cichy33 Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Dzień doberek, Rozglądam się za jakąś oponą do roweru mtb w rozmiarze 29x2,1 lub 2,2. Użytkowanie to głównie jakieś drogi leśne i asfalty. Z tego co wiem w tej cenie nie znajdę dobrej zwijanej i pozostają mi tylko drutowane, ale zauważyłem taką oferte- https://www.centrumrowerowe.pl/opona-continental-x-king-sport-pd10063/?v_Id=109702&gclid=Cj0KCQjwtOLVBRCZARIsADPLtJ16Txt9FtdVBzLx25pKjhylZsoibmHCPbXoJqMSX40oETtgepdF0hYaAqHQEALw_wcB , co myślicie o niej? Lub czy macie jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 W twoim przypadku odpusiciłbym X-Kinga, a rozglądnąłym się za oponą typu Continenetal Race King. Chodzi o opony o nieco gęściej ułożonych klockach. Wtedy ogarnie to szutry, leśne drogi i przy okazji asfalty.Jeśli szedłbyś bardziej w kierunku asfaltu to szukałbym opony typu semi-slick. Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Race King to jest semi-slick. To bym założył z tyłu. X-King ma dość małe opory toczenia jak na oponę o dobrej przyczepności. To na przód. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 4 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał: Race King to jest semi-slick. Że co? Duble FIghter to jest semi-slick, Speed King - to jest semi-slick. Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Że to pojemna kategoria. Nie unoś się tak. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Żadna pojemna, konstrukcja mówi sama za siebie. Odnośnik do komentarza
cichy33 Napisano 26 Marzec 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 (edytowane) Właśnie zapomniałem dodać że opona ma być na tył... Hmm, ta Race King wydaje się też spoko, poczytam możliwe opinie o niej na internecie i jeszcze się nad czymś porozglądam, ale w tej cenie to chyba raczej nie lepszego nie znajdę. Edytowane 26 Marzec 2018 przez cichy33 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Mi się bardzo dobrze jeździło na saguaro, zarówno na asfalcie jak i w lekkim terenie bardzo fajnie sie sprawdzała. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 (edytowane) Rzuć okiem jeszcze na : Kenda Small Block Eight Trochę poza budżetem: Racing Ralph Performance Maxxis Ikon wersja Dual 60 TPI @Kruup słusznie zauważył: Vittoria (Geax) Saguaro, można wyrwać za 69 PLN. Edytowane 26 Marzec 2018 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Jeśli Vittoria, to semi-slick: Mezcal. Saguaro nie ma sensu z tyłu na asfalt. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 26 Marzec 2018 Ja mam z przodu i z tyłu http://www.cstpoland.pl/pl/premium/83-253-camber-29.html#/194-camber_rozmiar_etrto_tpi_technologie_stopka_waga_kolor-29x225_57_622_27_drut_795_black Trakcja świetna w terenie. Na asfalcie, betonie toczą się dość sprawnie. Odnośnik do komentarza
cichy33 Napisano 28 Marzec 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Marzec 2018 A co myślicie o Schwalbe Smart Sam w rozmiarze 29x2,25? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 28 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 28 Marzec 2018 Ja mam SS z tym nowym bieżnikiem. (Kwadratowe a nie trójkątne klocki) uważam że to dobre uniwersalne opony.Na asfalcie toczą się lekko. W terenie trzymają jak trzeba. Jedyne co to nie nadają się na błoto. Przez gęste klocki dość wolno się oczyszczają Odnośnik do komentarza
pizzaq Napisano 28 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 28 Marzec 2018 (edytowane) Smart Sam (stary wzór bieżnika) 29x2,25 jest spoko na twarde nawierzchnie (asfalt, szutry), w piachu też pójdzie, nie zużywa się specjalnie szybko. Ale jeżeli będziesz jeździł w błocie to nie wróżę wielkiej miłości... Błyskawicznie się zalepia i robi się błotny slick, oczyszczanie słabe. Niedawno zmieniłem tył na Racing Ralpha (niebieskiego) i różnica jest przeogromna (w cenie także). Z przodu Smart Sam na dorżnięcie i mam nadzieję niedługo zmiana na RR. Edytowane 28 Marzec 2018 przez pizzaq Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi