szymre Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Od jakiegoś czasu obserwuję wysyp lemondek made in china na karbonie. Występują pod różnymi nazwami (np. Lixada) na Ali, allegro i olx. Testował ktoś to cudo? Na zagranicznych forach opinie dość skrajne. Wygląda dość szpanersko, ma płaski profil i niska wagę (320g). Fajnie gdyby wypowiedział się ktoś kto miał tę lemondkę w ręku i miał okazję na niej jeździć/testować.
Andrzej Sawicki Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Nikt nie wie. Część pewnie idzie z tej samej fabryki co inne z napisami znanych marek, a inne z firm krzaków. Opinie można sobie wsadzić tam, gdzie światło nie dochodzi, chyba że ktoś dysponuje czujnikiem ultradźwiękowym do zbadania materiału.
firefoks Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Gdzieś był filmik jak gość przejeżdża przez jakiś garb (próg zwalniający?) na lemondce i ta się rozpada, także radzę uważać.
Fenthin Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Tak. Na lemondce zrobionej specjalnie dla zawodowego teamu, którą to lemondkę serwisant źle przykręcił. Także radzę się dowiedzieć więcej przed sianiem fermentu. 3
Nemrod Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Chodzi o te podróbki Controltech ? Mogę napisać coś o orginale. Zalety to przede wszystkim waga.To, że zajmuje mało miejsca i dodatkowa poprzeczka na licznik. Wady to bardzo mała możliwość regulaci. Przeznaczona raczej da szczupłych. Ja nawet po zmianie padów na szersze nie byłem w stanie znaleźć do końca optymalnej pozycji. Poprostu było za wąsko.
firefoks Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 5 godzin temu, Fenthin napisał: Także radzę się dowiedzieć więcej przed sianiem fermentu. Nie zamierzam gdyż mnie to zupełnie nie interesuje. Pamiętałem tylko,że był taki film. Serwisant źle przykręcił a (nie)dzielny kolarz nie zauważył, że coś jest nie tak...
Fenthin Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Co miał zauważyć? Że śruba wkręcona jest za płytko w element, którego zresztą z zewnątrz nie widać, i wyrwało ją przy uderzeniu w próg zwalniający? Bądźmy poważni. Od tego jest mechanik, by do takiej sytuacji nie dopuścić. To tak jakby po odebraniu samochodu z serwisu robić mu go drugi raz, własnym sumptem, by sprawdzić, czy na pewno wszystko jest dobrze wykonane. No i jak to ma się do chińskiego karbonu? Sam węgla z nieznanego źródła bym nie kupował, ale argument kompletnie od czapy.
szymre Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Opublikowano 8 Marca 2018 Chodziło mi raczej o cuś takiego jak w załączniku - ale w zasadzie można pod wątek podciągnąć wszystko co chinolskie, karbonowe i lemondkowe
Rekomendowane odpowiedzi