LukSur Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Wczoraj zakupiłem rower Kross Pulso 2 (Kolekcja 2017-oby, bo teraz juz nie jestem niczego pewien). Dziasiaj ustawiając kierownicę, siodło oraz hamulce, zauważyłem iż co najmniej trzy części, które zostały zamontowane, nie pokrywają się z częściami które powinien posiadać owy rower- http://www.kross.pl/pl/2017/road/pulso-2 Osprzęt który posiadam: Przerzutka przód- Shimano sora FD-R3030 powinna być-FD-3503 Przerzutka tył- Shimano sora RD-R3000 powinna być RD-3500GS Kaseta- Shimano CS-HG400-9 11-28T powinna być Shimano tiagra CS-HG50 12-27T Co o tym sądzicie? Dealer krossa mógł mnie oszukać i zamontować inny osprzęt? A może producent dostarcza różne części jeśli nie różnią się znacznie? Z producentem jak i sklepem, do wtorku, nie ma możliwości się skontaktować. Proszę i dziękuję za wszelką pomoc.
Wiktor00863 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kupiłeś ten rower na stronie internetowej czy w sklepie? Jeśli na stronie to proszę daj linka do tej oferty. Czasami sprzedawcy tak robią, że wymieniają osprzęt czasami na lepszy lub na gorszy. W tej sytuacji wymienili na prawie taki sam.
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 też, się spotkałem z tym ,że nie zawsze wszystko się pokrywa z opisem na stronie, przykładowo podam tu sytuację z kross hexagon x3 jaki miałem, zamiast przerzutki altus była acera i był inny model widelca , inne oznaczenia ,ale praktycznie to samo. U mnie krossy i romety sprzedaje znajomy z mojej okolicy i gdy zamawiał mi ten rower z hurtowni mówił,że może mieć delikatnie inny osprzęt niż na stronie - wersja na export .
LukSur Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Rower zakupiłem w sklepie, tam też został złożony. Jeśli te różnice są kosmetyczne i często stosowana przez producenta/sprzedawcę to mogę spać a raczej jeździć spokojnie Dziękuję za odpowiedzi. Życzę wesołych Świąt oraz wielu pokonanych kilometrów
barti Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Na stronie Krossa nawet pisze ''Producent zastrzega sobie prawo do zmiany elementów specyfikacji w odniesieniu do wszystkich produktów.''
ludojad Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dostałeś marginalnie lepszy osprzęt (o jakieś 30zł) Pozdrower i wesołych!
Rekomendowane odpowiedzi