Skocz do zawartości

Akumulator do roweru

jakubix125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki polecacie dobry i fajny akumulator do światła 2x tylnego, 2x przedniego i ewentualnie migacze? 

Opublikowano

Przede wszystkim, masz już jakieś lampki, kupujesz nowe, a może budujesz układ oświetlenia we własnym zakresie?

Opublikowano

chcę zbudować jakieś oświetlenie, czyli:

- dwie żarówki po bokach kierownicy( jedna na jedną stronę, druga na drugą

- jedna lampa centralna do przodu( z możliwością żeby były światła krótkie i długie)

- jedna lampa do tyłu( i jeszcze żeby była żarówka na hamowanie)

Opublikowano

To troche tego bedzie 

Aku 18650 z swiatelek.pl mozna kupic za 12 zl .nowe lub z rozbiorki z lapciakow 

Opublikowano

a jakie lampy polecicie do tych zastosowań?

Opublikowano

Ciezko bedzie na tym forum .mysle ze malo kto tu ma tak rozbudowane oswietlenie w rowerku .lampa przod tyl i koniec 

Swiatla stop .kierunki .lamapa przednia .tylna .itd .sporo tego .na swiatalkach na pewno ktos by ci pomogl 

Opublikowano

a gdzie mogę się dowiedzieć o lampach takich jakich ja chce?

Opublikowano

Czy ktoś z Was wie jak wyposażyć w akumulatory-power banki sprzęt GPS, mam Smartfona Q-Smarta II tylko do jazdy na rowerze i Mio Cyclo 505. Na wyprawach powyżej 5 godzin to z reguły koniec GPS, wystarczy jeszcze niska temperatura i po aku..

Spokojnych Świąt

Opublikowano
Dnia 15.04.2017 o 13:22, jakubix125 napisał:

a gdzie mogę się dowiedzieć o lampach takich jakich ja chce?

Nie buduj czegoś takiego, bo nie warto. Też o tym myślałem. Temat jednak jest ciężki do ugryzienia. Zasilanie, uszczelnienie, odbłyśnik/kolimator, sterownik, chłodzenie... do tego mnóstwo kabli, zajmowane miejsce, naprawde szkoda zachodu. Tym bardziej, że gotowe rozwiązania są za grosze - patrz np. Solarstorm x2 czy lampka której recenzję wrzuciłem dziś na forum.

15 godzin temu, Mietek2004 napisał:

Czy ktoś z Was wie jak wyposażyć w akumulatory-power banki sprzęt GPS, mam Smartfona Q-Smarta II tylko do jazdy na rowerze i Mio Cyclo 505. Na wyprawach powyżej 5 godzin to z reguły koniec GPS, wystarczy jeszcze niska temperatura i po aku..

Spokojnych Świąt

Jasne. Torebka na górną rurę ramy typu Roshweel i tam wrzucić powerbank własnej roboty. Kupujesz obudowę i wrzucasz markowe ogniwa. Wyjdzie ciut drożej niż gotowy, ale masz pewny i pojemniejszy od gotowych rozwiązań. Stamtąd ciągniesz sobie kabelek, możesz nawet rozdzielić. Niektóre obudowy mają wyjście 2A więc spokojnie pociagnie to nawigacje i smartfon. Myślę, że pojemność 10.000mAh wystarczy. Z czterech ogniw panasonica które są po ok. 20zł wyciągniesz ok 12.000mAh uwzględniając straty.

• 2 lata później...