Destiny96 Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Witam serdecznie stoję przed wymianą korby i mam ogromny dylemat między Tiagrą , kusi ceną ale jest sporo cięższa niż 105 , ale za 105 5800 przemawia podobno to że jest 150 gram lżejsza i sporo sztywniejsza. I tu pojawia się dylemat w postaci ceny tiagra 4700 mogę mieć za 200 zł a za 105 trzeba wydać aż 400+ , wiec czy jest sens dopłacać ? Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi pozdr. Kacper
Andrzej Sawicki Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Sztywność jest ta sama. W 105 płacisz za niższą wagę przy zachowanej sztywności. Sam musisz ze sobą uzgodnić, czy warto.
GBike Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 2 godziny temu, Destiny96 napisał: Witam serdecznie stoję przed wymianą korby i mam ogromny dylemat między Tiagrą , kusi ceną ale jest sporo cięższa niż 105 , ale za 105 5800 przemawia podobno to że jest 150 gram lżejsza i sporo sztywniejsza. I tu pojawia się dylemat w postaci ceny tiagra 4700 mogę mieć za 200 zł a za 105 trzeba wydać aż 400+ , wiec czy jest sens dopłacać ? Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi pozdr. Kacper Zastanów się jakie blaty są tobie potrzebne i wybierz grupę, która taką konfigurację posiada.
_r0adie Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Co do sztywności to wątpię, aby był jakiś progress. Na pewno będzie niższa waga, chociaż 105 w poprzedniej rewizji była dużo lżejsza. Jak masz budżet i lubisz mieć coś porządnego w rowerze, bierz zawsze osprzęt wyższej grupy - dla własnej przyjemności. Jeżeli Twój budżet na to nie pozwala, nie ma co się nawet rozwodzić nad 105.
Rekomendowane odpowiedzi