Skocz do zawartości

Licznik Kross 545GPS

banned feeling

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś jest posiadaczem KRC 545GPS? Interesuje mnie jego funkcjonalność, dokładność i możliwość montażu do Bar Fly. Z tego co się dowiedziałem w głównym salonie Kross'a działa z czujnikami innych marek. 

http://www.kross.pl/pl/akcesoria/akcesoria-rowerowe/liczniki/krc-545gps

Pozdrawiam.

T4CLI000145-hi-res.png

Edytowane przez banned feeling

Tak, dokupisz do tego uchwyt bar fly.

Tak, będą z nim współpracować dowolne czujniki z bluetooth 4.0

Pytanie tylko czy warto. Sam mam coś w podobnym stylu i nie uważam to za jakiś super gadżet. Dobrze, że kupiłem swój na promocji, bo inaczej byłbym niezbyt zadowolony.

Pytanie tylko czy warto. Sam mam coś w podobnym stylu i nie uważam to za jakiś super gadżet. Dobrze, że kupiłem swój na promocji, bo inaczej byłbym niezbyt zadowolony.

A mógłbyś rozwinąć dlaczego jesteś z niego niezadowolony?
Wydaje się być dobrą alternatywą jeśli szukam czegoś niedrogiego bez opcji nawigacji a z kadencją i pulsometrem.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

W dniu wczorajszym dowiedziałem się, że licznik będzie dostępny dopiero w połowie maja. Trochę to dziwne, skoro jest w ofercie na głównej stronie Kross'a. 

@Chris jaką masz pewność o możliwości skonfigurowania z bar fly? 

• 11 miesięcy temu...

Hej, i jak wygląda sprawa z tym licznikiem ? szukam licznika z GPS'em, gps do pomiaru prędkości... nie chce go jako nawigacji, cenowo w tym najlepiej wypada kross i własnie ten licznik z tematu, jednak żadnych opinii na necie, żadnych filmów ani recenzji, obecnie mam licznik Kross KRC 211w i niestety gubi sygnał, był już na gwarancji ale nic to nie dało,  posiadam rower do enduro więc zakładanie czujników na widelec chyba mija się z celem, pomijając fakt że pewna partia liczników z krossa była wadliwa, zastanawia mnie teraz ten licznik z gps'em... fajnie że ma BT i można się łączyć z innymi sprzętami jak HR albo kad, tylko pytanie... czy to działa ? czy znowu będą cyrki jak z moim licznikiem... czy ktoś może coś napisać o tym liczniku ? nie chce wydawać fortuny i nie potrzebne mi jakieś komputerki, ten licznik wydaje się spoko... prędkość, przewyższenia, dystans i puls, to wszystko czego chcę + kadencja i wszystko to w cenie 350zł ( bez czujnika kadencji i HR rzecz jasna )

Pomiar prędkości z GPS jest niedokładny i zawodny (zanik sygnału w osłoniętym terenie). Jeśli nie potrzebujesz nawigacji to polecam Sigma 23.16. Bardzo fajny licznik.

Ostatnio porównywałem prędkości z Rox 11.0 i Sigmy 23.16 (mam oba).  Rox zaniżał średnio o ok 0.5- 1km/h i nie działał tak płynnie (co oczywiste).