Skocz do zawartości

Opona mtb 29x2,10 lub 2,2 w cenie 50-60zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień doberek,

Rozglądam się za jakąś oponą do roweru mtb w rozmiarze 29x2,1 lub 2,2. Użytkowanie to głównie jakieś drogi leśne i asfalty. 

Z tego co wiem w tej cenie nie znajdę dobrej zwijanej i pozostają mi tylko drutowane, ale zauważyłem taką oferte- https://www.centrumrowerowe.pl/opona-continental-x-king-sport-pd10063/?v_Id=109702&gclid=Cj0KCQjwtOLVBRCZARIsADPLtJ16Txt9FtdVBzLx25pKjhylZsoibmHCPbXoJqMSX40oETtgepdF0hYaAqHQEALw_wcB , co myślicie o niej? Lub czy macie jakieś inne propozycje?

W twoim przypadku odpusiciłbym X-Kinga, a rozglądnąłym się za oponą typu Continenetal Race King. Chodzi o opony o nieco gęściej ułożonych klockach. Wtedy ogarnie to szutry, leśne drogi i przy okazji asfalty.Jeśli szedłbyś bardziej w kierunku asfaltu to szukałbym opony typu semi-slick.

Właśnie zapomniałem dodać że opona ma być na tył...

Hmm, ta Race King wydaje się też spoko, poczytam możliwe opinie o niej na internecie i jeszcze się nad czymś porozglądam, ale w tej cenie to chyba raczej nie lepszego nie znajdę. 

Edytowane przez cichy33

Rzuć okiem jeszcze na : 

Kenda Small Block Eight 

Trochę poza budżetem:

Racing Ralph Performance

Maxxis Ikon wersja  Dual 60 TPI

@Kruup słusznie zauważył: Vittoria (Geax) Saguaro, można wyrwać za 69 PLN.

Edytowane przez Franz Mauer

Ja mam SS z tym nowym bieżnikiem. (Kwadratowe a nie trójkątne klocki) uważam że to dobre uniwersalne opony.
Na asfalcie toczą się lekko. W terenie trzymają jak trzeba. Jedyne co to nie nadają się na błoto. Przez gęste klocki dość wolno się oczyszczają

Smart Sam (stary wzór bieżnika) 29x2,25 jest spoko na twarde nawierzchnie (asfalt, szutry), w piachu też pójdzie, nie zużywa się specjalnie szybko. Ale jeżeli będziesz jeździł w błocie to nie wróżę wielkiej miłości... Błyskawicznie się zalepia i robi się błotny slick, oczyszczanie słabe. Niedawno zmieniłem tył na Racing Ralpha (niebieskiego) i różnica jest przeogromna (w cenie także). Z przodu Smart Sam na dorżnięcie i mam nadzieję niedługo zmiana na RR.

Edytowane przez pizzaq