Luka Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 witam. w związku z bardzo bliskim napływem ekstra gotówki pomyślałem o upgradzie mojego Huragana 3. mam w nim oryginalnie zamontowane koła na obręczach Alexrims 32h i piastach Novateca, przód - A521sb, tył - F422sb. całość zestawu wg moich obliczeń waży ok. 2,5kg. sporo. zastanawiam się czy wymiana na Fulcrum Racing 5 LG poza zbiciem wagi o około kilogram da mi coś jeszcze i czy te koła, które mają znacznie mniej szprych mnie utrzymają, obecna waga ok. 88kg ale planuję w raz z postępem sezonu zbić ją o 4-5 kg. ktoś ma jakieś doświadczenie i się nim podzieli lub coś doradzicie? mieszkam w Toruniu, więc jest płasko, drogi w większości dobrej jakości natomiast po zimie, na niektórych fragmentach dróg ma się wrażenie, że asfalt rozpuścił się że śniegiem. pozdro!
egzo23 Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Bardzo dobre mocne, lekko toczące się koła. Bierze śmiało Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
jarekjarek Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Jeśli aktualne pytanie to wożę się na nich od trochę ponad pół roku. Mają przejechane nieco ponad 4 tyś. Po pierwszych kilku setkach, trzeba skasować luzy w tych kołach, ale to standard w tych kołach. Koła sztywne, nieco szersze obręcze, więc trzeba podregulować hamulce. Z denerwujących rzeczy, to gwiżdżą mi szprychy, powyżej 35km/h. Czy jestem zadowolony? Tak. Czy kupił bym je jeszcze raz? Raczej tak. Taka po prostu średnia półka 🙂
piterrrxd Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Też mam Huragana 3, zmieniłem na podobny (tańszy) model - Fulcrumy 7 LG i jestem bardzo zadowolony. Ładnie wyglądają, są sztywne i proste. Ważę 81kg. Zrobiłem do tej pory jakieś 400-500km na nich, nie ma do czego się przyczepić.
Rekomendowane odpowiedzi