krystiano napisał: https://www.axel-sport.pl/licznik-rowerowy-bezprzewodowy-z-wbudowanym-odbiornikiem-gps-kross-krc-540-gps-bt-4-0.html Co ten post wnosi do mojego pytania...? Ja potrafię korzystać z google i jak będę chciał zakupić to zakupię, w jeszcze niższej cenie zapewne EOT Za KROSSem KRC540GPS przemawia możliwość podpięcia dodatkowych czujników, gdyż licznik ma BT 4.0, przydałaby mi się opaska do pulsu, żeby nie musieć jeździć z dwoma urządzeniami. Sigma Pure GPS takiej opcji nie ma. Nie potrzebuję opcji nawigacji za bardzo, jak jadę w nieznany teren to i tak ze smartfonem w plecaku i ewentualnie z mapą szlaków, bardziej mnie interesuje funkcja trackera z możliwością rozbudowy funkcjonalności o pulsometr BT i przyszłościowo czujnik kadencji BT.
Krystiano Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Godzinę temu, SpiderMAN napisał: Co ten post wnosi do mojego pytania...? Ja potrafię korzystać z google i jak będę chciał zakupić to zakupię, w jeszcze niższej cenie zapewne Nie twierdzę że nie potrafisz korzystać z google, tylko chciałem podlinkować dla wszystkich użytkowników ten licznik w dobrej cenie. Tylko tyle ;)
Gość Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 19 minut temu, Krystiano napisał: Nie twierdzę że nie potrafisz korzystać z google, tylko chciałem podlinkować dla wszystkich użytkowników ten licznik w dobrej cenie. Tylko tyle Zbędne, dziś tyle kosztuje tu jutro gdzie indziej, ceny zawsze trzeba sprawdzać... :P
Krystiano Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Tutaj wypowiedziały się osoby posiadające sigmę
Gość Opublikowano 14 Maja 2018 Opublikowano 14 Maja 2018 Poczytałem i raczej wybiorę Krossa, bo wspiera pulsometry BT Potrzebuję trackera a nie nawigacji, więc to zadanie spełni jak należy. Dzięki. Jak go tylko kupię to postaram się coś skrobnąć.
Elle Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) Cześć wszystkim Specjalnie zarejestrowałam się na forum, ponieważ właśnie weszłam w posiadanie Krossa i już na dzień dobry mam kłopot. Otóż - mam trening, na podglądzie w programie jest okej, ale kiedy go eksportuję - obojętnie czy do GPX, czy do FIT, nie da się go za nic w świecie wgrać do Endo (próbowałam na dwóch przeglądarkach). Pliku FIT w ogóle po wgraniu nie wykrywa, a GPX wyświetla błąd przetwarzania. Ma ktoś może pomysł, co może być nie tak i jak to rozwiązać? Bo na razie mam bezużyteczną drogą zabawkę i chociażby z tej przyczyny chwilowo polecałabym Sigmę Edytowane 25 Maja 2018 przez Elle
Gość Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Cześć wszystkim Specjalnie zarejestrowałam się na forum, ponieważ właśnie weszłam w posiadanie Krossa i już na dzień dobry mam kłopot. Otóż - mam trening, na podglądzie w programie jest okej, ale kiedy go eksportuję - obojętnie czy do GPX, czy do FIT, nie da się go za nic w świecie wgrać do Endo (próbowałam na dwóch przeglądarkach). Pliku FIT w ogóle po wgraniu nie wykrywa, a GPX wyświetla błąd przetwarzania. Ma ktoś może pomysł, co może być nie tak i jak to rozwiązać? Bo na razie mam bezużyteczną drogą zabawkę i chociażby z tej przyczyny chwilowo polecałabym Sigmę Nie brzmi to optymistycznie. A Kross jakiś soft do synchronizacji daje, czy to partyzantka?Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka
Elle Opublikowano 25 Maja 2018 Opublikowano 25 Maja 2018 Właśnie daje, jest do pobrania u nich na stronie licznika. Program nazywa się oryginalnie: GPS Viewer i jest w porządku, można w nim także skonfigurować licznik. Poza tym nawet bez programu komp wykrywa licznik jako pendrive, więc plik FIT można pobrać bezpośrednio. Jakkolwiek jednak bym nie pobierała i czegokolwiek nie eksportowała, potem na Endo wgrać nie mogę. I nie wiem, czy wina leży po stronie softu licznika, programiku, Endomondo czy może mojego komputera 🙄
Gość Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 8 godzin temu, Elle napisał: Właśnie daje, jest do pobrania u nich na stronie licznika. Program nazywa się oryginalnie: GPS Viewer i jest w porządku, można w nim także skonfigurować licznik. Poza tym nawet bez programu komp wykrywa licznik jako pendrive, więc plik FIT można pobrać bezpośrednio. Jakkolwiek jednak bym nie pobierała i czegokolwiek nie eksportowała, potem na Endo wgrać nie mogę. I nie wiem, czy wina leży po stronie softu licznika, programiku, Endomondo czy może mojego komputera 🙄 Sprawdź na innym kompie. Jak nie posiadasz, to odinstaluj soft od licznika, restart kompa. Ponowna instalacja tym razem spróbuj odpalić instalator spod prawego przycisku myszy poprzez "Uruchom jako administrator". Po zainstalowaniu sprawdź ponownie, jeśli nie pomoże, to Support Krossa...
sajekk Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 Brzmi jakby licznik zapisywal w taki sposób plik z trasą, której endo nie chce przyjąć. Spróbuj w ustawieniach licznika poszukać, może są jakieś opcje dotyczące zapisu trasy czy jakiś parametrów.
Medzamir Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 A na innych portalach jak Strava czy gpsies? Może "przemielony" przez inny soft da radę. Jakiś czas temu z ciekawości spróbowałem strony od igpsport i gpx z mojego Brytona 40 nie hulał ale przerobiony przez obie wymienione strony działa.
Gość Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 @Elle, a spróbuj naprawić ten plik fit przez tę stronę: http://garmin.kiesewetter.nl/ Może się uda?
sajekk Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 Generlanie nie zmienia to faktu, że do uja w takim licznikiem, z którym trzeba sie męczyć i to już na starcie. Kupując coś za nie małą kasę, nabywca oczekuje że wyciągnie z pudełka i będzie działać, a nie że będzie trzeba z podstawową funkcją licznika kombinować a wyglądał tak fajnie ten licznik krossa.
Elle Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 @sajekk- nic dodać, nic ująć. Gdybym kupiła go necie, już jutro byłabym na poczcie z paczuszką, ale niestety oszczędziłam stówkę i teraz się męczę za swoje skąpstwo Zawsze to lepiej, niż kupić rower z UK, który nagle ma niezupełnie taką geometrię ramy, jakby się chciało @Medzamir, mam konto jedynie na Stravie. Tam GPX się załadował, ale po jego eksporcie i następnie imporcie do Endo zrypał się czas i średnia prędkość (widać jednego znacznika Strava nie dodała i się trening ubruttowił ;)). Tak że takie średnio satysfakcjonujące rozwiązanie. @Sziva, będę Cię na rękach nosić! 😍 Nie wiem, jak ta stronka to zrobiła, ale wszystko działa pierwszorzędnie 😁
Rekomendowane odpowiedzi