mazurro Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Witam, mam problem z wciąganiem łańcucha między korbę, a ramę. Problem pojawia się nagminnie, podczas zjazdy na płaskim terenie ale najczęściej podczas podjazdów. Byłem z tym problemem w serwisie na co facet wymienił mi tylko łańcuch bo stwierdził ze jedno ogniwo jest krzywe . Niestety to nic nie pomogło. Sprzęt to rockrider 520 na podstawowym osprzęcie. Ma ktoś jakieś pomysły co na to poradzić ?
egzo23 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Regulacja przedniej przerzutki się kłania. Konkretnie dolny ogranicznik. Śruba L. Trzeba ją bardziej wkręcić. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Zbysio Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Ta przednia przerzutka jest tragiczna. Wyregulowanie tego graniczy z cudem, który i tak za xx km mija.
mazurro Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Łańcuch wciągnięty jest od strony dołu. A co do regulacji sporo na ten temat czytałem i większość osób negatywnie się wypowiada, tak ja i ja.
MadOnion Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 47 minut temu, egzo23 napisał: Regulacja przedniej przerzutki się kłania. Konkretnie dolny ogranicznik. Śruba L. Trzeba ją bardziej wkręcić. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka No raczej nie ; ) Regulacja przerzutki nie ma z tym nic wspólnego kolego. Albo brudny, zużyty łańcuch albo koronka na śmietnika. 1
egzo23 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Ma. Miałem kiedyś identyczne objawy kiedyś Ale masz rację, że to co piszesz jest bardziej prawdopodobne. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
mazurro Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Łańcuch jest nowy , czyszczony praktycznie po każdej jeździe. Sprawdzę ta koronkę . Dzięki
MadOnion Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) 18 godzin temu, egzo23 napisał: Ma. Miałem kiedyś identyczne objawy kiedyś Ale masz rację, że to co piszesz jest bardziej prawdopodobne. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Nie może mieć, regulacja decyduje to zasięgu pracy przerzutki. Nawet jak by śruba L była za mocno wykręcona to powodowało by to spadanie łańcucha. A w takiej sytuacji jak łańcuch spadnie to co ma go wciągnąć? Skoro na koronce nie ma łańcucha. Jeszcze pozostaje kwestia linii łańcucha itp. A łańcuch na zdjęciu nie wygląda jak by był czyszczony... po każdej jeździe ;p Edytowane 8 Marca 2018 przez MadOnion
egzo23 Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 To coś źle zrozumiałem. Miałem taki przypadek, że przez złą regulację spadał mi łańcuch między korbę i mufe. Tylko, że działo się to albo przy zmianie biegu, albo podczas silnych wstrząsów Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
trollu Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 egzo, taki sam przypadek jak u mnie, też próbowałeś przeforsować temat przerzutki klasyczne zaciągnięcie łańcucha. Ramę zabezpieczyć np kawałkiem dętki, łańcuch musiałby mieć prowadnicę. Zębatki NW nie mają tego problemu (podobno)
egzo23 Opublikowano 9 Marca 2018 Opublikowano 9 Marca 2018 Tylko, że nw nie stosują w napędzie 2x, 3x. U mnie podobny problem wynikał z przerzutki Obecnie go nie ma Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi