michalmachpl Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam Szanowne grono, mam pytanie do użytkowników Garmin Edge 520 - czy posiada on opcję nie wiem jak to nazwać by używać go na 2 rowerach z rozróżnieniem (możliwość przełaczenia w nim) ich tak by dla każdego pokazywało np przejechany dystans, przewyższenia, czas spędzony na nim i tak dalej. Nie wiem czy to w sposób zrozumiały nakreśliłem. Czytałem trochę o nim ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji o tym czy jest czy też jej nie ma. Ktoś coś?
Sethlo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Hej, jako tako nie ma takiej funkcji, jak np w sigmach ze przelanczamy sie pomiedzi rowerem pierwszym a drugim i wszystkie funkcje sa liczone dla kazdego osobno. W garminie jedyne co mozesz pokompinowac to utworzyc dla drugiego roweru nowy profil aktywnosci , po czym wchodzac w zakladki Historia/ Podsumowanie/ i tu jest lista tych profili gdzie po kliknieciu jednego pokazuja sie zsumowane dane o czasie, dystansie, kaloriach i ilosciach jazd danego profilu. To bardzo ubogie dane a nie jestem pewien bo nie sprawdzalem jeszcze, co mamy po podpieciu do pc, mam nadzieje ze pomoglem;)Sent from my SM-G920F using Tapatalk 1
Remigiusz Banach Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej, Tak jak wspomniał Sethlo w urządzeniu możesz sobie stworzyć kilka profil aktywności i tam sobie przeglądać dane. Dodatkowo po utworzeniu konta w serwisie "Garmin Connect" przesyłasz tam dane z urządzenia i możesz sobie je analizować dla każdego roweru z osobna. Oczywiście należy w serwisie Garmin Connect każdy posiadany rower dodać do zakładki "Sprzęt" i po przesłaniu danych z urządzenia "przypisywać" odpowiedni sprzęt (rower) do danej aktywności Pozdrawiam, Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Remigiusz Banach Korekta językowa 1
michalmachpl Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Tak dokładnie myślałem, że może jest właśnie coś takiego jak w Sigmach. Czyli jedynie tylko przez Garmin Connect można to zrobić za pomocą profili i dodawania sprzętu hmmmm kolejny profil do odwiedzania by był hehh za dużo się tego zacznie robić. A w samym liczniku nic takich informacji nie znajdę tylko po załadowaniu do GC i tam zaznaczeniu sobie. Niby jest to jakieś rozwiązanie, ale myślałem, że już z poziomu licznika jest taka opcja. Pytam o to bo zastanawiam się nad zakupem GE 520, a korzystam z 2 rowerów. Co prawda na Stravie wrzucam i zawsze ustawiam czym było jeżdżone i mam info ile czym przejechane, ale myślałem, że w samym liczniku coś takiego też jest CO nie zmienia faktu, że to chyba jak na razie jedyny mały minusik jak dla mnie. A powiedzcie mi jeszcze jak ten sprzęcik ogólnie się sprawuje? Używacie z czujnikami pod Ant+ czy tylko prędkość z Gps? Ogólnie chętnie poczytam jakieś opinie na ten temat Dzięki za dotychczasowe informacje
Sethlo Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Bez problemu mozesz tak zrobic za pomoca profili, mozesz ich zrobic kilka, dodawac i odejmowac, w ten sposob bedziesz wiedzial ile km przejechalesz szosowka a ile goralem, przed rozpoczeciem jazdy wybierasz profil i to wszystko, co do czujnikow to mam tylko do tetna, ale zastanawiam sie nad czujnikami predkosci i kadencji bo ten pomiar z gps dziala z opoznieniem, pozatym przejezdrzajac pod mostem czy wiaduktem gubi sygnal i nagle predkosc potrafi spasc do 5 czy 10km/h wiec odczucia co do tego mam mieszane, bede musial zbadac to jadac z 2 licznikami, w poniedzialek sprawa sie rozstrzygnie, nie mniej jednak nie mam duzego doswiadczenia z garminem, mam go ktotko wiec opinia szajbajka bedzie bardziej wiarygodna, swoja droga ciekaw jestem czy ma takie same spostrzezenia na temat odczytowSent from my SM-G920F using Tapatalk
michalmachpl Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 AAA no to elegancko z tym wybieraniem profili z poziomu urządzenia Tak właśnie czytałem gdzieś o tym zanikaniu sygnału i ja zdecydowanie z czujnikami mam zamiar używać - dokładniejsze i pewne rozwiązanie.
Remigiusz Banach Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 16 godzin temu, michalmachpl napisał: AAA no to elegancko z tym wybieraniem profili z poziomu urządzenia Tak właśnie czytałem gdzieś o tym zanikaniu sygnału i ja zdecydowanie z czujnikami mam zamiar używać - dokładniejsze i pewne rozwiązanie. Wybierając komputer rowerowy od razu zakładałem, że będę go używał z czujkami tętna, kadencji i prędkości Jeżeli zdecydujesz się na zakup Garmina 520 Edge to szukaj go w wersji Bundle (komplet czujników). Mnie udało się go kupić w Austrii w atrakcyjnej cenie
michalmachpl Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2017 3 godziny temu, Remigiusz Banach napisał: Wybierając komputer rowerowy od razu zakładałem, że będę go używał z czujkami tętna, kadencji i prędkości Jeżeli zdecydujesz się na zakup Garmina 520 Edge to szukaj go w wersji Bundle (komplet czujników). Mnie udało się go kupić w Austrii w atrakcyjnej cenie Mam czujniki akurat na dwa rowery bo używałem ANT+ ze Zwiftem w zimie
sonax Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Mam Edge 520 Bundle, ale po zakupie drugiego roweru (szosy) dokupiłem dodatkowy czujnik prędkości/kadencji firmy CooSpo: http://allegro.pl/czujnik-kadencji-i-predkosci-ant-bt-4-0-do-garmin-i6764390384.html?snapshot=MjAxNy0wMy0yNlQxMDozOToxMi44MjFaO2J1eWVyO2M2NTA5MDJjZjJmOWM5OTFiMjY5ODA4YmMyODQ0YmZlMDM5MjEyN2U4MjMzZjVhYWVlYzI1YTcwOTE4ZTMzMjI%3D Potwierdzam kompatybilność - działa elegancko.
kinimod Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Dnia 28.04.2017 o 21:44, sonax napisał: Mam Edge 520 Bundle, ale po zakupie drugiego roweru (szosy) dokupiłem dodatkowy czujnik prędkości/kadencji firmy CooSpo: http://allegro.pl/czujnik-kadencji-i-predkosci-ant-bt-4-0-do-garmin-i6764390384.html?snapshot=MjAxNy0wMy0yNlQxMDozOToxMi44MjFaO2J1eWVyO2M2NTA5MDJjZjJmOWM5OTFiMjY5ODA4YmMyODQ0YmZlMDM5MjEyN2U4MjMzZjVhYWVlYzI1YTcwOTE4ZTMzMjI%3D Potwierdzam kompatybilność - działa elegancko. Witam, poszukaj dokładnie... ja za niewiele więcej zakupiłem oryginalny zestaw Garmina (kadencja - montowany na korbie, oraz prędkość - na tylnej piaście). P.S. Ja osobiście wolę przeglądać i analizować treningi w GC więc opcja zmiany z poziomu komputerka jest mi zbędna.
Rekomendowane odpowiedzi