Skocz do zawartości

[Wyczerpany] Zakupiłem rower - czy mogłem zostać oszukany?

LukSur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Wczoraj zakupiłem rower Kross Pulso 2 (Kolekcja 2017-oby, bo teraz juz nie jestem niczego pewien). 

Dziasiaj ustawiając kierownicę, siodło oraz hamulce, zauważyłem iż co najmniej trzy części, które zostały zamontowane, nie pokrywają się z częściami które powinien posiadać owy rower- http://www.kross.pl/pl/2017/road/pulso-2

Osprzęt który posiadam: Przerzutka przód- Shimano sora FD-R3030 powinna być-FD-3503 Przerzutka tył- Shimano sora RD-R3000 powinna być RD-3500GS  Kaseta- Shimano CS-HG400-9 11-28T powinna być Shimano tiagra CS-HG50 12-27T

Co o tym sądzicie? Dealer krossa mógł mnie oszukać i zamontować inny osprzęt? A może producent dostarcza różne części jeśli nie różnią się znacznie?

Z producentem jak i sklepem, do wtorku, nie ma możliwości się skontaktować. 

Proszę i dziękuję za wszelką pomoc.

Kupiłeś ten rower na stronie internetowej czy w sklepie? Jeśli na stronie to proszę daj linka do tej oferty. Czasami sprzedawcy tak robią, że wymieniają osprzęt czasami na lepszy lub na gorszy. W tej sytuacji wymienili na prawie taki sam.

też, się spotkałem z tym ,że nie zawsze wszystko się pokrywa z opisem na stronie, przykładowo podam tu sytuację z kross hexagon x3 jaki miałem, zamiast przerzutki altus była acera i był inny model widelca , inne oznaczenia ,ale praktycznie to samo. U mnie krossy i romety sprzedaje znajomy z mojej okolicy i gdy zamawiał mi ten rower z hurtowni mówił,że może mieć delikatnie inny osprzęt niż na stronie - wersja na export .

Rower zakupiłem w sklepie, tam też został złożony. Jeśli te różnice są kosmetyczne i często stosowana przez producenta/sprzedawcę to mogę spać a raczej jeździć spokojnie :)

Dziękuję za odpowiedzi.

Życzę wesołych Świąt oraz wielu pokonanych kilometrów :)

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...