Skocz do zawartości

Dziwny dzwięk z kasety

M.C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, problemów nowego roweru ciąg dalszy (ostatnio sklep wymienił na nowy rower i hamulec tym razem jest okej). Po zakręceniu tylnego koła (jak kaseta jest w miejscu a koło się kręci) jest bardzo dziwny dźwięk, którego nie było w rowerze który poprzednio odesłałem. Rower niby sprawdzany przez serwisanta a wystarczy zakręcić koło:

Miał ktoś taki przypadek? Bo mam już dosyć tego roweru jak nie może być wolny od wad.

Opublikowano

Dźwięk jest trochę zniekształcony i brzmi jak standardowe cykanie zapasem piasty,tylko trochę mało smaru może być. Sprawdź czy nie ma luzu na osi piasty. Jeśli nie to pojeździj to się uspokoi. 

Opublikowano

Zdjąłem koło i nie ma żadnego luzu na ośi, kaseta się nie rusza i cyka w miarę normalnie jak zakręcę palcami. Podczas pedałowania dźwięk nie występuje, tylko w sytuacji gdzie kaseta stoi w miejscu a koło się kręci. Myślisz ze przestałoby ?

W najgorszym wypadku mogę zwrócić rower, odebrać pieniądze i rozglądać się za czymś innym tylko nie może byc jeżdżony.

Opublikowano

Tak. Sądzę, że powinieneś trochę pojeździć to może się unormuje. Zareklamować zawsze zdążysz, nie ma co się stresować 😉

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak problem rozwiązany ? 

Niestety mam ten sam problem i nie wiem co zrobić 😑

Opublikowano
4 godziny temu, Matrixes12345 napisał:

I jak problem rozwiązany ? 

Niestety mam ten sam problem i nie wiem co zrobić 😑

Ile koło ma przebiegu?

Opublikowano

Ale sobie ludzie szukacie kłopotów. To jak "gra" piasta a bardziej zapadki to indywidualna sprawa zależna od kilku czynników w tym samej konstrukcji. Jeśli nie ma luzów na paście, wszystko się zazębia jak trzeba to tylko jeżdzić i już.