LukSur Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Wczoraj zakupiłem rower Kross Pulso 2 (Kolekcja 2017-oby, bo teraz juz nie jestem niczego pewien). Dziasiaj ustawiając kierownicę, siodło oraz hamulce, zauważyłem iż co najmniej trzy części, które zostały zamontowane, nie pokrywają się z częściami które powinien posiadać owy rower- http://www.kross.pl/pl/2017/road/pulso-2 Osprzęt który posiadam: Przerzutka przód- Shimano sora FD-R3030 powinna być-FD-3503 Przerzutka tył- Shimano sora RD-R3000 powinna być RD-3500GS Kaseta- Shimano CS-HG400-9 11-28T powinna być Shimano tiagra CS-HG50 12-27T Co o tym sądzicie? Dealer krossa mógł mnie oszukać i zamontować inny osprzęt? A może producent dostarcza różne części jeśli nie różnią się znacznie? Z producentem jak i sklepem, do wtorku, nie ma możliwości się skontaktować. Proszę i dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza
Wiktor00863 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kupiłeś ten rower na stronie internetowej czy w sklepie? Jeśli na stronie to proszę daj linka do tej oferty. Czasami sprzedawcy tak robią, że wymieniają osprzęt czasami na lepszy lub na gorszy. W tej sytuacji wymienili na prawie taki sam. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 też, się spotkałem z tym ,że nie zawsze wszystko się pokrywa z opisem na stronie, przykładowo podam tu sytuację z kross hexagon x3 jaki miałem, zamiast przerzutki altus była acera i był inny model widelca , inne oznaczenia ,ale praktycznie to samo. U mnie krossy i romety sprzedaje znajomy z mojej okolicy i gdy zamawiał mi ten rower z hurtowni mówił,że może mieć delikatnie inny osprzęt niż na stronie - wersja na export . Odnośnik do komentarza
LukSur Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Rower zakupiłem w sklepie, tam też został złożony. Jeśli te różnice są kosmetyczne i często stosowana przez producenta/sprzedawcę to mogę spać a raczej jeździć spokojnie Dziękuję za odpowiedzi. Życzę wesołych Świąt oraz wielu pokonanych kilometrów Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 dzięki i wzajemnie wesołych świąt Odnośnik do komentarza
barti Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Na stronie Krossa nawet pisze ''Producent zastrzega sobie prawo do zmiany elementów specyfikacji w odniesieniu do wszystkich produktów.'' Odnośnik do komentarza
ludojad Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dostałeś marginalnie lepszy osprzęt (o jakieś 30zł) Pozdrower i wesołych! Odnośnik do komentarza
Matt Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi