specialized34 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Witajcie mam pytanie kupiłem ostatnio dwie nowe opony maxxis crossmark exo Tr I opony po włożeniu odrazu miały bicie na boki jedna mniejsze druga większe pierwsze co sprawdziłem czy dobrze się wyłożyły w 100% oczywiście tak są na TR ale włożyłem również dętkę I to samo pierwsze ciśnienie 50psi by sprawdzić czy może się coś zmieni 20km niestety nie puzniej 25psi I niestety to samo I teraz czy może to być wada fabryczna i czy można śmiało reklamować I liczyć na wymianę lub zwrot pieniędzy i raczej już nie mam ochoty na maxxisa co myślicie o firmie schwalbe.
egzo23 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Załóż je i napompuj do maksymalnego ciśnienia. Mam crosmarki II, zamleczone, i te opony są niemal idealne proste Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
specialized34 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Tak zrobiłem na ile max 65psi I niestety też nie pomogło obręcze proste sprawdzane na cętrownicy
egzo23 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Spróbuj wystrzelić z kompresora jeszcze. Jak nie pomoże, to reklamuj. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
dzordz Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 U mnie na Continental muszę ugniatać oponę w miejscu bicia i w ten sposób się prostuje.Szajbajk ma nawet film o tym.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
specialized34 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 @egzo23 już robiłem strzał i przemiescilem oponę I to samo więc zostaje mi reklamacja opon wydaje mi się że wina fabryczna może długo leżała I sie zdeformowala. http://cloud.tapatalk.com/s/5ab7afbe0f549/VID_20180325_161432.mp4
revolta1 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Wyglada to slabo Mialem podobnie z bontragerami Ja posmarowalem ranty opony i felgi ludwikiem. I pompowalem do 6bar az opona sie wstrzelila sam . strzaly niesamowite ale pomoglo inaczej zawsze krzywa
specialized34 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Nie tu siedzi prawidłowo 5 godzin zabawy i nici z tego aż strach w zakręty wchodzić jutro wyślę na gwarancję i ciekawe co powiedzą
revolta1 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Czasami tylko wyglada ze siedzi prawidlowo do poki nie wejdzie tam gdzie ma byc .nic ci nie szkodzi sprobowac . sposc powietrze przesmaruj plynem do mycia naczyc felge i opone i daj 6.5 bara na 5minut na postoju nie jezdzij
specialized34 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Zakładając przesmarowalem płynem obie strony strzał przez kompresor max 60psi leżały tak 3 dni założyłem dętkę I to samo myślałem że się wyłożyły ale niestety nie przy zakładaniu strzał odgłos wskakiwaniu za rant obręcze to stan's no tubes podium mmx obręcze proste już nic nie wymyślę przejechałem jeszcze 10km na ciśnieniu 25psi żeby się wyłożyły I tez nic
revolta1 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 No ok . u mnie pomoglo u ciebie moze naprawde krzywe opony U mnie w zaden sposob noe mozna bylo bontragerow na sucho zalozyc . dopiero jak ppsmarowalem plynem i popowalem na 6.5 bara wskakiwaly na swoje miejsce pozniej upuszczalem do cisnienia na ktorym jezdze i bylo ok Reklamuj lacie
Rekomendowane odpowiedzi