JacoH Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 Witam. Zaczyna się kolejny sezon i chce przerzucić się z telefonu (strava/endomondo) na coś lepszego. Jednak telefon jako GPS się grzeje, a też w słońcu nawet 4000mAh nie daje rady. Te 4-5 godzin daje radę, ale przy całym dniu poza domem już niestety jest ryzyko, że telefon padnie. Co w małym budżecie jest ważne uwagi? Nie zależy mi na nowym sprzęcie. Myślałem nawet nad Garmin Fenix/Fenix 2, ale one chyba nie mają kolorowego wyświetlacza. Ale może jakieś Mio, czy inny wynalazek. Wymagania: -możliwość podpięcia czujników ANT+ (mam czujniki prędkości i kadencji od Garmina Edge 520, oraz pulsometr Sigma R1) -GPS z aktualnymi mapami (lub możliwością wgrania innych map. Ponoć na stravie może tworzyć własne mapy (ślady, że jest tam ścieżka. Nie sprawdzałem, ale chce spróbować) -czas na baterii... minimum te 2-3 dni, bo jak jadę gdzieś dalej to zależy mi, żebym jednak nie musiał się bać o tą kwestię -możliwość sparowania przez bluetooth, lub wifi (czy cokolwiek) z telefonem, żeby gps miał dostęp do internetu, czy powiadomień itp. -możliwość zmiany muzyki i odbierania telefonu w pozycji zegarka/licznika (dodatek, ale ważny jednak) Budżetu nie określam, bo jest to kwestia do przemyślenia Jeżeli jest coś wartego uwagi, to zawsze można tą kwestię przemyśleć.
jarom Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Mio cyclo 315 lub 405 albo garmin 1000 + w obu przypadkach power bank skoro akumulatora ma wystarczyć na 3-4 dni
Rekomendowane odpowiedzi