Skocz do zawartości

Spodenki od 4F

GBike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam się z prośbą do wszystkich zainteresowanych o wysłanie e-maila bok@otcf.pl w podobnym tonie. Poniżej przytoczę moją korespondencje z firmą 4F.

Mam przyjemność prosić was o uzupełnienie asortymentu o spodenki kolarskie z wkładką na szelkach. Jestem głęboko przekonany że produkt w takiej konfiguracji pochodzący od was, czyli charakteryzujący się doskonałą jakością znalazłby wielu nabywców. Nie mówię tu o replice stroju reprezentacji bo nawet nieprzystoii nosić strojów reprezentacji nie będąc jej członkiem.

Odpowiedź:

Witam, Dziękujemy za Pana sugestię, spodenki kolarskie z szelkami rzeczywiście nie pojawiają się ostatnio z ofercie, przekażę Pana pomysł do naszych projektantów, być może już w następnej kolekcji letniej nasz asortyment będzie bogatszy.

Opublikowano

Mam spodenki kolarskie od 4F. Używam od 2 lat - są rewelacyjne. POLECAM :D

P.S.
Maila wysyłam, może coś pomoże B|

Opublikowano

Może, w końcu 4F ma ubierać polską reprezentację kolarską, a wątpię żeby zawodowcy jeździli w spodenkach bez szelek.

Opublikowano
1 minutę temu, Wawrzyniec Wiór napisał:

a wątpię żeby zawodowcy jeździli w spodenkach bez szelek.

Wydaje mi się że firma inaczej będzie traktowała zwykłego konsumenta jakim y wszyscy jesteśmy , a inaczej reprezentację która zapłaci dużo więcej. Jednak powinni pomyśleć nad tym . 

Opublikowano

To na pewno, ale może coś na zasadzie popłuczyn spłynie do zwykłego klienta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tomek040982 zgadzam sie z toba ze beda inaczej traktowac zwyklego kowalskiego ale jak ktos ma zaplacic duzo wiecej to bedzie szedl do profesjonalistow ktorzy juz maja doswiadczenie. Problem polega w patentach na materialy I ich dostepnoscia a 4F jest dosyc nowa firma I nie moze targetowac w kazdy rodzaj sportu jezeli chca dostarczyc produkt o wysokiej jakosci.

Przykladem jest Adidas, od jakiegos czasu maja odziez dla rowerzystow za ktora trzeba zaplacic dosyc duzo a jakosc pozostawia wiele do zyczenia

Opublikowano
Dnia 16.04.2017 o 10:06, tomek040982 napisał:

Wydaje mi się że firma inaczej będzie traktowała zwykłego konsumenta jakim y wszyscy jesteśmy , a inaczej reprezentację która zapłaci dużo więcej. Jednak powinni pomyśleć nad tym . 

Firma 4F jest jednym z dwóch sponsorów strategicznych Polskiego Związku Kolarstwa i to do zadań sponsora należy wspomaganie finansowe reprezentacji a nie odwrotnie. Pomyśleć o zwykłym kliencie nie mieli zwyczajnie czasu. Decyzja o wspieraniu kolarzy przyszła nagle i ważniejsze było ubrać reprezentację na torowe mistrzostwa świata.

Dnia 16.04.2017 o 10:03, Wawrzyniec Wiór napisał:

Może, w końcu 4F ma ubierać polską reprezentację kolarską, a wątpię żeby zawodowcy jeździli w spodenkach bez szelek.

Nie tylko ma ale już ubiera.

Opublikowano

A ja szczerze nie polecam spodni kolarskich od firmy 4F, Ta wkładka to jakaś kpina. Chyba nikt od nich nie testował tych spodni na dłuższych dystansach niż 30km. Poza tym beznadziejna jest guma, która powinna trzymać spodnie w pasie. Lepiej dołożyć parę zł i kupić spodnie od firmy która wie jak robi się ciuchy kolarskie (Vitesse, BCM Novatex, Danielo itp)

Opublikowano

Mam takie same odczucia, jak przedmówca wyżej. W moim przypadku są to spodnie długie. W pasie szerokie, podwijają się, wkładkę mam przed sobą. Wyglądają fajnie i materiał też przyjemny, ale wygląd nie da wygody.

Jakoś tak jeszcze nie trafiłem dobrze z czymkolwiek od 4F. No może poza rękawiczkami, które są znośnie. Dlatego wolę poszukać spodnie gdzie indziej.

Opublikowano
32 minuty temu, jaro0011 napisał:

A ja szczerze nie polecam spodni kolarskich od firmy 4F, Ta wkładka to jakaś kpina. Chyba nikt od nich nie testował tych spodni na dłuższych dystansach niż 30km. Poza tym beznadziejna jest guma, która powinna trzymać spodnie w pasie. Lepiej dołożyć parę zł i kupić spodnie od firmy która wie jak robi się ciuchy kolarskie (Vitesse, BCM Novatex, Danielo itp)

1 minutę temu, Robak88 napisał:

Mam takie same odczucia, jak przedmówca wyżej. W moim przypadku są to spodnie długie. W pasie szerokie, podwijają się, wkładkę mam przed sobą. Wyglądają fajnie i materiał też przyjemny, ale wygląd nie da wygody.

Jakoś tak jeszcze nie trafiłem dobrze z czymkolwiek od 4F. No może poza rękawiczkami, które są znośnie. Dlatego wolę poszukać spodnie gdzie indziej.

Wszystko rozumiem tylko jest jedno ale wasze spodnie i spodenki są tak jak by z zamierzchłych czasów ( kolarzy traktowali po macoszemu ) teraz jest nowa sytuacja i na pewno wiedzą więcej w temacie kolarstwa. Więc jeśli jest możliwość sprowokujmy ich do działania tym bardziej że sami mi to zasugerowali podczas rozmowy telefonicznej.

Opublikowano

Bardzo lubię ubrania z 4F więc emaila napisze i ja :)

Opublikowano (edytowane)

4F zepsuł się. W tym roku mały wybór wszystkiego. :( Nie mieli kasków MTB. Z ciuchami do biegania też słabo. Może się poprawią. :)

Edytowane przez Korposzczur
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam info od koleżanki która jeździ w 4F że nie wygodne. Ja się nie odważyłem kupić.

Prawdę mówiąc mam wrażenie, że oni odchodzą od prawdziwej odzieży technicznej na rzecz strojów codziennych. Nie przekonuje mnie to. Jest wiele fajnych polskich firm wyspecjalizowanych w strojach kolarskich, które zjadły na tym zęby. Mam wrażenie, że 4F to takie ubrania dla niedzielnych kolarzy.

Ostatnio mam parę rzeczy z Qest - polska firma mamy Majki Włoszczowskiej. Fajne, pięknie uszyte, z dobrych materiałów z dobrymi wkładkami w przyzwoitych cenach. Pewnie jest kilka jeszcze innych firm. Ostatnio testuję koszulki brubecka i j jest bardzo ok.

Opublikowano

Ja mam spodenki 3/4 z wkładką z 4F. 2 razy miałam to na sobie i 2 razy o mało nie odparzyłam kupra (na szczęście wycieczki były po 30km, bo przy dłuższych, chyba by mi się woda zagotowała). Obecnie spodnie leżą w szafie.

Opublikowano
Dnia 15.05.2017 o 10:59, Korposzczur napisał:

4F zepsuł się. W tym roku mały wybór wszystkiego. :( Nie mieli kasków MTB. Z ciuchami do biegania też słabo. Może się poprawią. :)

Też mam takie wrażenie, że popsuła się ta marka bardzo ostatnio. Co tym bardziej dziwi, że zaczęli ubierać olimpijczyków, rozmaitych zawodowych sportowców - powinno to dźwigać markę w stronę jakości, a nie odwrotnie...

Dnia 5.07.2017 o 13:48, GrochowaMTB napisał:

Mam info od koleżanki która jeździ w 4F że nie wygodne. Ja się nie odważyłem kupić.

Prawdę mówiąc mam wrażenie, że oni odchodzą od prawdziwej odzieży technicznej na rzecz strojów codziennych. Nie przekonuje mnie to. Jest wiele fajnych polskich firm wyspecjalizowanych w strojach kolarskich, które zjadły na tym zęby. Mam wrażenie, że 4F to takie ubrania dla niedzielnych kolarzy.

Ja też tak to oceniam. Początkowo szli nieźle, odzież techniczna, praktyczne rozwiązania, marka starała się konkurować jakością z innymi firmami, szukając dla siebie niszy w niższej cenie. Teraz zostali w niższej cenie, a jakość odpuścili - widocznie założyli, że w tym przedziale cenowym tylko niedzielni sportowcy się poruszają, więc w taki target celują. Moim zdaniem to tragiczna strategia marketingowa. Szkoda 4f. Ja bardzo lubiłem tę firmę, mam dwie stare koszulki rowerowe, poobijany już i wysłużony kask, wyrozciągane rękawiczki, ale od dłuższego czasu nic już tam nie kupuję.

Dnia 5.07.2017 o 13:48, GrochowaMTB napisał:

Ostatnio mam parę rzeczy z Qest - polska firma mamy Majki Włoszczowskiej. Fajne, pięknie uszyte, z dobrych materiałów z dobrymi wkładkami w przyzwoitych cenach. Pewnie jest kilka jeszcze innych firm. Ostatnio testuję koszulki brubecka i j jest bardzo ok.

Quest, a nie Qest. Ale poza tym, to pełna zgoda - bardzo fajne ciuchy jakościowo i designersko, potwierdzam. Z polskich firm przypasowała mi także BCMNovatex, a ostatnio zachwycony jestem, dzięki poleceniu przez @Franz Mauer, odzieżą z Attiq.

Opublikowano

W poprzednim sezonie za 400 zł kupiłem komplet (kask + spodenki + koszulka) i zapłaciłem 400 zł. Spodenki są wygodne, nie uciskają, dobrze odprowadzają wilgoć, ale przy długich jazdach gąbka ugniata się i traci swoje właściwości. Koszulka i kask też OK. W tym roku nieco zeszli z cen, ale jakość znacznie niższa. Celują w niedzielnych rowerzystów.

Przeraża mnie drożyzna w centrach handlowych. Odzież sportowa jest coraz droższa. Pod względem stosunku jakości do ceny 4F nadal stoi wysoko.