M.C Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Cześć, problemów nowego roweru ciąg dalszy (ostatnio sklep wymienił na nowy rower i hamulec tym razem jest okej). Po zakręceniu tylnego koła (jak kaseta jest w miejscu a koło się kręci) jest bardzo dziwny dźwięk, którego nie było w rowerze który poprzednio odesłałem. Rower niby sprawdzany przez serwisanta a wystarczy zakręcić koło: Miał ktoś taki przypadek? Bo mam już dosyć tego roweru jak nie może być wolny od wad.
Franz Mauer Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Dźwięk jest trochę zniekształcony i brzmi jak standardowe cykanie zapasem piasty,tylko trochę mało smaru może być. Sprawdź czy nie ma luzu na osi piasty. Jeśli nie to pojeździj to się uspokoi.
M.C Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Opublikowano 10 Marca 2018 Zdjąłem koło i nie ma żadnego luzu na ośi, kaseta się nie rusza i cyka w miarę normalnie jak zakręcę palcami. Podczas pedałowania dźwięk nie występuje, tylko w sytuacji gdzie kaseta stoi w miejscu a koło się kręci. Myślisz ze przestałoby ? W najgorszym wypadku mogę zwrócić rower, odebrać pieniądze i rozglądać się za czymś innym tylko nie może byc jeżdżony.
Franz Mauer Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Tak. Sądzę, że powinieneś trochę pojeździć to może się unormuje. Zareklamować zawsze zdążysz, nie ma co się stresować 😉
Matrixes12345 Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 I jak problem rozwiązany ? Niestety mam ten sam problem i nie wiem co zrobić 😑
Heboket Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 4 godziny temu, Matrixes12345 napisał: I jak problem rozwiązany ? Niestety mam ten sam problem i nie wiem co zrobić 😑 Ile koło ma przebiegu?
Ares Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Ale sobie ludzie szukacie kłopotów. To jak "gra" piasta a bardziej zapadki to indywidualna sprawa zależna od kilku czynników w tym samej konstrukcji. Jeśli nie ma luzów na paście, wszystko się zazębia jak trzeba to tylko jeżdzić i już.
Rekomendowane odpowiedzi