wasiliew Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Udało mi się kupić w promocji takie oto opony, za 43zł/szt: https://shop.mavic.com/en-int/quest-pro-c3719.html#1028=3271&1034=3490&1035=3503 Czy ktoś z Was miał kontakt z tym modelem, ewentualnie innymi oponami MAVIC-a? Jak doradzicie, ze swojego doświadczenia, na pierwszy maraton - zakładać mavic czy zostać na maxxis ikon?
Franz Mauer Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Opony Mavic Cross Ride Quest są przeznaczone do All Mountain (oglądałem je w Harfie) i jeśli będzie błoto w Miękini (a może ,bo w ostatnim roku było) to zdecydowanie właśnie je założyłbym na koła. Maxxis Ikon są szybkie, ale słabo sprawują się w błocie, a w dodatku mogą zrobić psikusa początkującemu ścigaczowi,bo rower będzie tańczył Ja co prawda z lenistwa zostanę na Maxxis Ikon, ale na pewno obniżę ciśnienie.
wasiliew Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Ok, oglądałem właśnie wideo z 2016 i 2017roku i faktycznie, trochę błotka było. 32 minuty temu, Franz Mauer napisał: Ja co prawda z lenistwa zostanę na Maxxis Ikon, ale na pewno obniżę ciśnienie. Przy systemie tradycyjnym, lepiej trzymać się przediału podanego na oponie? W ikonach jest 2,5-4,5 i na co dzień pompuję 3,5, a przykładowo na taką Miekinię?
Franz Mauer Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Trudno rzec jednoznacznie ale raczej pomiędzy 2,5-3 bar.
Rekomendowane odpowiedzi