pecio Opublikowano 26 Stycznia 2019 Opublikowano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Wpisałem po prostu " Czas pracy" 10 znaków i wiadomo o co chodzi. Dzięki wszystkim. A nagroda to miesięczny pobyt w Helu 😂. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez pecio
Bartosh Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Podłączę się pod temat. Jak sprawują Wam się te czujniki iGPSport ? Zastanawiam się czy kupować iGPSport/Magene czy iść jednak w Garmina.
pecio Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Megane zdecydowanie odradzam -nie całe dwa miesiące i szlag go trafił. Miałem czujnik prędkości Garmina w lecie podczas jazdy się urwał - bardzo dobry służył długo . Kupiłem IGPSPORT SPD 61 i powiem ,że jest tak samo dobry jak Garmina -żadnej różnicy . Zaraz po sparowaniu i podczas pierwszej jazdy wyskoczył raz tylko z prędkością 140 coś tam km/h potem już cały czas praca idealna. Błyskawicznie się wybudza i pokazuje idealny dystans pod warunkiem poprawnych ustawień rozmiaru koła w komputerku . Niedawno dokupiłem HR 40 ,H60 i C61 na aliexpresie bo była zaje..sta promocja. Czujnik kadencji C61 jeszcze nie założony więc nic na razie nie powiem. Puls HR 40 już przetestowałem na spiningu. Jest świetny ma łączność ANT+ i bluetooth więc można używać z dowolną apką na dowolnym fonie nawet bez ANT+. Porównywałem do czujnika Sigmy R1 Duo i wskazania są idealne. Żonie kupiłem HR 60 ten z pomiarem fotoelektrycznym bo lubi sobie pobiegać ale zanim przekazałem trochu przetestowałem i jest do bani ( jakby był dobry to żonka miała by HR 40 😀). Zamysł jest dobry ale jakość pomiaru bardzo odbiega od klasycznego pasa ,często gubi puls i żre prąd jak oszalały. Czujniki bez problemu IGP 618 znajduje zarówno starego Garmina jak i te fabryczne. 2
Bartosh Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 15 godzin temu, pecio napisał: Megane zdecydowanie odradzam -nie całe dwa miesiące i szlag go trafił. Miałem czujnik prędkości Garmina w lecie podczas jazdy się urwał - bardzo dobry służył długo . Kupiłem IGPSPORT SPD 61 i powiem ,że jest tak samo dobry jak Garmina -żadnej różnicy . Zaraz po sparowaniu i podczas pierwszej jazdy wyskoczył raz tylko z prędkością 140 coś tam km/h potem już cały czas praca idealna. Błyskawicznie się wybudza i pokazuje idealny dystans pod warunkiem poprawnych ustawień rozmiaru koła w komputerku . Niedawno dokupiłem HR 40 ,H60 i C61 na aliexpresie bo była zaje..sta promocja. Czujnik kadencji C61 jeszcze nie założony więc nic na razie nie powiem. Puls HR 40 już przetestowałem na spiningu. Jest świetny ma łączność ANT+ i bluetooth więc można używać z dowolną apką na dowolnym fonie nawet bez ANT+. Porównywałem do czujnika Sigmy R1 Duo i wskazania są idealne. Żonie kupiłem HR 60 ten z pomiarem fotoelektrycznym bo lubi sobie pobiegać ale zanim przekazałem trochu przetestowałem i jest do bani ( jakby był dobry to żonka miała by HR 40 😀). Zamysł jest dobry ale jakość pomiaru bardzo odbiega od klasycznego pasa ,często gubi puls i żre prąd jak oszalały. Czujniki bez problemu IGP 618 znajduje zarówno starego Garmina jak i te fabryczne. Dzięki. Poczekam na jakąś promocję i zamawiam
Csaga Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Mój egzemplarz dziś w końcu dotarł Tym bardziej jestem zainteresowany naszą polskojęzyczną wersją Co do czujników to od razu postawiłem na Garmina, kupiłem używki i wszystko tak jak trzeba póki co przy parowaniu z apką na telefonie, więc i z tym powinien bez problemu hulać
Krawiol Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Was wiatm i od razu o 618 pytam. 1. Jaki jest rzeczywisty czas pracy na baterii? W założeniu będę jeździć z czujnikami. 2. Czy licznik szacuje moc czy podaje ja tylko gdy ma się odpowiedni czujnik? 3. Jak licznik wyznacza początkową wysokość? GPS, wpisanie wysokości startowej 4. Jaka jest intensywność zapisu śladu i czy można ją zmieniać? 5. Czy można każdemu z wyprowadzonych rowerów wpisać ich dotychczasowy przebieg?
pecio Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 1.Ja śmigam z wyłączonym GPS , do tej pory czujnik prędkości i starcza mi na 4 do 5 dni po około 5 godzin w ciepłe dni. Z GPS starczało na około niecałe 2 dni. Wszystko zależy od podświetlania , Gpsu ,czujników i ciężko oszacowac. 2.Moc licznik teoretycznie powinien szacowac na podstawie czujnika prędkości i kadencji ale głowy sobie nie dam uciąc. Dopiero niedawno mi przyszedł czujnik kadencji i nie zostało to jeszcze przetestowane. 3.Wysokośc początkową ustawiasz w menu i potem licznik się już kalibruje sam na podstawie GPSu. 4.Co do interwału zapisu śladu tego nie wiem bo nigdzie nie ma specyfikacji technicznej na ten temat. 5.Tak można wprowadzi maksymalnie pięc (5) rowerów i tyleż samo dystansów , obwodów kół etc.
DamianKle Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 W dniu 31.01.2019 o 17:36, Csaga napisał: Mój egzemplarz dziś w końcu dotarł Tym bardziej jestem zainteresowany naszą polskojęzyczną wersją Co do czujników to od razu postawiłem na Garmina, kupiłem używki i wszystko tak jak trzeba póki co przy parowaniu z apką na telefonie, więc i z tym powinien bez problemu hulać Nie wiem w jakiej wersji firmware jest obecnie ten sprzęt, ale dla 1.0 ja przygotowałem polską instrukcję, do pobrania ze strony igpsport. Co do czujników, te od igpsport też są dobre, sam używam. Tylko warto użyć dobrych baterii pastylkowych, obecnie najlepsze na rynku to od SONY oraz PANASONIC, obie działają bardzo dobrze w niskich temperaturach i przede wszystkim długo.
GBike Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) 20 godzin temu, Krawiol napisał: Czy licznik szacuje moc czy podaje ja tylko gdy ma się odpowiedni czujnik? Licznik nie szacuje mocy. Za to świetnie działa z czujnikiem RONDE 20 godzin temu, Krawiol napisał: Jaka jest intensywność zapisu śladu i czy można ją zmieniać? Są dwa tryby. Jak włączysz oszczędzanie energii to próbkowania zapisu jest mniej dokładne. Jak wyłączysz oszczędność energii jest dokładniej. Edytowane 2 Lutego 2019 przez GBike
Gregorio Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 ? GBike ,może " jaśniej "wyjaśnisz twoją wypowiedź 🤔
Krawiol Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 13 godzin temu, pecio napisał: 1.Ja śmigam z wyłączonym GPS , do tej pory czujnik prędkości i starcza mi na 4 do 5 dni po około 5 godzin w ciepłe dni. Z GPS starczało na około niecałe 2 dni. Wszystko zależy od podświetlania , Gpsu ,czujników i ciężko oszacowac. Czyli z deklarowanych 22 godzin z czujnikiem i GPS wychodzi ok 10?
GBike Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 11 godzin temu, Gregorio napisał: ? GBike ,może " jaśniej "wyjaśnisz twoją wypowiedź 🤔 Służę uprzejmie, tylko w jakim temacie mam się rozwinąć?
Gregorio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 GBike , teraz rozumiem 😉 , tylko gdzie się włącza lub wyłącza to oszczędzanie energii ?
GBike Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 11 minut temu, Gregorio napisał: GBike , teraz rozumiem 😉 , tylko gdzie się włącza lub wyłącza to oszczędzanie energii ? SETTING GPS POWER SAVE przestawiasz na OFF
Gregorio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Faktycznie jest takie ustawienie , a opcja Smart ?
GBike Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 4 minuty temu, Gregorio napisał: Faktycznie jest takie ustawienie , a opcja Smart ? To taka niby "inteligentna" z moich obserwacji wynika że mało różni się od opcji ON.
Gregorio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 5 minut temu, GBike napisał: To taka niby "inteligentna" z moich obserwacji wynika że mało różni się od opcji ON. Czyli opcja"Smart" np pokazuje mniej dokładny ślad ? Tak to rozumieć ? Napisz proszę więcej o twoich obserwacjach
pecio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Masz tylko tryby pracy GPS i w zasadzie związane z tym oszczędności na baterii. Ten Power Save dasz na OFF i masz wyłączony GPS załącza się tylko przy odpaleniu nawigacji, ON jest non stop , Smart to takie połączenie tych dwóch powyższych jak nie potrzeba na postoju to się wyłączy jak ruszysz łapie fixa. Z GPS w trybie Smart oraz 20% podświetleniem około 11-12 godzin. Nie ma żadnej różnicy w zapisie śladu czy to Smart ,ON czy też OFF. Edytowane 2 Lutego 2019 przez pecio
GBike Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 23 minuty temu, pecio napisał: Nie ma żadnej różnicy w zapisie śladu czy to Smart ,ON czy też OFF. Czyżby? Odsyłam kolegę do instrukcji obsługi oraz praktycznego korzystania. 44 minuty temu, Gregorio napisał: Czyli opcja"Smart" np pokazuje mniej dokładny ślad ? Tak to rozumieć ? Napisz proszę więcej o twoich obserwacjach Obiawia się to przedewsztkim prędkością reakcji na zmianę prędkości. Zapis śladu porównywałem z zapisem Garmina 520 i w trybie którym opisałem jest identyczny.
pecio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Dokładność zapisu (interwał) jest dokładnie taka sama , różnica polega jak sam już słusznie zauważyłeś na żonglowaniu włączeniem i wyłączeniem modułu GPS-a a co za tym idzie " zjadaniu " kawałka trasy zanim zdąży się wybudzić i dla tego może to być mało precyzyjne. URUCHOM DODATKOWO AUTO PAUZĘ to już zanim zapisze cokolwiek minie parę minut. Postawili w tym komputerku na rozbudowane funkcje treningowe olewając funkcje nawigacyjne. Pomijam kalibrację altimetru ,o którą się doprosiłem ale bardzo ubogą . Powinna być też możliwość ustawiania interwału zapisu śladu jak np. W Garminach. Możliwość własnych map a nie tego gó..a co dają. Możliwość jazdy z navi bez włączania śladu itd, itd 😠 Edytowane 2 Lutego 2019 przez pecio
Gregorio Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zauważyłem chyba jakąś nieprawidłowość , otóż gdy prześlę zapis treningu przez bluetooth do apki dane z aktywności znikają z pamięci igs . Jak to u Was wygląda ?
GBike Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 3 godziny temu, Gregorio napisał: Zauważyłem chyba jakąś nieprawidłowość , otóż gdy prześlę zapis treningu przez bluetooth do apki dane z aktywności znikają z pamięci igs . Jak to u Was wygląda ? Aplikacja po przesłaniu nie widzi plików "ze statusem przesłane", ale w urządzeniu znajdują się nadal. Można je przeglądać w historii treningów.
Gregorio Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 No właśnie u mnie znikają , nie ma ich w historii treningów
GBike Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 Godzinę temu, Gregorio napisał: No właśnie u mnie znikają , nie ma ich w historii treningów MEMORY ACTIVITIES LAST ACTIVITIY i nie masz nic?
Gregorio Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Nie ma , znika po przesłaniu , może ktoś sprawdzić u siebie , być może po aktualizacji coś się pokręciło
Rekomendowane odpowiedzi