Fimala Napisano 7 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 7 Marzec 2018 Profilaktycznie chciałem zrobić serwis piasty przedniej, którą jest dosyć wiekowa DT Hugi. Niestety już na początku natrafiłem na pewną trudność. Nie wiem jak zdjąć przykrywke która jest na zdjęciu poniżej i dobrać się do łożysk. Z tego co widzę nie rozbiera się jej standardowo tak jak piasty Shimano. Czy ktoś z was mógłby mi coś doradzić w tym temacie? @SzajBajk Odnośnik do komentarza
MadOnion Napisano 10 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 10 Marzec 2018 (edytowane) A jak wyciągniesz oś to nie ma tam czasem miejsca na klucz imbusowy ?, A jak nie to do imadła i wyciąganko. Edytowane 10 Marzec 2018 przez MadOnion Odnośnik do komentarza
Fimala Napisano 10 Marzec 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Marzec 2018 Właśnie nie. Może trzeba to mloteczkiem z tworzywa potraktować? Odnośnik do komentarza
MadOnion Napisano 13 Marzec 2018 Udostępnij Napisano 13 Marzec 2018 Nowsze piasty DT rozbiera się bez narzędzi. Ale czy w tej też tak jest to nie wiem - raczej nie pomogę. Odnośnik do komentarza
Fimala Napisano 13 Marzec 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Marzec 2018 Problem właściwie rozwiązałem. Okazało się że ośkę należy wybić młotkiem z tworzywa. Następnie kapsle zabezpieczające same schodzą i mamy dostęp do łożyska maszynowego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi