PeteusMTB Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam, czy wie ktoś może czy da się przerzutka przednią do napędu 3x10 okiełznać i sprawić aby działa z napędem 3x8? Chodzi mi o deore fd m610 Z góry dziękuję Pozdrower
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 u mnie deore fd m615 działa z napędem 2x8 , wiec uważam że się da. Różnice będą takie ,że przerzutka 10 rzędowa będzie miała węższy wózek
benmal Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 Czy udało Ci się zrobić taki zestaw jak pytałeś? Ja obecnie stoję przed zmianą przedniej przerzutki, kasetę mam 8rzędową i tylną przerzutkę także. Chciałbym z przodu dać Deore FD-M611. Ale nie wiem czy zadziała z takim zestawem z tyłu. Czy ktoś może ma doświadczenie z takimi kombinacjami? Pytam o to, bo w perspektywie czasu chciałbym zmienić tył też na 10 rzędów. Już kilka lat minęło od rozpoczęcia tego wątku, ale może ktoś to odczyta :). Dzięki wielkie
Accent_Szaj Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 Godzinę temu, benmal napisał: zmienić tył też na 10 Odpowiedź się nie zmieniła. W 10s masz weższy wózek,czyli szybciej będzie trzeba zmienić bieg i tyle.
benmal Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 Jestem laikiem i nie do końca rozumiem. Czyli nawet jeśli zmienię przednia przerzutkę na tą Deore to będzie spokojnie hulało z tylną 8 rzędową Alivio? Co to znaczy że będzie trzeba zmienić szybciej bieg?
Accent_Szaj Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 14 godzin temu, benmal napisał: jeśli zmienię przednia przerzutkę Węższy wózek,czyli szerszy łańcuch. Na skrajnych przełożeniach łańcuch może o niego trzeć. Po zmianie blatu tarcie ustanie. Ot wsio
benmal Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Jeśli dobrze rozumiem to chodzi Ci o zmianę blatu w sensie przerzucenia biegu a nie fizyczną zmianę blatu w korbie? I rozumiem ze w takim razie ta przerzutka będzie działała bez większych problemów z kasetą...
Accent_Szaj Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 7 godzin temu, benmal napisał: w sensie przerzucenia biegu Tak,w sensie przerzucenia biegu 1
Rekomendowane odpowiedzi