Bike_Nikodem Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Witam, jaką polecacie rame zjazdową ale nie chcę full'a. Koła 26 cali i jak coś mam 1.70 wzrostu. Będę tym zjeżdżał z gór i skakał na chopach. Z góry przepraszam za błędy. I dziękuję. Edytowane 24 Marca 2018 przez Bike_Nikodem
lukster52 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Nowe czy używan? Ja polecam z nowych: Dartmoor hornet Commencal meta ht ns Surge
Gość Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Dnia 24.03.2018 o 20:41, lukster52 napisał: Dartmoor hornet Ekhm... zjazdowa to żadna z tych ram nie jest z pewnością... Katagorie ze stron producentów... Dartmoor Hornet - All Mountain/Enduro HT Commencal meta HT - All Mountain/Enduro HT Surge Evo - Freeride/Slopestyle Najbardziej znane hardtaile DH jaki mi do głowy przychodzą to Banshee Morphine i Duncon Cocker...
Puncu Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Okej, przyznaje Ci racje, ALE! Pokaż mi chociaż używaną rame do kupienia. To są ramy z lat 2004-2006 a Surge Evo nadal jest produkowana i znosi katy w FR i DH
Gość Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 No może i znosi... Ale rama zjazdową nie jest... Precyzujmy to, bo potem kolega będzie miał pretensje jak złamie ramę i/lub kręgosłup...
Puncu Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 No to dużego wyboru nie ma. Banshee Morphine w Polsce to rzadkość, Duncon Cock i Cocker to Polskie ramy, ale trzeba trafić na niepękniętą sztuke. Obednie sztywnych ram do DH nie ma, są do FR no ale szukamy do DH (Zaraz się pewnie okaże że nowa i do 500zł )
Gość Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 25 minut temu, Puncu napisał: (Zaraz się pewnie okaże że nowa i do 500zł ) Też tylko na to czekam
lukster52 Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 1 godzinę temu, SpiderMAN napisał: Ekhm... zjazdowa to żadna z tych ram nie jest z pewnością... Katagorie ze stron producentów... Dartmoor Hornet - All Mountain/Enduro HT Commencal meta HT - All Mountain/Enduro HT Surge Evo - Freeride/Slopestyle Najbardziej znane hardtaile DH jaki mi do głowy przychodzą to Banshee Morphine i Duncon Cocker... No z hornetem to sie mylisz: http://dartmoor-bikes.com/hardware/enduro-trail/hornet-pro Opis
Gość Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Hornet Pro to nie rama, a cały rower... I jakoś nie widzę tej ramy w kategorii -> http://dartmoor-bikes.com/hardware/full-suspension-frames#downhill-freeride Kategorii hardtail downhill Darmoor na stronie nie ma Co nie zmienia faktu, że na upartego wszystko można, tylko pytanie czy warto... Ja tutaj widzę, że kolega pewnie potrzebuje rower do lasu (30%), na hopki (50%) i jakieś dojazdy (20%) I okaże się, że w jego pojęciu DH to właśnie parę hopek, trochę lasu... Już ten temat przerabialiśmy w wątku o Hype na DH...
lukster52 Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 W zastosowaniach na dole w linku pisze że dh/fr/enduro/almontain ale to większości zależy od setapu w jakim go złozymy a tu ktoś szuka ramy to włozy amortyzator 180i będzie downhillem
Andrzej Sawicki Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 10 godzin temu, SpiderMAN napisał: Hornet Pro to nie rama, a cały rower... Bo kiedy już masz potężną ramę, to możesz sobie na niej złożyć, co chcesz. To nie jest rama szosowa aero, która nawet z chodnikiem się nie polubi, bo za słaba.
Rekomendowane odpowiedzi