Darek Ł. Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Cześć wszystkim, Mam prośbę o pomoc w dobrze wielkości ramy roweru. W sklepie zaoferowano mi kupno roweru: Specialized Tarmac Expert Disc 2017, https://www.specialized.com/us/en/tarmac-expert-disc/p/115428 Rama wielkości 58cm, slopingowa Dlugość nogi 93,5 cm Wzrost 190 cm Niżej pomiarówka z Competitiv Cyclist Odnośnik do komentarza
GBike Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 18 godzin temu, Darek Ł. napisał: Mam prośbę o pomoc w dobrze wielkości ramy roweru. W sklepie zaoferowano mi kupno roweru: Specialized Tarmac Expert Disc 2017, Bradley Wiggins jest kolarzem twojego wzrostu i używa ramy 58cm z mostkiem 120/140mm . Z pomiarów jakie wykonałeś wynika że powinieneś mieć ramę 57cm przy mostku 110mm i sidelku cofniętym o 80mm względem osi sportu. Reasumując moim zdaniem dasz radę się zaprzyjaźnić z rozmiarem 58cm 1 Odnośnik do komentarza
marcin.jka Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 ja mam 190 i jak jeżdżę na specu to zawsze na 58, przy czym nie mam aż tak długiej, bardzo długiej nogi. 1 Odnośnik do komentarza
Darek Ł. Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Przymierze się w sklepie na trenażerze i zobaczymy. Odnośnik do komentarza
_r0adie Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Brałbym rozmiar 61 przy tym modelu, z uwagi na dużą wartość Twojego przekroku. Jak możesz się przymierzyć to nie musisz już słuchać naszych porad Od razu poczujesz, czy 58 nie jest za mały. Chyba, że dokonałeś nieprawidłowo pomiaru swojego przekroku, co robi większość początkujących. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi