Freud Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Cześć, mam kierownicę PRO PLT Compact Erg Czarna 38 cm. Jednocześnie mam problem z miejscem na niej. Chciałbym zamontować na niej 2 lampki oraz Garmina. Sama szerokość kierownicy nie rozpieszcza, bo 38 cm to akurat tyle, żeby zmieściły się dłonie w górnym nachwycie. Nie mogę zatem skrócić owijki od mostka, bo nie będzie miejsca na dłonie. Sama kierownica bardzo mi leży, ale jej ergonomiczny kształt powoduje, że dalej nic nie zamontuję. Lampkę główną podwieszam sobie pod Garminem, ale chcę też zamontować Knog Blinder Mini Chippy: Potrzebuję tego bardzo na dłuższe trasy szczególnie wieczorami, kiedy nie potrzebuję włączać głównej lampki ale być już widocznym dla samochodów. Zastanawiam się nad takimi rozwiązaniami: Zmienić kierownicę na "PRO PLT Compact" - wtedy bardziej obły jej kształt oraz profil spowoduje, że linki nie będą tak bardzo przylegały do kierownicy i uda się wcisnąć Knog-a. Zmienić kierownicą na "PRO Vibe Alu Di2 Compact" - z tego co widziałem to prowadzenie linek w niej jest wewnętrzne. Jest nadzieja, że linki będą na dole wychodzić bardziej w dół, więc nie będą mocno przylegać do kierownicy i w ten sposób może udałoby się założyć Knog-a. Jest jednak ryzyko, że dziurki będą w takim miejscu, że nadal będzie problem montażu lampki pomiędzy uchwytem Garmina a owijką. Nie zmieniać. Nie montować Knoga. Zamontować na widelcu coś w stylu Mactronic White Line: http://www.mactronic.pl/pl/products/lampy_rowerowe/2815/lampa_rowerowa_przednia_65_lm_white_line/5502.html Tutaj jedynie problem widzę taki, że widelec nie jest idealnie pionowo a więc przy odpowiednim nachyleniu ciała nad kierownicą lampka na widelcu może świecić mi po oczach. Może jakoś inaczej te linki poprowadzić? Kierownica ma żłobienia na nie pod spodem, więc ich prowadzenie jest aktualnie dla niej naturalne. Koniecznie chcę uniknąć adapterów i innych dodatkowych rozwiązań. Lubię czysty kokpit. Już sam nie wiem i dlatego pytanie do Was. Czy widzicie inne rozwiązania? Jak to u Was wygląda? Kierownica: Edytowane 10 Marca 2018 przez Freud
Rekomendowane odpowiedzi