Pękii Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Witam, mam pytanie. Mianowice czy kross, który jest w tytule jest dobry jak na sam początek? Wiem Szajbajk miał o tym film ale chcę się dowiedzieć czegoś więcej. Mam 163cm wzrostu,13 lat, ważę 55kg Czy ten rower będzie dobry, czy nie będzie zbyt wysoki? Czy należy coś w nim zmienić? Proszę o odpowiedź na te 2 pytania, ale jeśli wiesz coś więcej napisz, chętnie przeczytam. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 6 minut temu, Pękii napisał: Czy ten rower będzie dobry, czy nie będzie zbyt wysoki? ale w jakim rozmiarze? Dla Ciebie obstawiam 17 cali, też mialem ten model na pierwszy rower i byłem zadowolony , ale radziłbym Ci wybrać wariant z kasetą zamiast wolobiegu
Pękii Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 38 minut temu, samuel_87 napisał: ale radziłbym Ci wybrać wariant z kasetą zamiast wolobiegu Przepraszam bardzo ale w ogóle się nie znam, czym to się różni w jeździe?
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 kaseta jest bardziej rozwojowa jeśli chodzi o rozwój napędu w przyszłości , wolnobieg to przestarzała konstrukcja
Pękii Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dziękuję bardzo Jeśli mogę tak powiedzieć: wiesz coś jeszcze na temat tego roweru, gdzie go kupiłeś przez internet czy w salonie?
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 pierwszego hexagona kupiłem u siebie w sklepie , następnego levela już przez neta w sklepie dobrerowery.pl z Krakowa bo mieli dobre ceny , sklep godny polecenia. rower do rekreacyjnej jazdy jest ok, wygodna geometria , mi odpowiadał.
Pac Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgadza się, do rekreacji dobry, faltycznie wygodny. Raz w tygodniu po alejkach do parku będzie OK. W moim Hexagonie X3 - 2013r., w 1 tygodniu połamały się plastikowe pedały. Oba. Rzekomo za mocno na nie naciskałem. Po trzech miesiącach opony były zdarte do szmaty. Myślę, że w tym momencie było jakieś 800-1000km i nie jeździłem po parku tylko po lesie. Dla porównania opony CST za 30PLNów wytrzymały kolejne półtora roku adekwatnego użytkowania. Nie mam dobrego zdania o marce Kross - odradzam zdecydowanie, ale też nie mam porównania z najniższą półką innych marek. Dziś rozumiem, że to najniższa półka i nie ma co wymagać, ale mimo wszystko opony na 3 miesiące to lekka przesada. Mam złe wspomnienia, koledzy śmiali się ze mnie, że jeżdżę na szmatach:P.
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 14 minut temu, Pac napisał: w 1 tygodniu połamały się plastikowe pedały. Bez przesady w takim rowerze przede wszystkim patrzy się na dobrą wygodną ramę a nie na plastikowe pedały za 10 zł 16 minut temu, Pac napisał: Nie mam dobrego zdania o marce Kross - odradzam zdecydowanie, ale też nie mam porównania z najniższą półką innych marek. Nie masz dobrego zdanie bo połamałeś pedały? mógłbyś źle oceniać jakby Ci pękła rama a nie po takim czymś , a bieżnik z opon można bardzo szybko pozdzierać nie umiejętnie hamując blokując koła . Lepiej pomyśleć zanim się takie bzdury napiszę.!
Pac Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 2 minuty temu, samuel_87 napisał: Lepiej pomyśleć zanim się takie bzdury napiszę.! Ale nie gorączkuj się tak chłopie, wyraziłem swoją opinię i nikt nie prosił Cię o ocenę. Jeśli pragniesz widzieć tylko pochlebstwa o marce Kross to zmień forum na takie, gdzie tylko słodzenie jest dopuszczalne, a tu nie siej fermentu. Ocenianie moich wypowiedzi nie jest istotą tego wątku, i błagam, jakoś nie mam życzenia, żeby taki gość jak Ty uczył mnie myślenia;)
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 7 minut temu, Pac napisał: Jeśli pragniesz widzieć tylko pochlebstwa o marce Kross nie chcę i nie oczekuję , wole zdecydowanie widzieć MERYTORYCZNĄ wypowiedz a nie taką " to mi się nie podoba bo NIE!) pozdrawiam
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Pekki ja mam Hexagona X1 z 2017 z ramą 17 , mam 158 cm wzrostu ważę 50 kg , dla mnie mogłaby być ciut niższa o jakieś ze dwa-trzy cm . Osprzęt jest trochę słaby , ale świadomie kupiłam pierwszy rower tanio , bo po pierwsze nie wiedziałam , czy będę jeździć a po drugie dopiero teraz wiem , jaki będę miała następny rower tzn czego od roweru chcę . hexagona lubię , mimo jego " słabości " osprzętowej , po "szaleństwach " na górkach trochę skrzypi amortyzator. Pozdrawiam :-)
Pękii Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Justyna napisał: Pekki ja mam Hexagona X1 z 2017 z ramą 17 , mam 158 cm wzrostu ważę 50 kg , Też nad nim myślałem, ale po oglądnięciu filmu od szajbajka zmieniłem zdanie, jeśli promocja się nie zmieni to kupię x3 ale jeśli się zmieni i to drastycznie to wybieram twoją opcję. Pozdrawiam! (ps. Pękii )
Justyna Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 P 5 minut temu, Pękii napisał: . Pozdrawiam! (ps. Pękii ) Przepraszam za ślepotę :-) Pękii :-) Pochwal się jak już będziesz po zakupie , czy dobrze się jeździ. :-)
Pękii Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Justyna napisał: Pochwal się jak już będziesz po zakupie , czy dobrze się jeździ. :-) Jasne, że się pochwalę i myślę, za niedługo bo po świętach coś wpadnie i rodzice może coś dołożą, więc jestem dobrej myśli, dziękuję za porady! A poza tym to życzę wesołych świąt!! 1
lukasz56t Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Mój brat ma taki od 2 klasy podstawówki a ma już 17 lat . Lecz rower służy mu do rekreacyjnej jazdy.Ale rama jest dobra więc w przyszłości możesz pomyśleć nad drobnym ulepszeniu. Rower spokojnie nada się do rekreacyjnej jazdy po lesie , mieście itp.Myślę że rozmiar ramy na twój wzrost to 17 albo 19 .Ja wybrał bym 19 ponieważ masz 13 lat i wciąż rośniesz
Pękii Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam ponownie, plany się całkowicie pozmieniały i to na dobre Dzisiaj na rajdzie rodzinnym wygrałem Skoda mtb 29+ Z pierwszego wypadu na rower napewno dodam zdjęcia! 1
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 2 godziny temu, Pękii napisał: Dzisiaj na rajdzie rodzinnym wygrałem Brawo, chłopaku!
Pękii Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 59 minut temu, Justyna napisał: Gratulacje :-)) Dziękuję 28 minut temu, Łabędź napisał: Brawo, chłopaku! Dziękuję, nawet pan nie wie jak się cieszę Tylko pogoda nie sprzyja 1
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 gratuluje kolego:) udanych wypraw rowerowych
Pękii Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 47 minut temu, samuel_87 napisał: gratuluje kolego:) udanych wypraw rowerowych Czyli mówicie, że dobra nagroda? Jedyne co znam to z przodu przerzutka deore
Pękii Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dziaj krótki, pierwszy wypad po którym przekonałem się, że trzeba pomyśleć nad nowym siodełkiem :/ 1
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 No i śliczny unikat, jeszcze raz gratuluję nagrody - raz, że fantastyczna pamiątka, dwa, że wygląda naprawdę wyjątkowo i niecodziennie. Niezły bajer. Co tam masz na pokładzie, oprócz Deore z przodu? I dlaczego siodełko chcesz wymieniać?
Pękii Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) 11 minut temu, Łabędź napisał: Co tam masz na pokładzie, oprócz Deore z przodu? I dlaczego siodełko chcesz wymieniać? Z tyłu* bo źle napisałem tak ogólnie to hydrauliczne hamulce kaseta 9 itd. resztę mogę zobaczyć na nim i jutro napiszę Siodełko chcę wymienić bo ciśnie jak nie wiem po 15 minutach jazdy już bolało Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Pękii
Rekomendowane odpowiedzi