Skocz do zawartości

RockShox Recon qr 9mm. Czy da się zmienić na oś 15mm ?

Xtrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, takie szybkie pytanko, posiadam Recona na oś 9mm. Czy wymiana goleni dolnych, też na Recona tylko ze na oś 15mm jest możliwa ? Niby te same amortyzatory ale męczy mnie to pytanie. Wszystko będzie wspólnie grać ? Czy nie bardzo?  

Proszę o jakieś porady 😉

Opublikowano

Śruby mocujące są te same wiec nie widzę przeszkód. Jeśli chcesz to mogę Ci podać jakiś wymiar z recona 29' 100mm 2016r.

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nonz napisał:

Śruby mocujące są te same wiec nie widzę przeszkód. Jeśli chcesz to mogę Ci podać jakiś wymiar z recona 29' 100mm 2016r.

Właśnie ja mam tego Recona z 2016 i szukałem długo amortyzatora ze sztywna osia na rurę 1/18 ale niestety nic nie znalazłem, i teraz kombinuję żeby zmienić tylko golenie dolne 😕 a jak to jest z offsetem amortyzatora (goleni dolnych w takim przypadku) ? 

Edytowane przez Xtrek
Opublikowano

Jak Trafisz dolne golenie w dobrym stanie daj znać ile Cię to wyszło.

Opublikowano

Ostatnio do Recona dolne golenie nowe kolega kupił za 200 PLN.

• 11 miesięcy temu...
sylwesterpiotr@gmail.com
Opublikowano

Witam, dolne golenie do Recona można wymienić, na stronie SRAM'a są pdf'y z kompatybilnością. Miałem taki sam problem i udało mi się go rozwiązać. Dolne golenie z mocowaniem 15mm można dokupić, jednak cena producenta jest zaporowa (ok 800zł), udało mi się kupić na jakiejś zagranicznej aukcji, ważne żeby były kompletne tzn. zawierały tuleje ślizgowe (bussing), to jest jedyny element, którego nie da się przełożyć ze starych goleni. Zamawiałem trochę w ciemno jednak okazały się kompletne. 

Opublikowano

RS niepotrzebnie ukrywa wiele ale fakt da się miksować. Ja mam Dolne lagi od SIDA a reszta Reba działa? Działa :)