Skocz do zawartości

Trenażer Elite arion

Krysztalek78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje zakupic trenażer elite arion ..... wiem ze wiosna to moze dziwny czas ale ceny fajne 😉😉. Moje pytanie czy w szosie na ten trenażer wymieniac opony? Jeśli tak to co polecacie? Dzięki za info. 

Jakikolwiek bieżnik na oponach hałasuje. Jeśli masz gładkie opony, to nie musisz nic wymieniać. Jeśli masz z lekkim bieżnikiem - przejedź się i sam stwierdzisz, czy hałas jest akceptowalny czy też nie. Jedynie przy trenażerach magnetycznych warto mieć dedykowaną oponę, która mniej się grzeje i jest twardsza (bywa, że zwykłe opony zaczynają się sypać). 

• 4 miesiące temu...

Podepnę się do tematu.

Posiadam rower Canyon Grand Canyon 3.9

Mimo to że sezon jeszcze trwa zaczynam myśleć o trenażerze początkowo patrzyłem tylko na magnetyczne i te najtańsze lecz w książce od mojego roweru jest napisane "Nigdy nie używaj roweru Canyon w trenażerze, w którym jest on w jakiś sposób mocowany" czyli został mi tylko rolkowy Elite arion albo Tacx Antares T1000. Chciałbym się zapytać czy jest sens kupować taki trenażer w celu treningu w okresie jesieno- zimowym?

16 godzin temu, macko1 napisał:

Podepnę się do tematu.

Posiadam rower Canyon Grand Canyon 3.9

Mimo to że sezon jeszcze trwa zaczynam myśleć o trenażerze początkowo patrzyłem tylko na magnetyczne i te najtańsze lecz w książce od mojego roweru jest napisane "Nigdy nie używaj roweru Canyon w trenażerze, w którym jest on w jakiś sposób mocowany" czyli został mi tylko rolkowy Elite arion albo Tacx Antares T1000. Chciałbym się zapytać czy jest sens kupować taki trenażer w celu treningu w okresie jesieno- zimowym?

Jest. Ja tak zimę przejeździłem na pożyczonym. Ale nie dawało mi to za grosz przyjemności, raczej było obowiązkiem. Bez zakupu opon Schwalbe Kojak w mieszkaniu nie da się na tym jeździć z uwagi na hałas.

16 godzin temu, macko1 napisał:

No właśnie boję się, że to nie będzie dawało mi przyjemności i będzie się kurzył a te pieniądze można zainwestować np w koła albo coś do ubioru :(

szukaj wypożyczalni takiego sprzętu, lub kup używkę tak, żeby w razie czego nie stracić zbyt wiele na odsprzedaży