Skocz do zawartości

iGPSport iGS50E & IGS618 - Dyskusja ogólna.

GBike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, mataman napisał:

Kupowanie pomiaru mocy od chińczyka? A Inpeak to pies?

Za Inpeak trzeba dać 1400zł. Ja swój wyhaczyłem w promocji za około 800zł. Więc chyba jednak warto.

Opublikowano

Nie wiedziałem jeszcze.
Masz jakiś link gdzie ktoś to na w promocji?

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na black friday były po 1tys, nadal uważam to za lepszy deal niż chińczyk.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zastanawiam się nad jakimś bardziej zaawansowanym komputerkiem rowerowym z opcją nawigacji i w związku z tym mam pytanie - czy warto się pakować w iGPSport iGS 320 / 520 za te 300+ zł (nowy)? Czy może jednak lepiej szukać jakiegoś używanego Brytona np. Rider 450 albo jakiś Wahoo? Garmin z góry odpada, gdyż cenowo jest poza zasięgiem.

Opublikowano

Ja mam igs620 i sobie chwale. Tylko nawigacja mało przydatna.

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Używa ktoś z Was igp 630? Dziś dostałem zamówiony. Badam go, bawię się, ustawiam. Na pulpitach podczas aktywności da się poustawiać widoczne wartości. I mam pytanie o czas aktywności bo jest tylko całkowity, jakby brutto. Nawet gdy włączy się autopauza to nadal leci. Da się ustawić tak, żeby mierzyło rzeczywisty czas samej jazdy?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 12.01.2019 o 18:11, pecio napisał:

Kiedyś myślałem ,żeby spolszczenie podesłać chińczykom w celu zaimplementowania w nowym firmware ale do  mnie osobiście bardziej przemawia wersja angielska i to poniechałem. Jeżeli jest takie zapotrzebowanie mogę to uczynić.Co do własnych map można to robić tylko trzeba je " odpowiednio spreparować " a i tak są potem dziwnie wyświetlane tzn. zaniżona szczegółowość (wycinane ścieżki pewnie ze względu na skalę mapy) względem naszego pliku wsadowego.  Po za tym nawigacja w starszym firmware 1.05 ( bo w nowym jeszcze nie testowałem)działa  bardzo zniechęcająco do jej stosowania. Przy złożonej komplikacji szlaku i w ogóle na szlakach  jest totalnie bezużyteczna. Działa to jeszcze jako tako na drogach utwardzonych ale w związku z faktem ,że widok mapy w urządzeniu nie orientuje się w kierunku jazdy może to być problematyczne ale można się do tej logiki działania i orientacji przyzwyczaić. Na podsumowanie jeszcze raz powiem : na szlaki  po lasach , górach to się nie nadaje nawet nawigując po zapisanych śladach. Po drogach utwardzonych (asfalty) jeszcze to ujdzie jak ktoś się przyzwyczai.

Wiem że to jest bardzo stary wpis ale czy ktoś mógłby napisać jak spreparować własne mapy? Chciałbym np. wrzucić mapy z openstreetmap

Opublikowano (edytowane)

Do IGP 618 mapy z openstreetmapa ??????  A sprawdzałeś ile masz pamięci w swoim urządzeniu. Nie ma najmniejszych szans. Za mało pamięci w nim jest. Tylko można sobie zrobić wycinek okolicy i to nie za bogaty. Taka opcja była możliwa na wczesnych firmware a i tak zrobienie tego wymagało kilku specjalistycznych programów , dostępu do danych mapowych i bogatej wiedzy w tym zakresie. Temat porzuciłem  tak samo jak urządzenia tej firmy bo w temacie nawigacji było to totalne dno.  Była taka mała odskocznia i etap eksperymentów z chińczykami. Potem powróciłem na łono Garmina. Zresztą bogatą konwersację z nimi wtedy prowadziłem. Jak się zorientowali ,że  to co zrobili jest porażką i w dodatku nie rozwojową  temat porzucili . Zrobili następcę 620 też według mnie niewypał. Dopiero 630 może próbować nawiązać walkę z Brytonem i innymi pekińczykami. Ale dorobienie odpowiedniej otoczki czyli ekosystemu który przyciągnie kolarzy to mim jeszcze trochu zajmie czasu.

Edytowane przez pecio
Opublikowano
3 godziny temu, pecio napisał:

Do IGP 618 mapy z openstreetmapa ??????  A sprawdzałeś ile masz pamięci w swoim urządzeniu. Nie ma najmniejszych szans. Za mało pamięci w nim jest. Tylko można sobie zrobić wycinek okolicy i to nie za bogaty. Taka opcja była możliwa na wczesnych firmware a i tak zrobienie tego wymagało kilku specjalistycznych programów , dostępu do danych mapowych i bogatej wiedzy w tym zakresie. Temat porzuciłem  tak samo jak urządzenia tej firmy bo w temacie nawigacji było to totalne dno.  Była taka mała odskocznia i etap eksperymentów z chińczykami. Potem powróciłem na łono Garmina. Zresztą bogatą konwersację z nimi wtedy prowadziłem. Jak się zorientowali ,że  to co zrobili jest porażką i w dodatku nie rozwojową  temat porzucili . Zrobili następcę 620 też według mnie niewypał. Dopiero 630 może próbować nawiązać walkę z Brytonem i innymi pekińczykami. Ale dorobienie odpowiedniej otoczki czyli ekosystemu który przyciągnie kolarzy to mim jeszcze trochu zajmie czasu.

Właśnie ja mam IGS630 i jedyne czego mi brakuje to oznaczenia szlaków na mapach.

i też prowadzę z nimi konwersację ale miałem nadzieję, że może tutaj już ktoś to ogarnał.

Cytat

iGPSPORT (Support)

Jan 31, 2023, 17:46 GMT+8

Hi Michal ,

Thank you for writing to us.

We would report your demand for maps of mountain riding to our product team in future development.

The compatibility of the maps from other website hadn't been tested.You might test it directly.

Please do not hesitate to contact us if you have any more questions.

Have a nice day

Customer Service Team

Opublikowano

Zapomnij o mapach innych niż ich. A te mapy jak teraz patrzę na serwer IGP to nędza z biedą .Nigdy się nie doczekasz mapsetów precyzyjnych i jeszcze ze szlakami. Dlatego nawet pomimo taniości ich urządzeń  lepiej w to nie wchodzić .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, pecio napisał:

Zapomnij o mapach innych niż ich. A te mapy jak teraz patrzę na serwer IGP to nędza z biedą .Nigdy się nie doczekasz mapsetów precyzyjnych i jeszcze ze szlakami. Dlatego nawet pomimo taniości ich urządzeń  lepiej w to nie wchodzić .

Z ciekawości jak podglądasz te mapy? Masz jakiś soft do tego?

Ogólnie oni korzystają z OSM a ja jak wchodzę na stronę openstreetmap to też nie widzę szlaków i ich kolorów. Rozumiem, że trzebaby skorzystać z jakiejś innej mapy? na locusie korzystałem z osmapa.pl

Edytowane przez michal.moro
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie mapy do prawie wszystkich nawigacji korzystają z bazy OSM. W IGP są mocno wykastrowane ze szczegółowości aby były lekkie. Nie wygrasz nic innego ,żadnych nakładek z szlakami- kompletnie nic. Musisz się z tym pogodzić i zaakceptować ten fakt. IGP mają mapy pod szosę i to też bez szaleństwa . Jak chcesz nawigację rowerową pod turystykę ,MTB to musisz inne urządzenie  kupić. Chcesz wgrywać mapy jakie tylko chcesz z szlakami, trasami z społeczności Traiforks, Koomot itp. to kup Garmina .A do podglądu i kompilowania map mam sofcik.

Edytowane przez pecio