wasiliew Opublikowano 17 Marca 2018 Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Witam. Może coś podpowiecie. Od czasu zakupu meridy z powietrzem, chodzi mi po głowie zakup pompki do amora. Za 60zł mamy ogólnie polecaną BETO, ale z uwagi na to, że mam badziewną, zwykłą pompkę do opon (jakiś author plastikowy), to zdecydowałem że poszukam pompki typu 2w1, ale żeby była równocześnie poręczna, aby móc wozić w plecaku lub przy ramie. Co możecie polecić z własnego doświadczenia? Z polecanych pompek na rynku, fajna wydaje się Giant control shock, ale wolałbym coś co nie ma wystającego manometra. Najbardziej podoba mi się tego typu i jest przystępna cenowo XLC PU-A04 Czekam na Wasze propozycje i opinie. Edytowane 18 Marca 2018 przez wasiliew
Motke Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 10 godzin temu, wasiliew napisał: Witam. Może coś podpowiecie. Od czasu zakupu meridy z powietrzem, chodzi mi po głowie zakup pompki do amora. Za 60zł mamy ogólnie polecaną BETO, ale z uwagi na to, że mam badziewną, zwykłą pompkę do opon (jakiś author plastikowy), to zdecydowałem że poszukam pompki typu 2w1, ale żeby była równocześnie poręczna, aby móc wozić w plecaku lub przy ramie. To raczej słaby pomysł. Pompki do amortyzatorów mają małą pojemność. Trzeba poświęcić dużo czasu aby napompować koło do górala. Manometr gdzie max. to 300 psi też będzie nieprzydatny. Pozostaje kwestia akcesoriów: przejściówek do zaworków i uchwytów.
Zbysio Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Jak coś jest do wszystkiego to jest do pupy. Takie mam założenie i się sprawdza narazie.
bbc Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Moim zdaniem rozwiazanie bez sensu w przypadku wozenia go ze soba. Potrzebna Ci pompka amora w trasie? Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 jak by istniala taka pompka ( moze istnie nie zastanawialem sie nad tym ) to byla by duza bo trzeba napopowac kola to znow amor do polowy tloka pompki ? , znow mala , to zamachac sie mozna popujac kolo np 2.2
bbc Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Takie pompki istnieja i nawet spoko dzialaja. Maja przelacznik do pompowania kola albo amorka.Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Nie twierdze ze nie istnieja tylko nie widziałem bo sie nie interesowałem tym nigdy
bbc Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Ja kiedys szukalem i ogladalem, ale uznalem, ze nie mam potrzeby wozic pompki do amora ze soba (te wystajace manometry sa bardzo przeszkadzajace przy pakowaniu sie).Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
wasiliew Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Opublikowano 18 Marca 2018 2 godziny temu, bbc napisał: Takie pompki istnieja i nawet spoko dzialaja. Maja przelacznik do pompowania kola albo amorka. Dokładnie. Pompki 2w1 mają przełącznik na dużą objętość lub duże ciśnienie. 11 minut temu, bbc napisał: uznalem, ze nie mam potrzeby wozic pompki do amora ze soba (te wystajace manometry sa bardzo przeszkadzajace przy pakowaniu sie). Dlatego właśnie zastanawiam się nad tą pompką XLC bo jest całkiem zgrabna i tylko takie mają sens:
wasiliew Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Opublikowano 18 Marca 2018 13 godzin temu, Zbysio napisał: Jak coś jest do wszystkiego to jest do pupy. Takie mam założenie i się sprawdza narazie. No i chyba wyjdzie na Twoje, bo żona zobaczyła temat i zaproponowała w prezencie na urodziny pompke do amora. Także szukam teraz porządnej do kół
Zbysio Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Do amorka moge polecić z Decathlon'u. Działa i nie ma z nią problemu.
wasiliew Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 Dzięki, myślę że właśnie tą kupię.
bbc Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 14 godzin temu, wasiliew napisał: żona zobaczyła temat i zaproponowała w prezencie na urodziny pompke do amora Pilnuj jej bo taka żona to skarb.
Nurek_ Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 15 godzin temu, wasiliew napisał: Także szukam teraz porządnej do kół Porządnej do kół, w mtb moim zdaniem nie warto. Do tych 2-3 atmosfer napompujesz każdą pompką. Ja używam tych z decathlona po 9.90, mam chyba ze 3 szt i są super. Nie szkoda jak się zepsuje albo zgubi (chociaż na razie wszystkie działają). Jak już, to wolałbym wydać kasę na manometr, żeby wiedzieć ile naplumtałem w koło.
wasiliew Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 4 godziny temu, bbc napisał: Pilnuj jej bo taka żona to skarb. To prawda. Śmiać mi się chciało, bo mam parę rzeczy do kupienia, więc żeby nie wydawać na raz kasy, mówi tak: teraz kup sobie rękawiczki żeby były już na maraton, w kwietniu przed startem kupisz pompkę do kół i zapłacisz za wpisowe, a w maju ja Ci kupię pompkę do amortyzatora a Ty sobie pedały M-520 Byłem w lekkim szoku. Ale żeby nie było to czasami się denerwuje na pewne "pomysły". Idealnie być nie może 3 godziny temu, Nurek_ napisał: Porządnej do kół, w mtb moim zdaniem nie warto. Do tych 2-3 atmosfer napompujesz każdą pompką. Ja używam tych z decathlona po 9.90, mam chyba ze 3 szt i są super. Nie szkoda jak się zepsuje albo zgubi (chociaż na razie wszystkie działają). Jak już, to wolałbym wydać kasę na manometr, żeby wiedzieć ile naplumtałem w koło. A ja już o takiej myślałem https://www.szumgum.com/pompka-rowerowa-reczna-topeak-mini-mb-dx-g-topeak018.html. Manometr fajny bo na macanko to ja nigdy nie wyczuję czy jest 2 czy 3 bary, a tak to mniej więcej coś pokaże. Oprócz rączki cała jest z aluminium i do tego pompuje w dwie strony. Mam ją dostępną w sklepie obok to pójdę obadać na żywca.
tabu198 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Witam. Podłączę się do tematu, wczoraj zakupiłem pompkę do amorka SKS SAM i w sklepie powiedzieli ze można nią tez pompować koła. Czy to prawda a może zrobili mnie w jajo żeby tylko sprzedać ?
wasiliew Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Opublikowano 29 Marca 2018 Witam. Podłączę się do tematu, wczoraj zakupiłem pompkę do amorka SKS SAM i w sklepie powiedzieli ze można nią tez pompować koła. Czy to prawda a może zrobili mnie w jajo żeby tylko sprzedać ?Pewnie mozna. Pytanie z jakim skutkiem i ile sie trzeba namachac. Ogolnie pompka dedykowana jednak do amorow. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPewnie mozna. Pytanie z jakim skutkiem i ile sie trzeba namachac. Ogolnie pompka dedykowana jednak do amorow. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA dodam od siebie, ze jednak wzialem zwykla pompke Topeak Racerocket. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 39 minut temu, tabu198 napisał: Witam. Podłączę się do tematu, wczoraj zakupiłem pompkę do amorka SKS SAM i w sklepie powiedzieli ze można nią tez pompować koła. Czy to prawda a może zrobili mnie w jajo żeby tylko sprzedać ? Po godzinie machania, albo zepsujesz pompkę, albo ręce Ci odpadną
tabu198 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 To widać jak się znają w sklepach powiedzą wszystko żeby tylko opchnac towar dzieki za informacje. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi