Skocz do zawartości

Manetka SRAM vs Przerzutka Shimano

Sungod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie. Czy przerzutka przednia firmy Shimano będzie dobrze działać z manetką od Sram'a?

Ktoś to testował?

Opublikowano

Z tego co wiem tył nie będzie działał przy napędzie 10s. Na innym forum ten temat był już poruszany i wynika to z innej technologii. Niestety nie pamiętam już szczegółów.

Opublikowano (edytowane)

Z tyłem nie działa bo jest inny współczynnik , jest opisane w artykule i nie raz poruszane było na forach , ale na szczęście kolega pytał o przód

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Manetka srama prawa 6, 8, 9 działa z przerzutkami shimano dyna sys a lewa chyba tylko do 11 rzędów. Wydaje mi się że już od 10 jest problem ale wszystko do tego jak najbardziej działa :)

Pozdrower :)

Opublikowano
4 minuty temu, PeteusMTB napisał:

Manetka srama prawa 6, 8, 9 działa z przerzutkami shimano dyna sys

wytłumacz mi jaki sens ma używanie manetek sram 6,8,9 z napędem 10 rzędowym shimano?

Opublikowano

Nie pamietam na jakim portalu serwisanci parowali na przemiennie przerzutki i manetki od srama i shimano i dzialaly znakomicie, najlepszy zestaw manetka shimano przerzutka sram, odnosi sie to tylko 11s, i mowa byla o tylnych, jak znajde jutro to wkleje,

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Opublikowano
10 godzin temu, samuel_87 napisał:

wytłumacz mi jaki sens ma używanie manetek sram 6,8,9 z napędem 10 rzędowym shimano?

Nie każdy potrzebuje 10 czy 11 koronek na kasecie bo 8 mu w zupełności wystarcza :) sam testowałem takie rozwiązanie w swoim rowerze zanim przyszła mi przerzutka srama :)

Pozdrower